Treuren, opfleuren en doorgaan

Treuren, opfleuren en doorgaan
Het is maandag, het begin van een nieuwe week. Deze week is voor iedereen anders, voor de ene persoon is deze week zwaar en voor de andere persoon valt deze week wel mee. De ene persoon kan er wel om huilen en de andere persoon is juist gelukkig. Dit artikel is voor de mensen in een moeilijke periode. Treuren, opfleuren en doorgaan is jullie nieuwe motto. Jullie komen er wel doorheen en zeker met deze tips.

Treuren

Het is lastig als je iets zwaars doormaakt. Dit kunnen kleine dingen zijn, die bij elkaar opgeteld verschrikkelijk zwaar vallen. Of één groot ding, dat je echt raakt. Treuren is terecht, af en toe moet je even je verdriet kwijt. Je kan alleen treuren, door bijvoorbeeld van je af te schrijven. Maar je kunt ook je gevoelens bij iemand anders kwijt. Diegene zal je steunen, fijne tips geven en je erdoorheen helpen.

Treuren is nooit een fijn gedeelte en ik denk dat iedereen wel eens een moeilijke periode heeft meegemaakt. Het is belangrijk om niet te lang te treuren, zodat je je niet nog ellendiger gaat voelen. Zorg ervoor dat je goed uithuilt en eventueel zorgt dat je het hoofdstuk hebt afgerond. Wanneer je niets meer aan je hoofd hebt, kun je verder gaan met het verwerken en het opfleuren van jezelf. Niets is belangrijker, jij moet er weer bovenop komen en jezelf beter voelen!

Opfleuren

Jezelf opfleuren, oftewel er bovenop komen is een belangrijk onderdeel. Je moet je weer op je gemak voelen en doen waar jij zin in hebt. Je hebt een tijd veel zorgen aan je hoofd gehad, die hebben gezorgd voor problemen en nu sta jij weer centraal. Tenminste het is de bedoeling dat jij jezelf weer centraal zet. Het leven draait om verschillende personen, maar jij kunt alleen je eigen leven leiden. Doe dingen waar je vrolijk van wordt, waar je écht gelukkig van wordt.

Met dingen waarvan je gelukkig wordt bedoel ik niet alleen binnen films kijken. Ga naar buiten en kom onder de mensen. Andere mensen kunnen je nieuwe inzichten geven en soms kun je emoties echt veranderen door het ontmoeten van nieuwe mensen. Sommige mensen maken je gelukkig en andere mensen leren je juist enorm veel. Naar buiten gaan en frisse lucht happen is sowieso belangrijk. Een wandeling kan nooit kwaad en wie weet loop je een nieuwe beste vriend(in) tegen het lijf, of de liefde van je leven.

Door het treuren ben je eventjes ontregelt van de dingen waar je mee bezig was. Misschien zijn al je doelen waar je voor ging verwaterd of heb je behoefte aan nieuwe doelen. Nieuwe doelen geven je de kracht om opnieuw te beginnen en dingen meteen goed aan te pakken. Verzin nieuwe doelen, dit kunnen kleine dingen zijn, maar ook meteen grote dromen. Ga eventjes nadenken over wat je eigenlijk nog wilt bereiken en kom tot een mooi idee met mooie nieuwe doelen. Een frisse start is altijd fijn, voor ieder mens. Het kan nooit kwaad om even te fantaseren. Niets is onmogelijk, dus geef het een kans.

Doorgaan

Pak je leven weer op en ga verder waar je gebleven was, tenzij je gaat voor een nieuwe start. Ga in ieder geval verder op jouw manier. Dit dieptepunt heeft je weer wat geleerd en het is belangrijk om hier wat mee te doen. Zorg dat het de volgende keer beter of anders gaat. Het leven is niet altijd vol met zonneschijn, maar nu klaart de lucht voor jou weer op, of misschien schijnt het zonnetje al een tijdje. Maak van je leven wat je ervan kunt maken en geniet iedere minuut, wat zeg ik, geniet iedere seconde. Ga door met je leven, want je hebt maar één leven om je dromen te bereiken.

Bron 1e foto: Swaminathan, deze foto heb ik zelf nog bewerkt. 
 • Reacties ( 14 )

 • avatar
  Marlayne Vermeulen

  Mooi geschreven!

 • avatar

  Leuk artikeltje, al hoop ik dat het niet gauw van pas komt :)

 • avatar
  Rowan - RebelliousyetRomantic

  Wat een lekker positief artikel! Ik ben het er helemaal mee eens dat lekker naar buiten gaan echt kan helpen. :)

 • avatar

  Je hebt gelijk, ik zat bv. in een blogdipje en nu ben ik er weer helemaal overheen gekomen haha :)!! Feels good.

 • avatar
  Kirsty

  Heel mooi geschreven! Vind de foto van de bloemen er ook erg goed bij passen :)

 • avatar
  Radianto

  Deze korte woorden ga ik opslaan in mijn telefoon. Ik heb zelf niet altijd het leventje dat van een leien dakje verloopt. Dus dit kan me wel helpen. Bedankt Esmée! Fijn artikel om te lezen.

 • avatar

  Mooi artikel! Heel mooi geschreven

  X Sara

 • avatar

  Heel mooi geschreven!

 • avatar

  Wat een mooi artikel heb je geschreven zeg. Erg mooi!

 • avatar
  Dianne Overbeeke

  Mooi geschreven en helemaal waar!

 • avatar

  Mooi artikel. Dat heb je goed geschreven!

 • avatar

  precies zoals het is, mooi geschreven :)

 • avatar
  Manon

  Heel fijn artikel weer en ik ben het helemaal met je eens.

 • avatar
  Claudia

  Oh meid wat heb je dit prachtig geschreven. Ik ben het helemaal met je eens.

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP