Veilig op reis met de auto

Veilig op reis met de auto

Wanneer je op reis gaat wil je altijd een zeker gevoel hebben. Toch kun je soms zenuwachtig zijn of bang zijn voor datgene wat kan gebeuren. Daarom is het goed om bepaalde dingen van tevoren te regelen, zo ga je veilig op reis met de auto. 

Auto laten nakijken

Wanneer is je auto voor het laatst nagekeken? Of weet je misschien dat je bepaalde dingen nog steeds moet vervangen? Laat je auto voordat je op vakantie gaat nog even nakijken, ook al denk je dat het iets kleins is, je kunt het beste het zekere voor het onzekere nemen. Soms lijkt iets als een autoradio bijvoorbeeld heel onschuldig, maar het kan heel fijn zijn om onderweg op de hoogte te blijven van verkeersomstandigheden of van het lokale nieuws. Check voordat je vertrekt ook of je de juiste reserve auto onderdelen en een reparatieset in de auto hebt liggen. Op deze manier voorkom je onderweg naar je mooie vakantiebestemming vervelende tegenslagen.

Verzekering afsluiten

Als je op vakantie gaat, dan is het vaak slim om na te gaan wat je verzekering precies voor je doet. Wat wordt er gedekt? En als je naar het buitenland gaat, is daar wegenwacht ook inbegrepen? Mocht er iets ontbreken in je verzekering, dan kun je daar vaak ook een tijdelijke verzekering voor afsluiten, bijvoorbeeld voor de periode dat je daadwerkelijk op reis bent. Daarnaast kun je natuurlijk ook je autoverzekering vergelijken om te kijken of je bij andere aanbieders meer opties hebt voor misschien wel hetzelfde bedrag.

Autobenodigdheden

In ieder land zijn de voorschriften over wat er precies in de auto aanwezig moet zijn anders. In veel landen zijn een EHBO-kit en een gevarendriehoek verplicht. Ook veiligheidshesjes en de alcoholtest zijn bekende autobenodigdheden die je in bepaalde Europese landen nodig hebt. Bekijk van tevoren dus goed wat je in het land dat je bezoekt nodig hebt, maar ook in de landen waar je doorheen reist.

Milieuzones en andere regels

Bekijk ook goed wat de regels zijn op het gebied van auto’s. In veel landen zijn in de grote steden milieuzones actief. In het ene land heb je hiervoor een bepaalde sticker nodig, maar in andere landen staat dit soms ook alleen met borden aangegeven.

Wat is jouw tip om veilig op reis te gaan met de auto? 

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP