Zo creëer je een tuin om in te ontspannen

Zo creëer je een tuin om in te ontspannen

Wanneer het zomer is wil je het liefst de gehele dag in je tuin doorbrengen. Creëer daarom een tuin om in te ontspannen, zodat je er niet iedere minuut van de dag in bezig hoeft te zijn. 

Stijlvolle loungeset

In een tuin om in te ontspannen kan een loungeset natuurlijk niet ontbreken. Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen een stijlvolle of comfortabele loungeset. Loungesets zijn er tegenwoordig in allerlei stijlen. Je kunt deze tuinmeubels kopen bij Tuinmeubelshop.nl in de meest stijlvolle varianten, zoals loungesets die je vaak tegenkomt bij hotels en clubs, maar ook de iets landelijkere varianten. Beide stijlen kunnen net zo comfortabel zijn en zijn perfect om in te relaxen.

Sfeerverlichting

Ook sfeerverlichting is niet meer weg te denken uit een tuin. Je vindt veel verschillende dingen bij winkels als Action, maar ook Intratuin biedt veel verlichting aan. Tegenwoordig zie je steeds meer verlichting op zonne-energie die vanzelf aangaan wanneer het donker is. Hierdoor hoef je zelf niet continu meer de schakelaar aan en uit te zetten, maar zit je toch vanzelf in een gezellig verlichte tuin.

Automatische sproeiers

Tenzij je het niet erg vindt om je tuin af en toe te sproeien of de planten water te geven zijn automatische sproeiers echt een uitkomst. Vooral wanneer je een grote tuin hebt met veel gras is het slim om een sproei-installatie te overwegen. Het kost wat tijd om aan te leggen, maar het is in principe niet prijzig en scheelt je in de toekomst veel tijd. Zo kun je iedere avond gemakkelijk je tuin sproeien, zonder al te veel inspanning. (lees: zonder dat de tuinslang continu in de knoop gaat en je uitglijdt over het natte gras.)

Ga voor een natuurtuin

Het is even wat zoekwerk, maar zeker een leuk werkje. Als je voor een natuurtuin gaat krijg je een hele gezellige tuin met veel planten die weinig verzorging nodig hebben. Het is wel eerst van belang dat je uitzoekt welke planten het beste in jouw omgeving groeien en wat voor verzorging ze nodig hebben. Wanneer je weet wat je precies wilt, kun je opzoek gaan en de planten in je tuin neerzetten. Geef het zeker de tijd, want over een tijdje heb jij een mooie volle tuin, waar je weinig aan hoeft te doen. En dan… is het tijd voor ontspanning!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP