10 dingen om met je vriend te doen bij warm weer

10 dingen om met je vriend te doen bij warm weer

De hittegolf blijft maar voortduren in Nederland. Het is warm weer, maar je hebt geen idee wat je samen met je vriend kunt doen. In dit artikel vind je 10 leuke activiteiten om er een top dag van te maken!

1. Een bezoekje aan het strand

Het is 30 graden, dus geniet er samen van! Ga met z’n tweeën naar het strand, neem een koelbox mee met voldoende drankjes en hapjes, neem je favoriete opblaasvrienden mee en eventueel een balletje voor in het water. Met je vriendje kun je je prima vermaken op het strand. Zoek een fijn plekje in de schaduw, of creëer zelf een fijn schaduwplekje en geniet van je dag. Tijdens een bezoekje aan het strand heb je alles in één: plezier, verkoeling en eten. Do we need to say more?

2. Naar een waterpark

Zijn jullie samen niet zo goed in heel de dag stilliggen? Dan kun je misschien beter een bezoekje brengen aan een waterpark, zoals Splesj. Een waterpark is toch net iets leuker dan een zwembad, omdat je jezelf kunt vermaken met talloze glijbanen en andere activiteiten. Een ideale date voor echte durfallen.

3. Samen cocktails maken

Iets wat ik jaren geleden met mijn vriend heb gedaan toen het mooi weer was: samen cocktails maken. Je kan wel iedere keer cocktails bestellen op het terras, maarja duur. Het is dus beter om zelf die skills eens onder de knie te krijgen én het is nog eens lekker ook!

4. Beoefen een watersport

Altijd al eens willen surfen of waterskiën? Dit is de tijd om het te leren. Het is lekker weer en het is helemaal niet erg om in het water te vallen. Daarnaast is het super leuk om een watersport te oefenen en uit te voeren samen met je vriend. Dat wordt gegarandeerd lachen.

5. Een koele binnenactiviteit

Kies een locatie waar het sowieso koel is, denk aan een bioscoop of een bowlingbaan. Vaak staat hier de airco ontzettend hoog en als het een paar dagen achter elkaar warm is, dan is het helemaal niet erg om daar een paar uur rond te brengen. Het is wel een vervelend moment om achteraf weer naar buiten te gaan, maar je hebt in ieder geval iets leuks gedaan.

6. Maak je eigen buikschuifbaan

Wij hadden er altijd eentje in de tuin, een buikschuifbaan. Je kunt ze uiteraard aanschaffen, maar ze kunnen vrij snel kapot gaan en je moet jezelf toch even bezighouden. Maak dus zelf een buikschuifbaan met bijvoorbeeld grote vuilniszakken of grondzeil. Zorg ervoor dat de baan glad is door water te mengen met babyzeep (glad, maar prikt niet). En zorg ervoor dat de baan glad blijft, dus zet er bijvoorbeeld een sproeier bij. Trek je bikini aan, je vriend zijn zwembroek en gaan!

7. Ga naar een festival

Wat is er leuker dan goede muziek en mooi weer? Ga samen met je vriend naar een festival. Het is misschien geen activiteit die je last minute kan ondernemen, maar als het de rest van de week nog mooi weer is, dan kun je het in ieder geval alvast inplannen.

8. Naar het terras

Zit een festival er niet in? Een middagje op het terras zitten kan net zo leuk zijn. Zoek een fijn plekje uit en kies een lekker verkoelend drankje. Soms heb je zelfs terrasjes rondom het bos, daar is het vaak een stuk koeler en dan kun je eerst nog samen een wandeling maken. Twee vliegen in één klap.

9. Film kijken onder de sterren

Aangezien het overdag vaak te warm is om iets te ondernemen, kun je ook ‘s avonds iets afspreken. Als je een tuin hebt dan kun je samen een film kijken onder de sterren. Je kunt groots uitpakken met een beamer en een wit doek, maar je kunt ook simpelweg je laptop of een televisie buiten zetten. Een bak popcorn erbij en genieten maar. Na de film kunnen jullie lekker blijven zitten, want de sterren zijn net zo mooi.

10. Twister onder de sproeier

Wees creatief! Een (bord)spelletje is altijd leuk. Als je het spel Twister hebt, kun je dit ook gemakkelijk in de tuin doen met een sproeier erbij. Het wordt misschien wel glad, maar dat maakt het waarschijnlijk juist extra leuk.

Bron beeldmateriaal: Christopher Campbell

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Merel

  Jaaaa samen cocktails maken! Super leuk om samen te doen ;-) Leuke ideetjes allemaal! Liefs, Merel

 • avatar
  Birgitt

  Ik ben fan van de buikschuifbaan dat deden we vroeger toen we klein waren. Ook leuk is de sproeier op de trampoline moest je dat hebben.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP