fbpx

Cibdol Oil

Deel de herhaling van je live video met Instagram Stories

Deel de herhaling van je live video met Instagram Stories

Heb je een leuke live video uitgezonden, maar dan kon niemand hem terugzien. Dat was toch irritant?! Nu kan je ervoor zorgen dat jouw gehele audience de video te zien krijgt, door de herhaling te delen met Instagram Stories.

Delen of niet delen?

Wanneer je een live video hebt opgenomen op Instagram kun je achteraf zelf bepalen of je de video wilt delen of niet. Je kunt de video delen in je Instagram Stories en zo kunnen jouw volgers de livestream nog 24 uur lang bekijken. Ideaal voor als je overdag wat opneemt, terwijl het grootste deel van jouw publiek op school zit of aan het werk is. Of voor als je een live mededeling wilt doen, waarbij het niet erg is dat de rest van je volgers het ook ziet.

Ik heb zelf nog nooit een live video opgenomen, maar had altijd zoiets van: het is toch raar dat mensen het niet terug kunnen kijken? Straks neem ik een video op voor twee mensen en achteraf verdwijnt hij gewoon. Daar heeft Instagram nu dus een oplossing voor! En als je live video niet relevant is voor de rest van je volgers, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om hem niet te delen.

Een live video terugkijken

De live video verschijnt tussen de verhalen. Je kunt zo’n video herkennen aan de play button. Door erop te klikken kun je de video simpelweg bekijken. Je ziet ook de comments en de likes die tijdens de livestream zijn gegeven en kunt zelf ook gewoon een reactie achterlaten. Als je een stukje door of terug wilt spoelen, dan kan dat door dubbel te tikken aan de zijkanten van je scherm. Links om terug te spoelen, rechts om vooruit te spoelen. Als iemand meerdere live video’s heeft opgenomen, dan kun je ook doorklikken naar de volgende of vorige video. Dit doe je door middel van de pijltjes boven aan het scherm, die je in de bovenstaande afbeelding ziet.

De update

Het lijkt me nu een stuk aantrekkelijker voor gebruikers om een live video op te nemen, omdat veel meer mensen hem zullen zien. Het is nu gemakkelijker om snel een aankondiging te doen, die mensen live kunnen zien, maar ook achteraf. Zo zorg je dat je gehele publiek op de hoogte blijft van al je ontwikkelingen in plaats van je volgers die tijd hebben om te kijken. De kracht van het internet is juist dat je kunt kijken wanneer je wilt, dus dit is de optie die we misten. Trouwens, als je een live video hebt opgenomen, dan kun je beide statistieken terug zien. Je kunt zien wie de video live heeft bekeken, maar ook wie de herhaling heeft bekeken.

De update wordt doorgevoerd in Instagram versie 10.26. We can’t wait!

Bron: Instagram

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP