5 manieren om medewerkers in het zonnetje te zetten

3 manieren om medewerkers in het zonnetje te zetten

Als medewerker is het altijd fijn om in het zonnetje gezet te worden. Je hebt weer een extra bevestiging dat je op de goede weg bent. Dat uiteraard een boost geeft aan jouw motivatie en zelfvertrouwen. Een aantal goede redenen om als ondernemer jouw (vrijwillige) medewerkers in het zonnetje te zetten. Alleen, hoe doe je dat?

1. Cadeaus op zijn tijd

Cadeaus aan jouw werknemers als beloning moet af en toe kunnen. Denk aan een cadeau voor de verjaardag van een medewerker of een Kerstpakket aan alle medewerkers. Dit zijn cadeaus als blijk van waardering, maar het geeft ook aan dat je als ondernemer bewust bezig bent met jouw personeel. De medewerkers zullen je al snel dankbaar zijn dat je aan ze denkt tijdens de feestdagen, maar ook dat je hun verjaardag of jubileum op de werkvloer niet vergeet. Stuk voor stuk belangrijke data om direct bij te houden in een agenda of op de kalender.

2. Een feestje organiseren

Heeft jouw bedrijf een belangrijke doelstelling behaald? Waar misschien alle medewerkers, freelancers en vrijwilligers hard naartoe hebben gewerkt? Dan is het een mooi moment om een feestje te organiseren. Iedereen is blij met het behalen van deze doelstelling! Als hij erg belangrijk was, dan is het mooi om dit met z’n allen te vieren. Rol de rode loper eens uit: laat medewerkers voelen dat je ze enorm dankbaar bent. Wellicht kan je nog een speech geven met alle doelstellingen van het volgende jaar? Een feestje is in ieder geval een mooi moment om de medewerkers, maar ook hun partners, eens beter te leren kennen.

3. Medewerkers ranglijst

Je ziet het misschien niet vaak terug op de werkvloer en eerder in films, maar een ranglijst kan heel motiverend werken. Maak een ranglijst van de beste werknemers op basis van prestaties en hang deze op. Je kunt ervoor kiezen om te werken met een lijst die dagelijks veranderd, of met een top 3 die je iedere maand bekendmaakt. Dat verschilt natuurlijk per bedrijf. Als je een top 3 bekend maakt, dan is het misschien leuk om de hoogtepunten, eigenschappen of resultaten van deze medewerker erbij te zetten. Op deze manier weten andere medewerkers wat je waardeert en hoe zij ook in de top 3 terecht kunnen komen.

Hoe wordt jij als medewerker het liefst in het zonnetje gezet? Of hoe zet jij jouw medewerkers, freelancers of vrijwilligers in het zonnetje?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP