4X WAAROM ALLEEN ZIJN BELANGRIJK IS

4x waarom alleen zijn belangrijk is

Er zijn veel dingen belangrijk in het leven en twee belangrijke dingen zijn bijvoorbeeld ook vriendschap en liefde. Een mens kan niet zonder deze twee dingen, maar daarnaast is het ook heel belangrijk om op eigen voeten te kunnen staan en in je eentje het leven af en toe door te kunnen brengen. Vandaag deel ik met jullie de redenen waarom dat zo belangrijk is.

Ontdekken wat je echt wilt en wie je bent

Op de momenten dat je alleen in het leven staat, dus niet in een relatie bent met iemand, kun je pas echt ontdekken wie je echt bent. Je staat er alleen voor. Zeker als je niet meer afhankelijk bent van je ouders, kun je zelf beslissingen maken en je hoeft dus ook geen rekening te houden met je partner. Op deze manier kun je ontdekken wie je echt bent, wat je echt wilt met je leven en hoe je het dus ook gaat aanpakken.

Werken aan je persoonlijke doelen

Iedereen heeft persoonlijke doelen, ook wel een bucketlist van het leven. De dingen die we graag willen doen voordat het te laat is en het dus niet meer kan. Op dit soort momenten is het dus heel mooi om deze bucketlist af te gaan werken. Wil je bijvoorbeeld nog mooie reizen maken in je eentje? Dan heb je er op dit soort momenten de mogelijkheid voor. Ga de reizen maken die je wilt, ga ontdekken en geniet!

Genieten

Genieten, heel belangrijk in het leven. Dit zijn vaak de dingen waar we naar uitkijken. Een weekendje vrij, leuke dingen doen en even onze batterij opladen. Maar dit kan ook heel goed in je eentje. Je kunt niet beter genieten dan in je eentje en dan ga je ook vaak de kleine dingen waarderen in het leven. Hoe mooi is de zonsopkomst, de vlinders in de tuin of een recept dat helemaal is gelukt.

Je stoort je aan niemand

In een relatie kan het zo zijn dat je je al snel stoort aan anderen. Dit kan ook een moment zijn dat het mis gaat, of dat je in een sleur terecht komt en dat moet je proberen te voorkomen. Vaak ontstaan dit soort momenten doordat je al zelf niet goed in je vel zit, of doordat je sommige dingen nog moet uitzoeken of ontdekken. Een groot voordeel van alleen zijn, is dat je je aan niemand stoort die heel erg dicht bij je staat. Ik ga dus nog even genieten van mijn leventje alleen en hele mooie dingen van mijn bucketlist afstrepen!

Ben jij graag alleen?

 • Reacties ( 5 )

 • avatar

  Ik woon al jaren samen, maar ben nog steeds graag alleen. Daar kan ik echt van genieten :)

 • avatar

  Ik ben net vrijgezel na 5,5 jaar. En sta er nu dus ook echt alleen voor. Ik ben heel benieuwd hoe dat gaat bevallen, en hoe ik mijn eigen ga leren kennen op deze manier.

 • avatar

  Ik ben heel graag alleen! Het is knap als je je ook in je eentje kunt redden, je leeft ten slotte ook voor jezelf, dat kunnen anderen niet voor je doen :)

 • avatar
  Dineke

  Mooi artikel! Belangrijk dat je hier af en toe even bij stilgezet wordt :)

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP