5 redenen om voor een scooter te kiezen

5 redenen om voor een scooter te kiezen

Een scooter is misschien niet het eerste waar je aan denkt. Tegenwoordig kun je op jonge leeftijd je rijbewijs al halen en koop je daarna het liefst meteen een auto. Toch zijn er genoeg redenen om voor een scooter te kiezen. 

1. Scooter rijden is goedkoper dan autorijden

Om een scooter te mogen rijden moet je in bezit zijn van scooterrijbewijs of een autorijbewijs. Als je je rijbewijs in één keer haalt betaal je voor een scooterrijbewijs ongeveer € 350,- en voor een autorijbewijs ongeveer € 2.300,-. Dat is een gigantisch verschil en daar blijft het niet bij. Ook de benzinekosten voor een scooter zijn veel lager dan voor een auto en je hoeft geen wegenbelasting of bpm te betalen.

2. Gemakkelijk van deur tot deur

Als je in het bezit bent van een scooter dan reis je gemakkelijk van deur tot deur. Je hoeft geen rekening te houden met files en hoeft nooit meer rekening te houden met tijden van het openbaar vervoer. Je bent in een mum van tijd op je eindbestemming.

3. Parkeren is een eitje

Eén van de grootste nadelen van autorijden vind ik het inparkeren. Dit blijft lastig en zeker in een grote stad. Met een scooter heb je daar absoluut geen last van. Je mag je scooter bijna overal parkeren en vaak ook nog eens gratis. Wanneer je snel een bezoekje wilt brengen aan de stad of een bepaalde winkel, kun je vaak voor de deur parkeren. Wat een luxe!

4. Je mag vanaf je 16e scooter rijden

De leeftijd voor het rijden van een scooter is 16 jaar, maar je mag vanaf 15,5 jaar al aan de slag met het theorie-examen. Als je een snelle leerling bent, dan zit je met je 16e verjaardag al op een scooter.

5. Je voelt je vrij

Zowel met een scooter als een auto krijg je een groot gevoel van vrijheid. Je kan gaan en staan waar je wilt en kunt overal heen. Ik weet nog hoe geweldig het voelde toen ik voor het eerst zelf met de auto op vakantie ging. Daarnaast hoef je nooit meer te vragen of iemand je wegbrengt en kun je overal enorm snel zijn. Ook op vakantie is een scooter rijbewijs een enorm voordeel, want je kunt gemakkelijk vakantiebestemmingen ontdekken en van de ene naar de andere plaats rijden.

Oftewel het is een heel goed plan om scooter te gaan rijden. Je doet ook nog eens heel veel ervaring op, voordat je je autorijbewijs haalt of daadwerkelijk auto gaat rijden. Vind je een scooter aanschaffen te prijzig? Dan kun je ook eens kijken naar een lease scooter.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP