fbpx

Cibdol Oil

8 redenen voor een sim only abonnement

7 redenen voor een sim only abonnement

Al jarenlang heb ik een sim only abonnement en laatst heb ik hem weer opnieuw verlengd. Wat mij betreft is dit het beste abonnement voor jouw smartphone. Daarom geef ik je maar liefst 7 redenen voor een sim only abonnement.

1. Geen BKR registratie

Eén van de belangrijkste redenen om te kiezen voor een sim only abonnement is dat je niet te maken krijgt met een BKR registratie. Wanneer je een abonnement met toestel koopt, waarbij de lening groter is dan 250 euro, wordt deze BKR geregistreerd. Hierdoor kun je uiteindelijk minder lenen wanneer je bijvoorbeeld een huis koopt.

2. Niet direct een nieuwe telefoon

Doordat je een sim only abonnement aanschaft heb je niet direct een nieuwe telefoon nodig. Vroeger was het vaak voordeliger om je abonnement te verlengen en daarbij direct een nieuwe telefoon te nemen. Tegenwoordig kun je dus een sim only aanschaffen of verlengen, zonder een nieuwe telefoon aan te schaffen.

Zo kocht ik mijn nieuwe telefoon pas, toen mijn vorige telefoon het echt niet meer deed. Telefoons gaan steeds langer mee, waardoor het echt niet nodig is om jouw toestel ieder jaar of iedere twee jaar te vervangen.

3. Sim only abonnementen zijn goedkoper

Een sim only abonnement is natuurlijk veel goedkoper dan een abonnement met toestel. Daarnaast betaal je voor een toestel binnen een abonnement meer, dan wanneer je een toestel en een abonnement los aanschaft. Sim only abonnementen zijn dus goedkoper en worden ook steeds goedkoper.

4. Zelf samenstellen

Je kunt jouw abonnement bij sim only zelf samenstellen. Je kunt selecteren hoeveel belminuten, SMS’jes en MB’s je nodig hebt per maand. Je betaald hierdoor nooit teveel of voor iets wat je toch niet gebruikt.

5. Je bent flexibeler

De meeste sim only abonnementen kun je snel opzeggen, waardoor je gemakkelijk kunt wisselen als iets niet bevalt of als je een fijne aanbieding hebt gezien. Daarnaast kun je jouw bundels tussendoor altijd bijstellen. Als je merkt dat jouw MB’s snel opgaan, dan bestel je er gewoon bij.

6. Er is meer concurrentie

Op de sim only markt is er meer concurrentie dan bij de traditionele abonnementen. Wanneer je een abonnement met toestel wilt kom je al snel bij de grote spelers uit, maar voor sim only zijn er ontzettend veel aanbieders. Deze aanbieders willen stuk voor stuk de goedkoopste of de beste zijn, waardoor er meer concurrentie ontstaat. Hierdoor worden pakketten steeds groter en de prijzen steeds lager.

7. Bijna iedere telefoon is simlockvrij

Om een sim only abonnement aan te schaffen heb je een simlockvrije telefoon nodig. Vroeger was iedere telefoon beveiligd, zodat je niet gemakkelijk over kon stappen van de ene naar de andere provider. Tegenwoordig komt het bijna niet meer voor, waardoor het voor bijna iedereen mogelijk is om over te stappen naar een sim only abonnement. Dit maakt het heel aantrekkelijk en toegankelijk om over te stappen!

Wat zijn jouw redenen voor een sim only abonnement?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Sanne

    Ik heb zelf ook al jaren een sim only abonnement! Ik doe dit vooral omdat ik zo voordeliger uit ben en ook niet per se een nieuwe telefoon hoef zodra mijn abonnement is verlopen. Ik hou het tegenwoordig wel wat langer met mijn toestellen uit.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP