Bekeken films & series #1

Bekeken films & series #1

Vorige week had ik lekker een weekje vakantie. Eventjes rustig aan en helemaal niets specifieks op de planning. Wat uiteindelijk resulteerde in veel bekeken films & series!

Atypical

Vorig jaar was ik al heel enthousiast over het eerste seizoen van Atypical en nu is het tweede seizoen uit. De weken voor mijn vakantie heb ik gevuld met deze grappige en ontzettend leuke serie. Ik wist niet dat seizoen twee op de planning stond, dus dat maakte het extra leuk toen ik Netflix opende.

Atypical gaat over Sam en zijn familie. Sam heeft een stoornis binnen het autismespectrum. Deze serie laat geweldig zien hoe imperfect ieder gezin is en dat ieder huisje zogezegd haar eigen kruisje heeft. Sam probeert zijn weg naar onafhankelijkheid te vinden, maar dat is lang niet altijd even makkelijk. 

Waar het eerste seizoen vooral draaide om het vinden van liefde, vond ik het tweede seizoen een stuk afwisselender! Ook vond ik het leuk dat de rest van de familie een grotere rol heeft gekregen, waaronder zijn zus Casey. Je ziet nu ook wat er in haar leven afspeelt nu ze gewisseld is van school. Ik vond het tweede seizoen net zo grappig en misschien zelfs iets leuker om naar te kijken als seizoen 1. Absoluut een aanrader!

Sierra Burgess is a Loser

Sierra Burgess is niet populair, maar wel een slimme meid. Nadat ze door de actie van een populaire cheerleader aan de praat raakt met de knappe en sportieve Jamey worden ze verliefd, zonder dat hij weet wie er eigenlijk achter zit. 

Een typische romantische film dat zich afspeelt op een high school. Af en toe heb ik zin om zo’n film te kijken en even nergens aan te denken. Hij is heel voorspelbaar, maar ik vond hem beter dan ik in eerste instantie had verwacht. Daarnaast is het helemaal geen straf om een avondje te kijken naar Noah Centineo. ;)

To All The Boys I’ve Loved Before

Wat als al jouw (voorgaande) crushes op hetzelfde moment een liefdesbrief van jou ontvangen? In één klap kwam Lara Jean erachter wat haar crushes daadwerkelijk over haar dachten. Iets wat bijzonder slecht of juist heel erg goed af kan lopen. 

Nadat ik veel goede recensies over de film To All The Boys I’ve Loved Before voorbij zag komen was ik heel nieuwsgierig. Opnieuw een romantische komedie, maar ik vond deze persoonlijk wel grappiger dan Sierra Burgess is a Loser. Het blijft voor mij het perfecte genre om ‘s avonds te kijken na een lange dag werken, maar ik vond deze film erg mooi in elkaar gezet!

Harry Potter and the Philosopher’s Stone

Wie kent het eerste deel van Harry Potter nou niet? In deze klassieker uit 2001 ruilt Harry zijn saaie leventje bij zijn oom en tante, waar hij woonde in de bezemkast onder de trap, in voor een opleiding aan Zweinstein. De Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus.

Het was voor mij alweer een tijdje geleden dat ik het eerste deel van Harry Potter heb gezien. Op dit moment worden alle delen weer herhaalt op Net5 en ik ga ze allemaal opnemen. Het leuke is dat dit de extended versions zijn, waardoor er voor mij ook af en toe nieuwe scènes tussen zaten. Een hele mooie film en grappig om te zien waar het allemaal begon.

The Innocents

The Innocents draait om June en Harry die samen willen vertrekken naar Londen om daar eindelijk hun dromen na te jagen. Alleen onderweg daarnaartoe ontdekt June dat ze wel heel uniek is en dat ze deze eigenschap van haar moeder heeft geërfd. 

Een hele spannende serie, waar ik eigenlijk meteen al heel nieuwsgierig naar was! Ik heb hem opgezet tijdens mijn vakantie en keek vaak aflevering na aflevering. Ik was continu benieuwd wat er in de nieuwe aflevering zou gebeuren. Daarnaast is deze serie echt in een prachtige omgeving en in hoge kwaliteit gefilmd, waardoor het ook nog eens heel mooi is om naar te kijken.

Operation Finale

Operation Finale is gebaseerd op het waargebeurde verhaal op de jacht naar Adolf Eichmann. Adolf Eichmann is na de oorlog gevlucht en verantwoordelijk voor het vervoer van miljoenen joden naar concentratiekampen. Peter Malin doet er alles aan om zijn missie te volbrengen en Adolf Eichmann op die manier terecht te laten staan in Israël. 

Samen met Roel heb ik deze film aan het einde van de vakantie gekeken. Volgens mij was hij nieuw op Netflix, want ik was hem nog niet eerder tegengekomen. De film gaat wel redelijk lang over één onderwerp, maar het blijft wel continu spannend of het Peter Malin en zijn team gaat lukken. Een aanrader als je houdt van films over geschiedenis of waargebeurde verhalen.

Welke films en series heb jij de laatste tijd bekeken? En welke wil je echt nog eens zien? 

 • Reacties ( 5 )

 • avatar
  Daisy

  To All The Boys I’ve Loved Before is echt een leuke film! :-). Zelf volg ik riverdale en ben super blij dat daar een nieuw seizoen van uit is. A typical is ook een goede serie, mijn vriend heeft die allemaal aan 1 stuk gekeken haha.

 • avatar
  Marielle

  To all the boys I have loved before staat nog op mijn lijstje, vanavond eens kijken!

 • avatar
  Nienke

  To all the boys I have loved before staat op mijn lijstje! Oh, en ik kijk helemaal uit naar de nieuwe seizoenen van Dynasty en Riverdale. :)

 • avatar
  Sarah

  Atypical vond ik ook zo’n goede serie. Die reeks heb ik echt snel uitgekeken omdat ik elke aflevering zo leuk vond. Verder kijk ik nu voornamelijk uit naar het nieuwe seizoen van Riverdale. Dat komt er, voor zo ver ik weet, deze week aan. Spannend :)

 • avatar
  Jessica J.

  To All the Boys I’ve Loved Before vond ik zo’n fijne film. Echt precies wat ik op dat moment nodig had, haha. The Innocents moet ik nog verder kijken, ik ben ergens halverwege blijven hangen omdat ik afgeleid werd door andere series, waaronder Maniac!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP