Dit wil ik bereiken met bloggen in 2018

Dit wil ik bereiken met bloggen in 2018

In 2018 bestaat mijn blog alweer vijf jaar. Ik vind het nog steeds bizar wat er in de afgelopen tijd allemaal is gebeurd en wat ik allemaal door mijn blog heb mogen meemaken. Dit jaar heb ik weer allerlei nieuwe blogdoelen voor mezelf gesteld, tijd om dit op een rijtje te zetten!

Meer aandacht besteden aan mijn mailbox

Ik heb de laatste tijd geregeld tegen mensen gezegd: “als ik iemand aan kon nemen om mijn mailcontact over te nemen, zou ik het doen”. Het bijwerken van mijn mail is echt mijn minst favoriete bezigheid in de blogbusiness. Het is niet zo dat ik alleen mailtjes ontvang over leuke samenwerkingen, maar mijn mailbox overspoelt ook met berichtjes voor een linkruil, persberichten en andere reclame.

Dit jaar wil ik met mezelf afspreken om meer tijd en aandacht te besteden aan mijn mailbox. Met name door de drukke periodes het afgelopen jaar heb ik op minder mails gereageerd, maar ook minder snel gereageerd. Daardoor lopen natuurlijk ook de samenwerkingen wat langzamer en dat wil ik in het aankomende jaar voorkomen. Ik wil met mezelf afspreken dat ik minimaal twee keer per week mijn mail bijwerk, zodat het lekker overzichtelijk blijft!

Stabiele bezoekersaantallen

Over mijn bezoekersaantallen ben ik ontzettend tevreden. De bezoekersaantallen zijn 30% gestegen in vergelijking met vorig jaar en ik heb dit jaar de 10.000 unieke bezoekers per maand een aantal keer bereikt! Mijn doelen qua bezoekersaantallen van vorig jaar zijn in ieder geval behaald. Het afgelopen jaar was in periodes, met name rondom de verhuizing, erg druk. Hierdoor kon ik minder bloggen en heb ik daardoor de laatste paar maanden ook wat minder bezoekers behaald. Niet erg natuurlijk, maar het liefst zou ik in 2018 stabiele bezoekersaantallen zien. Het lijkt me fijn om iedere maand ongeveer dezelfde hoeveelheid bezoekers te behalen en dezelfde hoeveelheid artikelen te schrijven. Ik vind het gewoon een fijn idee om trouwe bezoekers te hebben, die iedere maand een kijkje nemen.

Focussen op kwaliteiten

In het artikel met mijn doelen van 2018 kwam het al even naar voren. Ik ben het laatste jaar veel van koers gewisseld. Op dit moment zie ik Esmée Lifestyle weer meer als een lifestyle blog over al mijn interesses, zoals het vanaf het begin af aan is geweest. Ik vind het uiteraard leuk om nieuwtjes te delen, maar er zijn al zoveel blogs en magazines die dit doen. Dit jaar wil ik focussen op mijn kwaliteiten. Ik wil doen waar ik het meeste plezier uit haal. De opmerkende lezers hebben misschien al gemerkt dat er wat sociale media icoontjes weg zijn. Ik ga me dit jaar dan ook met name focussen op Esmée Lifestyle en Instagram. Mijn passie ligt nog steeds bij het maken van foto’s, het schrijven van artikelen en ik vind het geweldig om mezelf hierin nog verder te ontwikkelen.

Op Bloglovin’, Twitter en Facebook komen natuurlijk wel altijd de laatste artikelen voorbij, maar hier zal ik buiten dat geen andere dingen meer delen. Verder heb ik besloten om even geen YouTube video’s meer op te nemen en te publiceren. Ik merk dat ik hier veel te perfectionistisch in ben. Ik stop er veel tijd in, maar ik ben achteraf nog niet tevreden over het resultaat. Daarom denk ik gewoon dat het niet bij me past, niet zoals Instagram en mijn blog bij mij passen.

Dit zijn natuurlijk allemaal dingen die je ontdekt door het te doen. Het afgelopen jaar heb ik door het fulltime bloggen veel geleerd, veel nieuwe inspiratiebronnen gevonden en ben ik klaar om er in tweeduizend achttien helemaal voor te gaan.

Wat zijn jouw doelen op werkgebied? 

 • Reacties ( 12 )

 • avatar
  Yara

  Wat een leuke doelen en gefeliciteerd met je 10.000 unieke bezoekers! Ik heb zelf afgelopen jaar de laatste twee maanden ook een hoger aantal unieke bezoekers gehaald en ik ben er zo blij om. Zoiets kan echt mijn hele week goed maken.
  Liefs,
  Yara

 • avatar
  Dana

  Mooie doelen! Zelf wil ik ook meer groeien met mijn blog maar ook echt finetunen qua welke kant ik wil opgaan :)

 • avatar
  Manon

  10.000 unieke bezoekers wauww!!!!!!!!!!!!

 • avatar
  Laura | I scream beauty

  Mooie doelen! Ik wil graag groeien met mijn blog! Dat is mijn voornaamste doel…

 • avatar
  Jessica J.

  10 000 per maand, wauw! Dat is nog eens een mijlpaal. Mijn mailbox onderhouden is ook iets dat ik te lang durf uitstellen. Niet erg professioneel, maar aan de andere kant ben ik natuurlijk “maar” een hobbyblogger. :-) Veel succes en vooral plezier met het bereiken van je blogdoelen!

 • avatar
  Kim

  Hele mooie doelen! Wat gaaf dat je de 10.000 hebt aangetikt, dat lijkt me echt fantastisch.

  • avatar
   Esmée

   Dat is inderdaad altijd een groot blogdoel van me geweest. Ik kan je vertellen dat het voelde als een feestje! 🎉 Liefs, Esmée

 • avatar
  Teddy

  Wat een toffe doelen! Ik herken dat wel, mijn mailbox is soms ook echt iets waar ik tegenop zie!

 • avatar
  Johanne

  Oh, ik kan alleen maar dromen van 10.000 unieke bezoekers per maand. Mijn eerste doel is om 2.500 unieke bezoekers per maand te halen, haha. Heb je nog tips om bezoekersaantallen op te schroeven? :)

  • avatar
   Esmée

   Hi Johanne, Super leuk dat je ook een eigen blog hebt! Wat is jouw URL? De beste tips die ik kan geven zijn: richt je op SEO, reageer op andere blogs & bouw je sociale media kanalen uit. Ik ben ook begonnen met doelen als 1.000 unieke bezoekers per maand, je moet ergens beginnen! Doordat ik bij ieder artikel let op SEO, heb ik verschillende oude artikelen die bovenaan staan in Google. Zo bereik je al snel veel nieuwe lezers, die misschien zelfs nog even verder op je blog rondkijken. Ik hoop dat je wat aan mijn tips hebt en ik wens je in ieder geval veel succes dit jaar! Liefs, Esmée

   • avatar
    Johanne

    Dankjewel! Ik let opzich wel op SEO, maar ik heb er nooit écht een prioriteit van gemaakt. Gebruik je ook een zoekwoordplanner oid? :) En wat is jouw grootste SEO-tip (sorry, veel vragen). Mijn url is http://www.pinchofjo.com :) Nogmaals dankjewel!

    • avatar
     Esmée

     Graag gedaan! Ik gebruik zelf de plugin Yoast SEO. Echt een aanrader. Als je deze stappen zo ver als mogelijk hanteert, dan kom je een heel eind. Ik ga je blog eens bekijken. Een fijn weekend! 😊 Liefs, Esmée

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

Share
Pin
Tweet
4 Shares