Mijn doelen voor 2018

Mijn doelen voor 2018

Gelukkig nieuwjaar allemaal! In het eerste artikel van 2018 vertel ik jullie alles over mijn doelen van dit jaar. Ik heb weer een overdosis aan motivatie en kan niet wachten om aan de slag te gaan.

Beter plannen

Nu ik een eigen huisje heb en naast mijn werk ook nog allerlei andere dingen moet doen, merk ik dat ik steeds meer behoefte krijg aan een strakke planning. Ik heb vaak allerlei ideeën en plannen in mijn hoofd. Alleen doordat ik ze niet altijd opschrijf, vergeet ik vaak weer wat ik wilde doen. Hierdoor werk ik minder effectief, voelt mijn dag heel rommelig en blijven bepaalde taken te lang liggen. Dit jaar ga ik echt aan de slag met het maken van een planning per dag en ga ik opzoek naar de methode die bij mij past. Als iemand tips heeft voor fijne planners, let me know.

Freelance opdrachten vinden

Waar ik een paar maanden geleden afscheid nam van mijn freelance opdrachten, wil ik nu weer heel graag opzoek naar iets wat bij me past. De freelance opdrachten van vorig jaar waren leuk, maar de samenwerkingen verliepen niet zo lekker. Ik heb vorig jaar een halfjaar parttime gewerkt vanuit huis en dat is me wel erg goed bevallen. Deze baan gaat nu ook van loondienst over op een freelance samenwerking, dus het is tijd om er nog wat andere opdrachtjes bij te zoeken. Het liefst zou ik samenwerkingen willen op het gebied van magazines, blogs en/of mode. Ik vind het gewoon heel leuk om content te creëren en kan niet wachten om dit met meerdere bedrijven te delen.

Portfolio maken

Op dit moment ben ik al druk bezig met het bedenken van een naam voor de website waar mijn portfolio op komt te staan. Ik vind het erg lastig om een passende naam te bedenken, waarvan de domeinnaam nog vrij is. Dat wordt nog even brainstormen! In ieder geval lijkt het me erg leuk om een website te maken waar bedrijven kunnen zien welke diensten ik aanbied, hoe ze me kunnen bereiken en wat ik in het verleden al heb gedaan.

Meer dan 10.000 Instagram volgers

Naast mijn zoektocht naar andere opdrachten blijf ik natuurlijk doorgaan met bloggen en de sociale media van Esmée Lifestyle. Ik merk wel dat ik de afgelopen jaren veel van koers ben gewisseld en dat is ook te zien in mijn Instagram feed. Dit jaar wil ik fris beginnen met mijn Instagram account. Ik ga hem opschonen, een strategie bedenken en vervolgens deze strategie een jaar volhouden. Het blijft lastig om dezelfde filters en kleuren aan te houden. Aan het einde van het jaar hoop ik de magische grens van 10.000 volgers voorbij te zijn.

Genieten van ons eigen huisje

Last, but not least. Ik wil gewoon genieten van ons eigen huisje. We zijn op 2 december officieel overgegaan en bijna alles is nu echt klaar. Het is heerlijk om ‘s avond op de bank te ploffen of gewoon je eigen ding te doen. Binnenkort sturen we de verhuiskaartjes eruit, zodat iedereen een kijkje kan komen nemen. En voor nu kan ik niet wachten om beetje bij beetje de stad te ontdekken.

Wat zijn jouw doelen voor 2018?

 • Reacties ( 4 )

 • avatar
  Daisy

  Mooie doelen! :) Het voelde alsof ik mijn eigen lijstje las haha, het is zo herkenbaar! Oh mijn plan tip: probeer gewoon dingen uit en kijk dan daarna wat wel of niet werkt. Ik begon ooit met een bullet journal maar was veel te perfectionistisch bezig, dat werkte gewoon niet voor mij. Zo ondertussen weet ik dat ik to-do lijstjes maken het prettigst vind maar dat ik de ruimte die ik heb moet beperken. Anders worden ze te lang en zijn ze niet meer haalbaar binnen 1 dag. :).

 • avatar
  Manon

  Mooie doelen. Beter plannen staat ook hoog op mijn doellijstje haha

 • avatar
  Demi

  Als reactie op de vraag om goede planners: een vriendin van mij heeft de Passion planner uit Amerika besteld. Betaal je ongeveer hetzelfde voor als voor die van Mascha, maar is van 1. Veel betere kwaliteit, 2. Veel degelijker. Dus geen poespas, kleurtjes en glitters haha, maar gewoon structuur in zijn puurste vorm. Naast plan bladzijdes zitten er ook bladzijdes in speciaal voor je doelen en lege bladzijdes voor notities etc. Heel handy!

  • avatar
   Esmée Bos

   Hi Demi, Dankjewel, wat een goede tip! Ik ga de Passion Planner zeker eens bekijken. Ik ben benieuwd. Liefs, Esmée

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

Share
Pin
Tweet
4 Shares