Dit wil ik bereiken met bloggen in 2017

Vorig jaar plaatste ik voor het eerst een lijstje met concrete blog doelen. Ik maakte een lijstje met dingen die ik in 2016 wilde bereiken, waarvan ik er slechts één niet gehaald heb. Dat doel komt dit jaar gewoon weer terug. Alleen verder is er eigenlijk veel veranderd voor mij op blog gebied. Daarom dit jaar een heel ander lijstje met dingen die ik wil bereiken met bloggen in 2017.

Persoonlijker schrijven

Ik schrijf altijd al best persoonlijk op mijn blog. Alleen ik vond op een gegeven moment dat het nog wel wat persoonlijker kon. De commerciëlere artikelen, zoals lijstjes, komen nu lekker op LA Boss te staan. En Esmée Lifestyle ga ik zo persoonlijk mogelijk houden. Ik merk wel dat ik op dit moment af en toe tegen een writers block aanloop, omdat ik er teveel over nadenk. Alleen als ik dan weer wat inspiratie heb opgedaan, door lekker wat andere blogjes te lezen, dan is dit zo weer voorbij. Ik ga de aankomende tijd eens wat brainstorm sessies plannen, zodat ik genoeg ideeën heb voor de aankomende maand.

Kwaliteit boven kwantiteit

Vorig jaar had ik als doel staan dat ik iedere dag één artikel wilde publiceren. Tegenwoordig vind ik dat helemaal niet meer nodig, zeker niet rond drukke periodes, zoals de feestdagen. Ik wil dit jaar kwaliteit boven kwantiteit hanteren. Ik wil minder de druk voelen om iedere dag iets te publiceren. Als het wel lukt, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Alleen als ik een dagje geen zin heb, of echt niet weet wat ik wil schrijven, dan wil ik het gewoon loslaten.

Meer outfitfoto’s

Dit was ook één van mijn doelen voor 2016. Ik wilde meer outfitfoto’s maken. Dit is wel gelukt, alleen dan op Bellesqa. Daar heb ik twee maandenlang iedere week één outfit gepubliceerd. Daarnaast zijn er wel wat outfits online gekomen op Esmée Lifestyle, maar zeker niet genoeg. Dat wil ik dit jaar weer lekker op gaan pakken. Voor Bellesqa lukte het ook, dus dan moet het voor mijn eigen blog ook lukken. Een mooi doel: iedere maand minimaal één outfit online.

Nieuwe vormgeving

Ik merk dat het langzaam begint te kriebelen om iets aan m’n lay-out te doen. Zeker als ik al die mooie Engelstalige blogs zie! Dus in 2017 wil ik iets gaan doen aan mijn vormgeving. De foto’s mogen wel iets mooier, het mag van mij wel net iets kleurrijker en wellicht ga ik voor een nieuwe lay-out. Of ik ga mijn huidige lay-out gewoon een beetje aanpassen, we zullen zien.

10.000 unieke bezoekers

Dit was het doel van 2016 dat ik helaas niet gehaald heb. Wellicht, omdat ik er dit jaar toch minder tijd aan heb kunnen besteden dan voorgaande jaren. Ik was ontzettend druk met mijn scriptie en heb mijn blog eigenlijk amper op andere platformen gedeeld. Zonde! Zeker een verbeterpuntje voor dit jaar. Ik eindigde 2016 met 7.000 unieke bezoekers, dus dat is al een stijging van 2.000 unieke bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Dus laten we aankomend jaar voor een stijging gaan van 3.000 unieke bezoekers, dat moet lukken.

Heb jij nog blog doelen voor aankomend jaar? Of andere doelen op werkgebied?

 • Reacties ( 7 )

 • avatar
  Yara

  Leuk dat je al je blogdoelen voor dit jaar op een rijtje hebt gezet!
  Liefs,
  Yara

 • avatar
  Mariëlle

  Hele mooie doelen, ik wens je veel succes :) Maar dit gaat je lukken hihi!

 • avatar
  Dineke

  Mooie doelen, heerlijk! En ook gewoon haalbaar :)

 • avatar
  Aneta

  Dat zijn prachtige doelen! Zelf heb ik ook gemerkt dat kwaliteit boven kwantiteit belangrijk is. En die druk is het inderdaad niet waard. Succes! Liefs

 • avatar
  manon

  Als ik het wat drukker heb wil ik ook liever niks meer online zetten!

 • avatar
  Eveline Fleur

  Wat een mooie doelen. Kwaliteit boven kwantiteit vind ik ook erg belangrijk!

 • avatar
  Amy

  Dat zijn zeer mooie doelen, veel succes!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP