fbpx

Cibdol Oil

Bh of bikini passen: zo weet je of hij goed zit

Bh of bikini passen: zo weet je of hij goed zit

Een bh passen of bikini passen is thuis op zich heel fijn, maar wel lastig. Je hebt geen expert die even meekijkt. Gelukkig kun je met een aantal tips gemakkelijk checken of je nieuwe bh of bikini ook echt goed zit!

Bh passen

Het is erg belangrijk dat een bh lekker zit, maar ook dat hij voldoende stevigheid biedt. Je wilt niet dat je borsten eruit floepen, maar ook niet dat je bh zo strak zit dat hij snijdt. Bij LASCANA kun je heel gemakkelijk de cup- en omtrekmaat apart selecteren, zodat je alleen de bh’s ziet in jouw maat. Bij het passen zijn er een aantal dingen waar je op moet letten en het begint bij de cup.

De juiste cupmaat

De cup is bij het passen het meest belangrijke. Kijk goed of de cup je borst voldoende bedekt. Als je borst er bij je oksel of aan de voorkant van de bh er uitsteekt, dan is de cup te klein. Aan de voorkant kan het bij laag uitgesneden bh’s zo zijn dat je borsten wat meer zichtbaar zijn, maar dan alsnog moet de rand van de cup niet te dichtbij de tepel zitten.

Als je een bh past met beugel, dan moet deze goed rondom je borst vallen. Dit kun je controleren door op de beugel te drukken. Als je borst er nog onder zit, dan is de cup hoogstwaarschijnlijk te klein.

De cup kan natuurlijk ook te groot zijn. Dit kun je controleren door voorover te hangen. Als de cup zo ver openstaat dat je erin kunt kijken, dan is de cup te groot en kun je beter een cup kleiner nemen.

De omtrek

Een bh pas je op de loste stand. Op deze manier kun je langer met de bh doen, want zodra hij ouder wordt rekt hij meer uit en kun je de stand nog strakker zetten. De omtrek van je bh zorgt voor de meeste stevigheid, dus het is erg belangrijk dat deze niet te strak zit, maar ook niet te los.

Als je de juiste omtrekmaat hebt, dan moeten er nog twee vingers passen tussen de band en je rug. Als hij snijdt heb je een grotere omtrekmaat nodig, maar als hij te los zit een kleinere omtrekmaat.

De schouderbandjes

De schouderbandjes kun je bij bijna altijd verstellen, dus dit is niet het grootste probleem bij het passen. Toch is het belangrijk dat ze goed zitten als je de bh gaat dragen. Ook hier geldt dat er nog een vinger tussen het bandje en je lichaam moet kunnen.

Het belangrijkste is dat de band op je rug in een rechte lijn zit, zit deze te hoog, dan zitten je schouderbandjes te strak. Wanneer de omtrek van je bh dan te los zit, heb je een kleinere omtrek nodig.

Bikini passen

Al eerder schreef ik een artikel over de mooiste badkleding voor jouw figuur. Dit helpt al een hele hoop bij een bikini passen, maar toch zijn er net als bij het passen van een bh een aantal handige trucjes om zeker te weten dat hij goed zit.

Ga voor mix & match

Het is super leuk die kant-en-klare setjes, maar de kans dat je voor jouw bovenstukje dezelfde maat nodig hebt als voor het onderstukje is erg klein. Kijk daarom bij de collectie waar je het broekje en de top los kunt kopen, zodat je ze beide op je gemak kunt passen. Bij LASCANA hebben ze bijvoorbeeld hele leuke mix & match bikini’s in allerlei printjes!

Kies voor de strakkere maat

Als je twee maten bikini’s neemt en de ene zit losser, dan de ander, kies dan degene die het strakste zit. Als een bikini nat wordt, dan wordt hij zwaarder, waardoor hij ook sneller afzakt. Natuurlijk moet hij niet snijden, maar een beetje strak is bij een bikini niet zo erg.

Controleer de cup, omtrek en bandjes

Bikini’s hebben vaak andere maten dan bh’s, maar alsnog is het verstandig om te controleren of hij op dezelfde vlakken goed zit. Zitten je borsten netjes binnen de cup? Steken ze niet uit aan de zijkant of voorkant? Is de cup niet te groot, blijft alles netjes op zijn plaats als je springt en gaat de bikini niet openstaan als je voorover leunt?

De band op je rug hoort net als bij de bh recht te zitten. De sluiting kan hierbij echter verschillen. Bij een halter kan je de sluiting op de rug zelf strakker en losser maken door middel van een strik, maar bij een normale bikini heb je hier enkel een kliksluiting. Het is bij een kliksluiting extra belangrijk dat hij niet te los of te strak zit, want je kunt hem niet losser of strakker doen.

Zitten de bandjes goed en kun je ze strakker doen als dat nodig is? Aangezien je bikini zwaarder wordt, kan het zijn dat je na het zwemmen je bandjes wat strakker wilt doen. Daarnaast moet er nog een vinger tussen het bandje en je huid passen.

Kies wat het beste zit

Het is heel verleidelijk om een mooie bikini te kopen, maar als hij niet goed zit ga je er geen plezier aan hebben. Als je gaat zwemmen wil je dit wel comfortabel doen. Kijk daarom echt naar wat het beste zit, kijk wat voor soort bikini je het fijnste vindt. Zelf vind ik een halter het fijnst, omdat ik dan alles kan verstellen naar hoe ik het wil (op de cup na).

Alleen ik ken ook mensen die een triangel bikini juist fijn vinden, omdat ze daar ook de cups kunnen verschuiven. Zelf vind ik dit juist vervelend, omdat dit voor mij niet stevig genoeg is en de cups veelal alle kanten op schuiven. Kies dus wat bij jouw figuur past en ga niet direct af op de stijl van de bikini. Soms kan een bikini die je eerst niet zo mooi vond, jou echt prachtig staan!

Heb jij nog tips & tricks om een bh of bikini te passen?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP