Cibdol Oil

BLOGGEN MET WEINIG TIJD

Bloggen met weinig tijd

Het leven zit vol met uitdagingen, maar in al die uitdagingen gaat flink wat tijd zitten. Ik ben mijn blog gestart uit verveling in de zomervakantie, maar op dit moment verveel ik me nóóit meer. Verschil moet er wezen, maar ik ben wel blij dat ik heb leren werken met veel en weinig tijd. Zo weet je wat je allemaal kan doen op één dag en hoe je het maximale uit je tijd kunt halen. Ik geef in dit artikel tips om te bloggen met weinig tijd. 

Je hebt meer tijd dan je denkt

Vergeet niet dat je ook tijd hebt als je aan het wachten bent. Je wacht op de bus, op de trein, op de leraar in de les. Je wacht vaker dan je denkt en dus heb je ook vaak meer tijd dan je denkt. In deze tijd kun je alvast onderwerpen verzinnen of een opzetje maken. Al een leuk idee voor een artikel? Welke koppen ga je daar in verwerken? En hoe ga je het aanpakken? Heb je daar nog foto’s voor nodig of heb je die nog op je laptop? Denk alvast na tijdens het wachten, zodat je al je tijd kan besteden.

Iedereen is wel eens afgeleid. Als ik thuis kom, dan heb ik ook niet meteen zin om een artikel te schrijven. Ik scroll liever nog even door mijn Instagram feed of kijk even een aflevering van mijn favoriete serie. Als je het echt druk hebt, dan kun je deze dingen beter links laten liggen. Zet die knop even om en ga aan het werk. Hoe sneller je artikel af is, hoe sneller je weer tijd hebt voor andere dingen. Dan geef je jezelf meteen een beloning. ;)

Netwerken

Ik weet natuurlijk niet waar jij het druk mee hebt, maar vaak kun je in je omgeving wel netwerken. Als je geen tijd hebt om je blog te promoten via Social Media, praat er dan af en toe over met vrienden of andere mensen in je omgeving. Zo bezoeken mensen toch nog je blog, zonder dat je hem extra moet promoten op het internet. Dat scheelt weer reacties achterlaten op blogs en binnen groepen op Facebook. Mond-tot-mond reclame blijft een effectieve methode, dus maak er gebruik van!

Sta eerder op

Ik geef het toe, ik blijf soms ook dolgraag in bed liggen op een doordeweekse dag. Ja, ik moet pas om 12 uur op school zijn. Alleen je kunt natuurlijk ook eerder je bed uit om alvast foto’s te maken voor je artikelen, of om alvast een artikel te schrijven voor de volgende dag. Het is niet altijd makkelijk om je bed uit te komen, maar als je toch al wakker bent, dan kun je ook deze tijd beter besteden. Spring uit je bed, stap onder de douche en kruip achter je laptop. Je hebt nog voldoende te doen.

Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Mijn methode om effectiever te werken, iedere keer weer. Lijstjes, lijstjes, lijstjes. Het werkt gewoon fijn en overzichtelijk. Als alles op een rijtje staat, dan weet je wat je te wachten staat en dan hoef je daar in ieder geval niet over na te denken. Nog iets voor je to-do-lijstje? Schrijf het er dan meteen op. Zo kun je het niet meer vergeten en de taken zo snel mogelijk afronden.

Het is mogelijk!

Er zijn genoeg bloggers die fulltime werken en daarnaast nog een blog bijhouden. Sommige bloggers lukt het zelfs om iedere dag iets te plaatsen, no matter what. Ik heb fulltime stage gelopen en daarnaast heb ik mijn blog bijgehouden. Het is oefenen, maar op een gegeven moment kom je in een ritme. Eerst naar stage, avondeten en daarna meteen aan de slag. In het weekend maakte ik foto’s voor de rest van de week. Zo had ik meteen een blogplanning en de bijbehorende foto’s. Oefening baart kunst en het is mogelijk, believe in yourself.

Bron foto: Mementosis

 • Reacties ( 16 )

 • avatar
  Beauty Treasures

  In het weekend maak ik ook de foto’s en daarnaast zijn lijstjes een handig iets.

 • avatar
  Leonie

  Fijne tips! En ik wou even zeggen dat ik de foto zo onwijs gaaf vind

 • avatar
  Floor

  Handige tips!

 • avatar
  Martine

  Goede tips! En ik wilde even zeggen dat ik je blog er heel mooi uit vind zien :)

  • avatar
   Esmée

   Hi Martine, Bedankt voor je compliment! Dat betekent veel voor me! <3

 • avatar
  Marloes Moraal

  Wat een onwijs goede tips! Zelf heb ik ook wel eens moeite met inplannen van mijn blogposts en blijkt alles meer werk te zijn dan je in eerste instantie dacht!

 • avatar
  melissa

  Zeer fijne tips! Ik werk meestal aan mijn blog wanneer ik er het meeste zin in heb :)

 • avatar
  Robin

  Super handig artikel. Ik blog zelf ook, werk fulltime en heb daarnaast ook nog een eigen bedrijf ‘www.belovedmelts.nl’.
  Ik vind het ook lastig om alles te combineren. Maar besloot vandaag ook om morgen alvast alle foto’s voor mijn artikelen te maken.

  liefs xx

 • avatar
  Lisa

  Oh wat een heerlijk artikel is dit! Ik ben zelf ook erg druk met werk, school en mijn vriendje/vriendinnen. Af en toe is het dan zo lastig om tijd te kunnen vinden voor het schrijven van een artikel! Maar wanneer ik eenmaal weer in een vast ritme zit, komt het bij mij altijd helemaal goed! Nu alleen eerst nog even wennen aan dat ritme haha! Liefs Lisa.

 • avatar
  Bettie

  Nog eerder opstaan voor bloggen zal ik niet zo snel doen. Ik reserveer gewoon een dag in de week voor het bloggen en dan werk ik vooruit. Als ik in de bus zit, kijk ik of er nog reacties zijn geplaatst

 • avatar
  Merel

  Eerder opstaan doe ik vaker voor dat ik naar school ga. Meestal maak ik dan foto’s zodat ik die ‘s avonds of de volgend dag kan gebruiken voor een artikel. Lijstjes gebruik ik ook heel graag. En als ik er geen tijd voor heb dan maak ik er tijd voor. Een leuke hobby is bloggen vind ik.

 • avatar
  Danielleeee

  Heel leuk om te lezen. Ik vind het nog lastig, omdat ik zoveel tijd kwijt ben aan mijn studie. Maar goed vooruit werken is ook belangrijk, heb je dan even geen tijd. Dan heb je iets achter de hand.

  • avatar
   Esmée

   Hi Danielle, dat is zeker waar! Het lukt me niet altijd om vooruit te werken, maar als het lukt dan heb je altijd wat reserve artikelen. x

 • avatar
  thebeautyblognl

  Helemaal mee eens!

 • avatar
  Manon

  Vooral dat eerder opstaan ben ik met je eens. Ik zeg altijd oh dan sta ik half 11 op eten en dan bloggen (als ik vrij ben), nou als ik eenmaal aan het bloggen ben is het 2 uur en heb ik nog maar heel weinig tijd haha.

  • avatar
   Esmée

   Hi Manon, Zo herkenbaar, haha! x

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP