Cibdol Oil

De bruiloft checklist voor mannen

De bruiloft checklist voor mannen

Soms lijkt het erop dat enkel de vrouwen veel regelen voor de bruiloft. Toch zijn er ook belangrijke klusjes die mannen regelen. Dit is de speciale checklist voor mannen, die je als vrouw onder zijn neus kunt schuiven, of die je als man gemakkelijk kunt gebruiken om jullie dag vlekkeloos te laten verlopen.

Het trouwpak

De vrouw en de man gaan voor het huwelijk beide individueel opzoek naar de geschikte outfit. Voor de man is dit het trouwpak. Er zijn veel verschillende soorten trouwpakken, zo kun je gaan voor klassiek zwart-wit of voor een opvallende kleur. Aangezien veel trouwerijen steeds vaker op unieke locaties gevierd worden, is het natuurlijk ontzettend leuk om voor een kleur te gaan dat bij jou als man of bij jullie als stel past. Misschien hebben jullie samen een favoriete kleur? Of misschien is er al een thema, of zelfs een kleurcode?

Aan de hand daarvan kun je als man opzoek gaan naar een trouwpak. Het is belangrijk om te weten wat het beste bij jou past, dus daarom kun je je het beste laten adviseren. Hiervoor kun je bijvoorbeeld naar een specialist als Rietbergh.com gaan. Die overigens sowieso hele trendy trouwpakken hebben. Zo loop je er gegarandeerd geweldig bij!

De trouwringen

Soms krijgt de vrouw haar trouwring al voor de bruiloft, maar soms is dit enkel een verlovingsring en komt de echte ring pas bij de bruiloft. De man regelt over het algemeen vaak de trouwringen, maar aangezien de bruid de verrassing nu al weet, kun je ze natuurlijk ook samen uitzoeken. Het is in ieder geval een belangrijk punt, dat niet vergeten mag worden.

Het bruidsboeket

Persoonlijk dacht ik dat het bruidsboeket door vrouwen wordt uitgekozen, maar niets is minder waar. Het bruidsboeket wordt namelijk op de trouwdag door de man aan de vrouw gegeven. Het is extra mooi als dit voor de vrouw een complete verrassing is, maar het moet wel bij het (kleuren)thema van de bruiloft passen. Verder zoekt de man ook de corsages uit, die hij vervolgens ook op de dag zelf op zal spelden.

Het vervoer

Dit onderdeel kan zowel door mannen als vrouwen geregeld worden, maar vaak vinden mannen dit een heel leuk onderdeel. Het is de dag van je dromen, dus hoe mooi is het als je dan ook in de auto van je dromen wordt weggebracht? Tegenwoordig zijn er veel bedrijven waar je een auto voor een dag kunt huren en vrijwel alles is mogelijk.

De trouwlocatie

Een belangrijk punt: de locatie van de bruiloft. Het is misschien iets wat je samen bespreekt, maar de zakelijke aspecten zijn misschien leuk om als man op te pakken. Waar komen jullie tweeën het liefst? Of wat vinden jullie beide een prachtige plek? Bespreek het samen en ga samen kijken naar de mogelijkheden voor de locatie.

De muziek op de bruiloft

Ik weet niet of het bij iedere man verstandig is om de muziek uit te kiezen, maar vaak weten zij wel mensen uit bands of DJ’s om in te huren. Als je eenmaal een band hebt gevonden kun je beide de favoriete nummers doorgeven, zodat de band of de DJ een idee heeft wat er gespeeld kan worden.

Dit waren de belangrijkste aspecten die de man voor de bruiloft kan regelen. Verder zijn er nog dingen die jullie samen kunnen bespreken en regelen, zoals de huwelijksreis of de catering. Ik wens jullie alvast een prachtige dag toe!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP