Boek review - Keuzes van Roos Vlaar

Keuzes van Roos Vlaar

Het boek Keuzes is geschreven door Roos Vlaar. Ze vertelt in haar boek alles over de onzekerheden en het geluk van een jonge vrouw. We worstelen allemaal wel eens met twijfels, want hoe weet je of je de juiste keuzes maakt? 

Over Roos Vlaar

Roos Vlaar is geboren op 24 maart 1993 te Groningen. Ze is begonnen met het schrijven van haar boek op 22-jarige leeftijd. Ik ben op dit moment 22 jaar, dus vind het super knap als je het doorzettingsvermogen hebt om een heel boek te schrijven en deze ook zelfstandig uit te brengen. Roos twijfelt veel over de liefde, iets wat iedere jonge vrouw natuurlijk herkent. Ik was dan ook heel benieuwd hoe ze dit in haar boek zou verwoorden en of het ook leerzaam is voor vrouwen die op dit moment hetzelfde doormaken.

Deel 1: Hoop, twijfels en liefde

Het boek Keuzes bestaat uit twee delen. Het eerste deel heet “Hoop, twijfels en liefde”. In dit deel stelt ze zichzelf en haar omgeving voor. Ze heeft een paard gehad genaamd Spetter, die helaas is overleden. Je merkt in haar boek dat ze het hier tussen haar liefdesleven door alsnog enorm moeilijk mee heeft. Het was haar steun en toeverlaat. Zeker haar relatie met Rick zorgde voor nog meer twijfels en onzekerheden. Hij was een aantal keer vreemdgegaan en ze had hem al een aantal kansen gegeven. Toch twijfelt ze nog steeds of ze hem mist en of ze hem terug wil. Zou de ware liefde voor haar wel bestaan? Ze ontdekt het in het eerste deel, ondanks alle obstakels en onzekerheden komt ze er toch achter.

Keuzes van Roos Vlaar
Deze quote is absoluut één van mijn favoriete lessen uit dit boek: “Heb wensen in plaats van verwachtingen, dan word je nooit teleurgesteld.”

.
Deel 2: Hoop, geluk en liefde

In deel 2 lijkt ze haar liefde te hebben gevonden. Ze is helemaal gelukkig en er gaat een andere wereld voor haar open. Ze is druk aan het werk, gaat samen met haar huidige vriend kijken voor een eigen huis en alles lijkt goed te gaan. Toch gaat er op een dag, wanneer ze onderweg is naar haar werk, iets mis. Ze kan maar net naar haar werk fietsen en was eigenlijk al uitgeput na een halve minuut. Ze belandt in het ziekenhuis met longembolieën. Zal ze haar geluk toch nog hervinden?

Wat vond ik ervan?

Als ik eenmaal het boek in mijn handen had, dan vloog ik van de ene bladzijde naar de volgende. Het is een gemakkelijk boek om te lezen en ze schrijft ontzettend persoonlijk. Doordat ze zo persoonlijk en zonder lastige begrippen schrijft, kun je je heel gemakkelijk in het verhaal inleven. Ik zag de omgevingen vaak voor me en kon me voorstellen wat er gebeurde.

In het boek staan veel fijne quotes en lessen, waar je echt iets van kunt leren. Zeker in het tweede deel kom je erachter dat je niet teveel moet twijfelen. Je maakt vanzelf de juiste keuzes en foute keuzes bestaan eigenlijk niet. Wanneer er onverwachts iets gebeurd, dan wil je toch dat je iedere minuut of iedere seconde hebt kunnen genieten. Sta vaker stil bij alle mooie momenten en focus je absoluut niet op het negatieve. Dit boek grijpt je weer even naar het ‘nu’ en is zeker een aanrader voor iedere vrouw die teveel twijfelt.

Je kunt het boek Keuzes van Roos Vlaar bestellen via haar website of in één van de boekhandels die daar staan aangegeven.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP