De leukste vloerkleden op een rijtje

De leukste vloerkleden op een rijtje

Vloerkleden kunnen je woonkamer een stuk knusser maken. Toch is het lastig om een vloerkleed te kiezen die jij mooi vindt en tegelijkertijd matcht met de rest van jouw interieur. In dit artikel zet ik de leukste vloerkleden op een rijtje! 

1. Vintage vloerkleed

Een vintage vloerkleed kan je interieur echt afmaken. De vaak drukkere prints geven een wat rustiger interieur echt een boost, maar bij een al wat drukker interieur kan het iets te druk worden door het vloerkleed. Dit vintage vloerkleed met oranje tinten past perfect in een rustiger interieur met een bohemian vibe, waarin ook oranje terugkomt in verschilende accessoires. Ik denk dat hij onze woonkamer een stuk levendiger zou maken, maar persoonlijk zou ik eerder voor een strakker en rustiger vloerkleed gaan.

2. Geometrisch vloerkleed

Dit geometrisch vloerkleed is één van mijn favorieten. Hij is in verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor hij echt in veel huiskamers leuk zou staan! Een geometrisch vloerkleed maakt een modern interieur nog strakker, maar geeft ook een soort rust aan de woonkamer. Door de verschillende kleuren kan dit vloerkleed toch speels overkomen. Zo heb je ook een groene variant, die je perfect kunt matchen met bijvoorbeeld een groene muur of een woonkamer met veel planten.

3. Geografisch vloerkleed

Dit geografische vloerkleed is wat mij betreft een beetje een mix tussen druk en rustig. Door de tinten oogt hij rustig, maar de print maakt hem druk. Dit vloerkleed komt natuurlijk het beste tot zijn recht in een zwart-wit interieur, maar kan ook matchen als je een aantal zwart of witte items in je interieur hebt staan.

4. Handgeweven vloerkleed

Een handgeweven vloerkleed geeft een leuk effect aan de woonkamer. Het voelt heel natuurlijk aan, maar is vaak ook meteen erg kleurrijk. Perfect voor woonkamers die wat meer kleur kunnen gebruiken of die juist al veel verschillende kleuren naar voren laten komen. Zo matcht deze bijvoorbeeld heel goed met een gekleurde bank en pasteltinten.

5. Beach Life vloerkleed

Eigenlijk kun je het vijfde vloerkleed categoriseren onder de wollen vloerkleden, maar zo komt hij niet direct over. Beach Life is een naam die goed matcht met dit vloerkleed. Ik vind zelf dit soort vloerkleden erg mooi. Ze zijn rustig, maar maken een modern interieur toch speels. In mijn eigen interieur zou ik een iets drukker vloerkleed willen, maar deze laat mijn hartje zeker sneller kloppen.

6. Wollen vloerkleed

Een vloerkleed waar het wel direct bij opvalt is het zesde vloerkleed. Dit is een typisch wollen vloerkleed met beige tinten. Het kleed heeft wel een zwarte streep erdoor verwerkt, wat hem weer iets speelser maakt. Ik denk dat dit vloerkleed in ieder interieur leuk kan staan!

7. Rond hoogpolig vloerkleed

Wanneer je opzoek bent naar een klein kleedje voor onder de salontafel of bij je fauteuil, dan is een rond vloerkleed ook een optie. Ronde vloerkleden zijn tegenwoordig in steeds meer kleuren en soorten verkrijgbaar. Zo vind ik deze pastelroze hoogpolige variant heel erg leuk! Perfect voor de mensen onder ons met een Scandinavisch interieur.

Al deze vloerkleden zijn verkrijgbaar bij Floorpassion.nl. Welke vind jij het mooist? 

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP