Cibdol Oil

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015

Een evenement op zondag, heerlijk! Normaal gesproken zijn evenementen voor bloggers vaak doordeweeks, wat voor mij tijdens mijn stage niet altijd een pretje is. Het wordt dan vaak laat en dat zorgt voor een kort nachtje. Ondanks dat mijn nacht voor het evenement niet heel top was, Roel en ik hadden nogal slecht geslapen, gingen we toch gezellig samen naar Amsterdam. Mijn slaperigheid verdween al snel, want een stad met veel winkels vrolijkt mij altijd op.

Binnenkomst

Voordat we naar het evenement gingen, wat om 14:00 begon, zijn Roel en ik eerst nog naar de stad geweest. De winkels waren al helemaal omgetoverd tot het t-shirts en korte broeken paleis, iets waar we allebei niets aan hadden. Ik was namelijk opzoek naar een paar goede lange broeken, met goed bedoel ik wat dikkere stof. Helaas ben ik niet geslaagd, maar wel heb ik even heerlijk geroken aan de kaarsen van Yankee Candle en gekeken naar de nieuwe collectie van Lush. Beiden super leuk, maar niet leuk genoeg om op dit moment aan te schaffen. Ik besloot te wachten met het kopen van deze producten, aangezien ik ze altijd nog online kan kopen, op dit moment had ik van beiden merken niets nodig.

Bij binnenkomst werden onze jassen netjes aangenomen en kregen we een cocktail aangeboden. Er zat alcohol in, na even twijfelen heb ik er toch maar één genomen. Gelukkig hoefde ik pas eind van de dag naar huis, maar hij was in ieder geval heel erg lekker. Daarnaast kregen we een goodiebag, met deze goodiebag kon je langs de kraampjes om hem te vullen. Super slim en een echte uitdaging, want dat betekent dat je bij ieder merk echt een gesprek aan moet gaan. Uiteindelijk ontvang je bij de meeste merken een product, en tegelijkertijd natuurlijk meer informatie.

Go-Tan

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015
Hoe grappig is het, dat de man van de verpakking gewoon achter het kraampje stond. Hij had heerlijke gerechten, en natuurlijk kroepoek, klaarstaan. Er werd verteld dat Go-Tan een echt familiebedrijf is, en dat vond ik goed overkomen door de aanspreekbaarheid van de man uit de familie. Ik mocht het gerecht dat bereidt werd proeven, en het was heerlijk! Het vlees was goed mals, en de saus paste er goed bij. Na een fijn gesprek kregen we de Rendang mee, hiermee creëer je het licht pittige runderstoofvlees. Het werd gekenmerkt als een gemakkelijk recept, dat onder andere handig is voor studenten.

Jonnie Boer

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015
De kruiden van Jonnie Boer, die kan niemand over het hoofd zien! De kruiden zitten in de meest kleurrijke doosjes, en daardoor zijn ze ook nog eens stralend binnen het interieur. Het is natuurlijk ook een leuk extraatje dat je de kruiden zelf uit het potje moet halen, met een lepel of met je handen, net wat je zelf wilt. Hierdoor is het gevoel met de kruiden net wat sterker, ik heb nooit door hoeveel kruiden ik bijvoorbeeld haal uit een peper- of zoutmolen. Bij het kraampje van Jonnie Boer ontving ik drie items; Baharat, Vadouvan en Picadillo. Baharat kreeg ik in een ‘ontdek nu’ verpakking, dit is een klein zakje dat je kunt gebruik voor één gerecht. Vadouvan en Picadillo ontving ik in die schattige doosjes. Picadillo werd onder andere aangeraden voor taco’s en wraps, laat ik daar nou precies van houden.

CoolBest

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015
Hoe schattig dit kraampje was! Echt helemaal klaar voor dit aritkel! Ik ben dol op CoolBest. Al moet ik toegeven dat ik dacht dat in de meeste sappen suiker zat, behalve in de feel good variant, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Op dit moment zijn er drie varianten met suiker, maar hier gaat CoolBest helemaal mee stoppen. De suiker wordt eruit gehaald en de sappen zijn dus alleen maar gevuld met fruit en natuurlijke bestandsdelen.

Een andere vernieuwing is het nieuwe drankje; CoolBest Delicious Discovery in de smaak Komkommer, Limoen & Munt. Het is een limited edition, die alleen in het jaar 2015 verkrijgbaar zal zijn. Hij was heerlijk, en het deed me denken aan iets wat ik me nog steeds niet kan herinneren. Wel bleken veel mensen het te vergelijken met cocktails, zoals bijvoorbeeld de Mojito. De andere smaken die ik nog probeerde waren; Mango Tango Coconut en Delicious Discovery Vlierbloesem & Peer. Ook deze smaken waren fantastisch, CoolBest heeft me dus opnieuw overtuigd. En aangezien ik nu weet dat het ook nog eens healthy is, ga ik de bovenstaande sappen zeker aanschaffen.

BitesWeLove

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015
De Proefparade - The Food of 2015
Pakketjes met eten die gewoon door de brievenbus vallen. Ik vind het echt ideaal, vooral voor mensen die veel werken is dit een fijne optie. Het bedrijf bestaat uit twee onderdelen; FoodWeLove en BitesWeLove. Over BitesWeLove kregen we de meeste uitleg en uiteindelijk ook een item voor in de goodiebag. BitesWeLove zijn snacks, gezonde tussendoortjes. Bij bites denk ik al snel aan knapperig, maar er zitten meerdere bestandsdelen in. Zo probeerde ik Tropical Tutti Frutti, dit zakje is gevuld met gedroogde mango, papaya en ananas. Ik geloof dat ik meteen mijn favoriet te pakken had, maar ik zal de box zeker snel uitproberen.

Riedel

DE PROEFPARADE: THE FOOD OF 2015
Riedel een merk dat bekend staat om zijn wijnglazen, al moet ik bekennen dat de wijn die ze schonken ook echt bij mij paste. Deze wijnglazen van Riedel zijn zonder voet. Heel modern en net wat fijner voor een wijntje die je gewoon thuis drinkt. Iets wat zorgt voor een andere drinkervaring, wat meteen kan zorgen voor een andere smaak. Roel en ik ontvingen allebei de Swirl glazen van Riedel. Deze glazen zonder voet hebben ook nog eens een apart model. Ze liggen in ieder geval heerlijk in de hand, en zonder de voet hebben ze iets schattigs. Die ik kreeg zijn bestemd voor witte wijn, mijn favoriet.

 • Reacties ( 7 )

 • avatar
  Linda

  Wat heb je er een mooi verslag van gemaakt Esmee! Leuk je weer even gezien te hebben, ik vond de middag zelf ook heel erg leuk :)

 • avatar
  Valerie

  Oeh, dat ziet er lekker uit!

 • avatar
  Simone

  Super cool die kraampjes! Dat viel mij ook al op dat alles al helemaal in de lente stijl is ingericht in de Amsterdamse winkels. Die kruiden vind ik echt super verpakt! :D Die wil ik wel in m’n interieur hebben staan :)

 • avatar
  Bianca

  Ziet er super uit! Hopelijk ben ik er volgende keer wel bij!

 • avatar
  Dionne

  Wat een leuk verslag! Ziet er goed uit!

 • avatar
  Manon

  Wat een leuk evenement!

 • avatar
  Eilish (artisticstateofmind)

  Zoveel leuke en lekkere dingetjes!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP