fbpx

Cibdol Oil

De vernieuwde Piraña in de Efteling

vernieuwde Piraña

Op 1 april 2014 was het dan eindelijk zover! De vernieuwde Piraña in de Efteling ging weer open voor publiek. Vanaf ongeveer half november sloot ‘s werelds tweede rapid ride haar deuren voor een onaangekondigde grote renovatie. De renovatie was oorspronkelijk gepland tot 31 april, maar vanwege de zachte winter werd deze tijd met een maand gereduceerd. Ik, als Eftelingfan moest natuurlijk deze vernieuwde attractie uitgebreid gaan bekijken en testen. Vandaar dat ik 2 april weer op weg was naar het mooiste stukje van het land, de Efteling.

Over de Piraña

De Piraña behoort tot de grootste attracties van het park en stamt uit 1983. De ride is 350 meter lang en kostte destijds zo’n 16 miljoen gulden (7,25 miljoen euro).

Wat is er nieuw?

vernieuwde Piraña

Naast de vernieuwde techniek, is er ook veel aandacht geschonken aan de theming en de ride zelf. Zo is de grootste toevoeging misschien wel het interactieve gedeelte. Op de baan zijn nieuwe inca beelden te vinden. Deze beelden kunnen water naar de boten spuiten. De bedoeling is dat bezoekers hun hand in de mond-opening van de aan het wandelpad staande beelden kunnen leggen (zie onderstaande afbeelding).

vernieuwde Piraña

Dit beeld zorgt dan voor een geluidseffect, waarna even later de uit de mond van de beelden in de ride staande water spuiten. Dit zorgt voor veel hilariteit en interactie tussen de bezoekers in de ride en de bezoekers aan de kant.

vernieuwde Piraña

Pas echter wel op, want eens in de zoveel tijd wordt je zelf geraakt! De draak boven op de inca figuur spuit af en toe water naar de kant.

Het gebied om de vernieuwde Piraña

vernieuwde Piraña

Verder is het gehele gebied weer in de oude staat teruggebracht. Dit betekent dat het eiland weer toegankelijk is voor bezoekers en dat bijna alle bomen hier zijn weggehaald. Ook zijn er hier en daar verschillende nieuwe rotsen gecreëerd. Dit gebied gaat zo echt leven en heeft echt een fantastische uitstraling.

vernieuwde Piraña

Nog meer vernieuwing! De oude brug is geheel opnieuw opgebouwd en ook weer toegankelijk voor het publiek. Door deze verbinding kun je nu langs bijna de gehele baan van de Piraña lopen.

vernieuwde Piraña

Als laatste is het gebied aan de voorkant van de Piraña ook geheel onderhanden genomen. Het gebied is als ware nu afgeschermd van de bobbaan en er zijn nieuwe hoogteverschillen aangebracht. Deze zijn bekleed met beplanting en natuursteen. Het ‘nieuwe’ gebied is te betreden via een nieuwe poort.

De belevenis van de Piraña is nu veel spannender en leuker. Zou jij met deze nieuwe beelden er nog in durven of blijf jij liever op de kant staan om de boten te beschieten?

Dit artikel is geschreven door Roel.

 • Reacties ( 17 )

 • avatar
  niesca

  Leuk!!! ik ga binnenkort naar de efteling dus ik ben heel erg benieuwd

 • avatar
  Babs

  Jaaaaaa, leuk! De Piranha is de enige attractie waar deze hoogtevrees dame in durft!Hij is echt gaaf geworden.. hoop dat ik dit jaar weer eens kan gaan, super, lachen!

 • avatar
  Ines

  Leuk! Al eventjes geleden dat ik geweest ben, moet dringend nog eens gaan!

 • avatar
  Mira

  Wat leuk gerenoveerd, zeker een verbetering! Met moois weer ga ik er gewoon in maar anders kijk ik wel toe vanaf de kant haha

 • avatar
  Ilona

  Oh, wauw, het is echt heel mooi geworden! Heb nu alweer zin om naar de Efteling te gaan :)

 • avatar
  Remy | BakingBeautyNL

  Wat leuk dat het weer open is! Weet jij als Efteling fan wanneer ze de Fata Morgana gaan vernieuwen ;) haha!

  • avatar
   Roel

   Fata Morgana is vanaf 7 april tot 12 april in onderhoud. Hier verwacht ik geen grote veranderingen. Hooguit een paar likjes verf en wat nieuwe lampen.

   Wel is de attractie ook van 8 september tot 4 oktober (dit jaar) nog dicht voor groot onderhoud. In deze periode verwacht ik wel een aantal veranderingen, wat deze zijn is nog niet bekend.

   (ps. Nee ik weet deze data niet uit mijn hoofd, maar zijn gewoon op de website te vinden :p)

 • avatar
  dresses and daisies

  Ziet er goed uit :)

 • avatar
  Kelly

  Wat geinig.

 • avatar
  Marloes

  Oeh ziet er heel leuk uit zeg. Hij mocht id ook wel wat veranderd worden. Ik krijg nu helemaal zin om er naartoe te gaan.

 • avatar
  Lies

  Ziet er heel erg leuk uit! Ik ben zelf niet iemand die snel in attracties gaat, maar deze lijkt mij wel heel erg leuk om eens te proberen.

 • avatar
  Kirsty

  Dit ziet er wel heel leuk uit! Ik ben meestal niet zo’n pertparkfan, maar deze attractie lijkt me wel leuk :)

 • avatar
  Manon

  dat ziet er leuk uit!

 • avatar
  lieke

  Super leuk ia het geworden, nu ga ik dus binnenkort snel naar de Efteling

 • avatar
  Sanne Makeupgorgeous

  Ziet er leuk uit!

 • avatar
  Michaela

  Een van mijn favoriete attracties! Wat gaaf dat ze hem vernieuwd hebben!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP