fbpx

Cibdol Oil

Dermasence Solvinea Liquid AK review

Dermasence Solvinea Liquid AK review

Een issue waar ik al heel lang mee rondloop is het beschermen van mijn hoofdhuid tegen de zon. Ik draag hiervoor geregeld een pet of hoed in de zomer, want die vettige zonnebrand in je haar smeren dat is het toch niet helemaal. Gelukkig stuitte ik op de Dermasence Solvinea Liquid AK, een zonnebrand speciaal voor de hoofdhuid!

Dermasence Solvinea Liquid AK

Dermasence Solvinea Liquid AK review

We hebben al enorm mooi weer gehad, maar wel met een zon waarin je heel snel kunt verbranden. Extra goed smeren en geen enkel plekje vergeten. Alleen je hoofdhuid, bescherm jij die wel goed tegen de zon? Dit gedeelte van je hoofd is vaak erg gevoelig en wordt ook veel blootgesteld aan de zon. Natuurlijk beschermt een flinke bos haar, zoals die van mij, je hoofd goed, maar het gedeelte van je scheiding kan bijvoorbeeld wel verbranden.

Mijn hoofdhuid is heel gevoelig en het gebied bij mijn scheiding is dan ook al geregeld verbrand. Geen pretje, want het doet ontzettend zeer en is ook niet goed voor de huid. De Dermasence Solvinea Liquid AK is een zonnebrand voor de hoofdhuid om je huid ook daar te beschermen met een SPF 30.

Dermasence Solvinea Liquid AK review

De Dermasence Solvinea Liquid AK doet dit door middel van UV-A en UV-B, zodat je huid volledig is beschermd tegen de zon. Verder bevat het product ook glycerine om je huid te voorzien van extra vocht bij blootstelling aan de zon, pathenol om de hoofdhuid te kalmeren en te herstellen en vitamine E om de huidcellen te beschermen tegen de zon.

Mijn ervaring met deze zonnebrand

Zonnebrand voor hoofdhuid
Zonnebrand hoofdhuid

De afgelopen weken heb ik genoeg zonnige momenten gehad om deze zonnebrand voor de hoofdhuid uit te testen. Het is een doorzichtige vloeistof die je door middel van de fles direct op je hoofdhuid aan kunt brengen. Je hoeft hem na het aanbrengen alleen nog in te masseren en na 30 minuten intrekken kun je veilig in de zon. Ik breng het zelf aan op mijn scheiding richting mijn kruin en masseer het vervolgens goed in.

Tijdens mijn vakantie ben ik bijna hele dagen in de zon geweest, waarbij ik ook veel heb gewandeld en gefietst. Het was een fijn idee dat mijn hoofdhuid deze keer wel was beschermd en ik voelde de zon ook een stuk minder branden op mijn hoofd.

Het nadeel vind ik wel dat mijn haar aan het einde van de dag vet aanvoelt. Net na het aanbrengen valt het wel mee, maar aan het eind van de dag is het vrij vet en wil ik mijn haar het liefst meteen uitspoelen. Misschien komt het door mijn lange dikke haar, maar dat is voor mij toch een verbeterpuntje!

Conclusie

De Dermasence Solvinea Liquid AK is een fijne zonnebrand om je hoofdhuid te beschermen. Het product is vrij dun van structuur en kun je direct aanbrengen op je hoofdhuid, waardoor het een stuk beter en fijner werkt dan reguliere zonnebrand. Je voelt de zon door je hoofdhuid te beschermen een stuk minder hard branden op je hoofd en dat is tijdens warme dagen een heel fijn gevoel. Het enige nadeel is dat je haar er vet van wordt en dat je deze na gebruik het beste uit kan spoelen.

De Dermasence Solvnea Liquid AK is verkrijgbaar bij de apotheek of Apotheek & Huid.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP