fbpx

Cibdol Oil

3 dingen die je moet weten als je deuren met glas hebt

3 dingen die je moet weten als je deuren met glas hebt

Deuren met glas zijn prachtig en zorgen voor meer licht in huis. Toch vragen ze wat meer aandacht als het om privacy gaat. Ook als je de lichtinval van buiten wil regelen, zijn deuren met glas soms een uitdaging. Dit zijn drie tips om de perfecte raambekleding te kiezen voor deuren met glas.

1. Jaloezieën of plisségordijnen voor deuren met glas?

Hoewel je ook voor privacy kunt zorgen zonder gordijnen, zijn plisségordijnen ideaal omdat je meestal zowel de onderkant als de bovenkant van dit gordijn kunt regelen. Daardoor kun je ook nog naar buiten kijken en heb je meer plezier van je deur met glas. 

Jaloezieën zijn weer echte sfeermakers, vooral als ze van hout zijn. Het is dan ook voor te stellen dat je denkt aan houten jaloezie kopen voor je deur. Zeker als je ramen ook voorzien zijn van jaloezieën.

Het probleem kan alleen zijn dat de handgreep van de deur in de weg zit. De oplossing is smalle jaloezieën en plisségordijnen die tussen de deur en de handgreep passen. Rolgordijnen zijn meestal niet zo’n probleem voor deuren met glas die een handgreep hebben in plaats van een deurknop.

2. Aan de buitenkant of in het kozijn

Jaloezieën, plisségordijnen en rolgordijnen monteer je aan de buitenkant van het glas op het hout. Dit moet je doen vanwege het feit dat het raam van een deur, in tegenstelling tot gewone ramen, weinig diepte heeft. Houd daar rekening mee met het nemen van de maat voor de raambekleding.

Wat ook kan, is dat je het gordijn of de jaloezieën niet op de deur zelf plaatst, maar in het deurkozijn. Als de deur dicht is, maakt het qua uitstraling geen verschil. Alleen als de deur openstaat, is het alsof er een los gordijn hangt.

3. Spandraden of houder

Als de raambekleding op de deur naar beneden is, kan deze gaan schommelen als iemand de deur opent of sluit. Om dit te voorkomen, kun je kiezen voor raambekleding met spandraden. Je kunt ook klemmen plaatsen om de onderkant van het gordijn of de jaloezie op zijn plaats te houden.


Klik hier om te bewaren op Pinterest:

3 dingen die je moet weten als je deuren met glas hebt

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP