Cibdol Oil

Dingen om te doen tijdens de feestdagen


De feestdagen komen in zicht en dat betekent een heleboel gezelligheid, tenminste als je iets gaat doen. Het is leuk om tijdens de feestdagen de deur uit te gaan, maar het is net zo leuk om thuis te blijven. In dit artikel bespreek ik een heleboel dingen die jij kunt doen tijdens de feestdagen, activiteiten die leuk zijn, maar tegelijkertijd ook bereikbaar. Ik snap dat niet iedereen kan vliegen naar een warm land voor enkel de feestdagen. Gelukkig heeft de kou ook zijn charmes, laten we stiekem hopen op een witte Kerst, maar nu moet ik nog even wennen aan de kou.

Surprises en cadeautjes

Voor sommige mensen vanzelfsprekend, maar voor sommige mensen is het niet eens zo standaard. Je kunt simpelweg mensen gelukkig maken met een kleinigheidje, maar je kunt het ook in een spelvorm doen. Surprise is een hele bekende spelvorm, ik gok dat veel mensen hier al druk mee bezig zijn voor aanstaande vrijdag. Cadeautjes kun je ook geven in een andere spelvorm, zoals het gooien van de dobbelsteen. Hier kun je zelf de regels voor bedenken, maar dit is een voorbeeld: Iedereen gooit om de beurt, als je 1 tot en met 3 gooit dan kies je iemand die wat uit mag pakken, als je 4 tot en met 6 gooit dan mag je zelf een cadeautje uitpakken. Wij pakken het thuis op een andere manier aan, meestal begint mijn broertje met het uitpakken van een cadeautje, en vervolgens kiest hij iemand anders die wat mag uitpakken. Zo blijft het spannend en komt iedereen uiteindelijk aan de beurt. Je kunt gewoon cadeautjes uitpakken, of je kunt het op een creatieve manier uitpakken.

Bioscoop

Er draaien altijd leuke films tijdens de feestdagen. Films gerelateerd aan Sinterklaas of aan Kerstmis, maar ook genoeg andere films. Zelf zijn wij de afgelopen twee jaar naar de Hobbit geweest en gaan we dit jaar voor het vervolg. Ook wil ik nog The Hunger Games en Gone Girl zien. Er valt dus genoeg te beleven in de bioscoop en er is voor ieder wat wils. Het is op de één of andere manier een ritueel geworden voor ons tijdens de Kerstdagen, maar het is ook altijd een gezellig uitje.

Evenementen

Wat dacht je van een heleboel mensen samen op een feest, die met zijn allen aftellen tot 12 uur. Je kent dan misschien niet alle mensen, maar je hebt eerst een ontzettend leuk feest met de mensen van wie je houdt en vervolgens kijk je met een hele groep naar het vuurwerkspektakel om 12 uur. Daarnaast heb je ook nog diverse plaatsen waar er een groot vuurwerkspektakel wordt gegeven, wat een evenement op zich is. Zo reizen er bijvoorbeeld heel veel mensen naar de grote plaatsen in Nederland, soms zelfs in het buitenland, om daar het vuurwerk te bekijken. Het is zo groots en het lijkt me prachtig om mee te maken.

Spelletjesavond

Hoe leuk is het om ouderwets spelletjes te spelen met je gezin, je vrienden of de gehele familie? Denk aan spelletjes als Bingo, maar misschien zelfs Mens erger je niet. Of de modernere spelletjes als Levensweg en Monopoly. Met het kacheltje aan en met zijn allen rondom de tafel, ik weet zeker dat dit een succes wordt!

Bezoekje aan een pretpark

Diverse pretparken spelen in op de feestdagen. Zo weet ik dat de Efteling ieder jaar een speciaal Oud & Nieuw feest organiseert en diverse Kerstarrangementen heeft, maar in de parken Disneyland Parijs en Phantasialand kun je ook tijdens de feestdagen genieten van de winterse sferen. Disneyland Parijs is tijdens de Kerstdagen nog net wat sprookjesachtiger, echt een aanrader, maar aangezien dat niet altijd even makkelijk is tijdens de feestdagen zal ik zeker de andere pretparken overwegen. Ik denk dat het bij mij echt iets toe zou voegen aan de feestdagen, maar ik vermoed dat meer mensen er zo over denken.

Koken en bakken

Als je van koken en bakken houdt, dan staat dit vast en zeker op je lijstje, maar ook als je het niet zo goed kan is het grappig. Tijdens de feestdagen kun je samen koken of bakken en kun je elkaar te hulp schieten. Zelf bak ik niet vaak alleen, aangezien er altijd wel dingen zijn die ik zelf niet kan, ik ben niet altijd even handig. Tegelijkertijd maak je een smakelijk avondeten of een toetje klaar, dubbel voordeel.

Schaatsen, sleeën, skiën en snowboarden

Oh al die woorden met een S, als er dan uiteindelijk geen sneeuw valt en het vriest niet hard genoeg, dan kunnen we gelukkig nog steeds de bovenstaande dingen doen. Schaatsen kan vaak op een schaatsbaan bij jouw in de buurt, maar het kan ook leuk zijn in een grote stad, met bijvoorbeeld een indoor-schaatsbaan, voor als het buiten toch erg donker en koud is. Sleeën, skiën en snowboarden kun je ook in verschillende hallen doen. Het is dan misschien niet helemaal echt, maar je kunt dan alsnog het wintergevoel ervaren. En als je het allemaal nog nooit gedaan hebt, of er toch niet zo goed in bent, net als de rest van de familie, dan is het extra grappig.

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Withlovefroms

  Leuke ideeën! Koken en bakken ga ik zeker doen! <3

 • avatar
  Radianto

  Leuke suggestie’s heb je verzameld! Dat van suprise heb ik nog nooit gedaan thuis, puur omdat mijn broer zoiets niet wilt doen, haha. Een bezoekje brengen aan een pretpark, wel ehm, ik wil ook wel een kaart voor de Efteling. Dan kan ik daar mijn vakantie in kerst sfeer doorbrengen.

 • avatar
  Eilish

  Bioscoop, the hobbiit, here I come! En met kerst heel veel gezelligheid!

 • avatar
  Bo

  Leuk artikel! Ik ga naar vrienden!
  xoxo

 • avatar
  manon

  Wat een leuke ideeen!

 • avatar
  Dana

  Er zitten echt leuke suggesties tussen!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP