fbpx

Cibdol Oil

DIY: Hartje van klei

hartje van klei
Het begon allemaal met mijn surprise in 2012, ik wilde iets maken van klei. Klei die opdroogt, zodat je eigenlijk zelf iets hebt gemaakt, dat je kunt bewaren en gebruiken. Ik had nog wat klei over van deze surprise en ik besloot te kijken of deze klei nog bruikbaar was. Ik kon van deze klei nog een mooi hartje maken en daarmee was gelijk de klei op. Het hartje van klei dat ik heb gemaakt is handig als bakje of wellicht een klein bloempotje. Na het drogen van de klei heb ik het hartje nog versierd met nagellak. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder!

hartje van klei
Voor het hartje heb ik witte boetseerklei gebruikt van het merk Das. Dit merk herkende ik nog uit mijn kindertijd en daarnaast stond hier ook duidelijk bij dat de klei opdroogt zonder oven. Wat natuurlijk een stukje gemakkelijker is en wat meer toegankelijk voor iedereen. De klei heb ik eerst in de vorm van een hartje gemaakt, enkel de vorm. Later heb ik de vorm opgevuld, zodat er een onderkant in zat. De onderkant is smal en de bovenkant breed, dus het hartje loopt van smal naar breed. Mijn hartje is redelijk klein, maar je kunt zelf natuurlijk bepalen hoe groot je hem maakt.

hartje van klei
In de bovenstaande stapjes heb ik de nagellak aangebracht op het hartje van klei. Het grappige was, dat het OPI Shatter lakje, ook echt een Shatter effect geeft. Hoogstwaarschijnlijk door de onderlaag van het witte Hema lakje, die ik heb aangebracht omdat de klei van zichzelf net een wat bruiner tintje heeft. Ik ben erg blij met het resultaat, lekker kleurrijk, maar toch echt een leuk item voor op je bureau. Je kan natuurlijk altijd andere kleurtjes gebruiken, of gewoon verf. Ik heb zelf geen verf gebruikt, omdat ik dit niet in huis heb, en nagellak heb ik genoeg!

hartje van klei
Ik hoop dat jullie deze DIY leuk vonden, het is weer eens wat anders! Zelf had ik al deze middelen al in huis om de DIY te maken, voor mij was het dan echt een koopje. Maar ook de klei is totaal niet duur om aan te schaffen, zo betaal je voor de boetseerklei van Das €2,49 voor 500 gram bij Intertoys. Heerlijk om zelf even wat dingen te maken met klei, wellicht maak je datgene wat je eigenlijk wilt kopen nu gewoon zelf.

Heb jij wel eens iets gemaakt van klei?

 • Reacties ( 14 )

 • avatar
  Daniëlle

  Zo wordt het bakje al een stuk vrolijker! Ziet er heel leuk uit!

 • avatar
  Lobke

  Heel erg leuk gedaan! Liefs,

 • avatar
  Babs

  Mooi, hij lijkt wel van glas! Vroeger was ik enorm creatief, schilderen, zelfs ook kleien, vond het heerlijk om te doen. Zou eigenlijk wat minder achter de laptop moeten zitten, en weer meer dit soort dingen gaan doen, leuk!

 • avatar
  Myrthe

  Wat een gave DIY, het is inderdaad weer eens wat anders!

 • avatar
  Lizzy

  Ah wat schattig! Erg leuk en creatief gedaan! :)

 • avatar
  Christa

  Het ziet er echt super schattig uit! Leuk :)

 • avatar
  Tessa

  Wat schattig! Echt leuk gedaan!
  Liefs, Tessa

 • avatar
  Kirsty

  Wat een gave DIY zeg! Ook zo cute dat je hem in hartjesvorm hebt gemaakt! :)

 • avatar
  patoirblog

  Wat slim bedacht! Ik dacht op de foto zonder het artikel te lezen dat dat een houder was die je in de winkel kocht om dan klei in te doen. oeps. Maar het is erg mooi gemaakt!

 • avatar
  Lyana

  Ik wist niet dat je het met nagellak kon verven, handig!

 • avatar
  Kelly

  Heel erg leuk gedaan!

 • avatar
  Manon

  Dat ziet er echt heel erg leuk uit

 • avatar
  saskia

  wat gaaf gedaan zeg!! ziet er leuk uit!

 • avatar
  Eline

  Leuk gedaan!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP