fbpx

Cibdol Oil

Egypte dag 4: op excursie


Op de derde dag in Egypte boekten we een excursie voor de volgende dag. Er werd ons verteld dat we dit het beste konden doen op de vierde en vijfde dag, want de wind zou dan een stuk rustiger zijn. Na de vijfde dag ging het dus harder waaien, waardoor het kouder zou worden, maar hierdoor zie je ook minder vissen in de zee. De vierde dag in Egypte gingen we op excursie naar en rondom het Giftun eiland. We zouden op vier plaatsen stoppen om daar te snorkelen, we konden eerst oefenen vanaf het eiland. Heel handig en fijn, want ik had nog nooit langer gesnorkeld dan een paar minuten. 

Varen

Het stond op mijn lijstje, het bezoeken van het Giftun eiland. Een prachtig eiland dat bekend staat om zijn strand; het witte strand en de felblauwe zee. Als ik dit soort foto’s zie op Pinterest of Tumblr, dan kan ik al helemaal blij worden. Het liefst zal ik alle mooie stranden bezoeken, dus het voelde echt geweldig dat we hierheen gingen. We vertrokken als eerste richting het Giftun Eiland, het gedeelte met de naam Paradise. Hier konden we het snorkelen oefenen en controleren of alles wel goed werkte.

Oefenen maar


Het blijft apart, ademen onder water door een snorkel. Het is voor mij even wennen, misschien door de druk van het water op je lichaam. Alleen uiteindelijk kreeg ik het door, mijn snorkel was gewoon stuk, daarom kreeg ik dus steeds water in m’n mond. M’n moeder liet me even oefenen met haar snorkel, en toen ging het goed. Ik zag op een gegeven moment zelfs al wat visjes. Het blijft speciaal dat er zoveel onder water is, het koraal en de vissen, het lijkt een hele andere wereld.

Na het oefenen konden we nog even liggen op het strand. Wij waren best vroeg aangekomen op dit strand, waardoor het nog rustig was. We merkten wel dat het langzaamaan steeds drukker werd, dus ik besloot snel nog even foto’s te schieten. Het leuke was dat er ook een fotograaf mee was op de boot, die ieder moment vastlegde en ook op dit strand wat foto’s van ons gezin heeft gemaakt.

Nu echtBij de eerste keer snorkelen in de zee op de tweede locatie werden we meegenomen door een gids. Deze liet ons alle vissen zien, zodat we echt niets zouden missen. Het koraal is echt indrukwekkend. Ik had niet verwacht dat het hier, vanwege toerisme, nog zo groot zou zijn. Daarnaast is het geweldig om al die vissen een keer in het echt te zien en er gewoon tussen te zwemmen. Ik vond het achteraf veel leuker dan dat ik ooit had gedacht, ik had het onderschat, maar het was echt een mooie ervaring.

Het werd op een gegeven moment wel koud; het water in, het water uit en vervolgens weer op de boot met die wind. Het waaide hard, maar inderdaad niet zo hard als de dagen daarna. Als je net was opgewarmd was het wel weer tijd om in het water te gaan, dus het was even doorzetten. Ik besloot het wel te doen, want zoiets maak je niet vaak mee en zeker niet als inwoner van Nederland.

Terug naar het hotel


Na een hele dag op de boot gingen we weer terug naar het hotel. Ik was alle vier de keren het water in geweest, alleen de derde keer waren de golven wat te wild om te snorkelen, het lukte me niet om onder water te gaan. Jammer, maar ik had echt genoten. Toen we liepen richting het hotel waren we bekaf, het is zwaar om zoveel te zwemmen, vooral met die flippers aan je voeten.


Eenmaal in de hotelkamer aangekomen vonden we dit schattige hartje op het bed. We hadden al gehoord dat dit soort creaties werden gemaakt en we vonden het natuurlijk extra leuk om het nu op ons bed te hebben. Het is zonde om te slopen, maar uiteindelijk heb je toch een handdoek nodig.

Na een heerlijke douche konden we alweer aan het avondeten. En na het meezingen van de liedjes van de kinderdisco en een potje Uno vonden we het wel fijn om ons bedje in te kruipen. De volgende dag was het Oud & Nieuw, de dag waarop we eerst een rondje gaan varen met de glasboot en vervolgens op pad gaan voor het Oud & Nieuw programma.

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Mariëlle

  Aaaah ik word helemaal gek van die foto’s joh! Ik ben echt super jaloers hihi

 • avatar
  Valerie

  Gaaf, zeg! Mooie foto’s ook!

 • avatar
  Anouk

  Gaaf zeg!! Het ziet er inderdaad iit als een pinterestplaatje maar wat is het mooi

 • avatar
  Fabienne

  Wat een mooie foto’s! Hoe heb je die beelden onder water gemaakt?

  • avatar
   Esmée

   Hoi Fabienne! Ik heb een onderwatercamera, de Olympus µ TOUGH-3000. Echt ideaal voor tijdens de vakanties, onderwaterfoto’s maken blijft een aparte en unieke ervaring. x

 • avatar
  Manon

  Oh wat heerlijk zeg, ik vind excursies doen altijd zo leuk!

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP