Tips voor het meenemen van elektronica op vakantie

Elektronica meenemen op vakantie

Tegenwoordig is elektronica meenemen op vakantie één van de normaalste dingen. Je gaat niet zonder je telefoon op vakantie, maar ook dingen als een tablet, laptop en camera zijn vaak onmisbaar. In dit artikel een aantal tips & tricks en mijn ervaringen met het meenemen van elektronica op vakantie.

Telefoon

Een telefoon is in deze tijd echt onmisbaar. Je kunt er iedereen mee bereiken en kunt iedereen ook op de hoogte houden van je reis. Of je nu een paar dagen of een paar weken op vakantie gaat, het is toch fijn om af en toe contact op te nemen met ouders of vrienden. Je telefoon, een hoesje, je oplader en eventueel zelfs een powerbank zijn daarom onmisbaar! Zeker wanneer je een actief iemand bent op sociale media is het juist op vakantie extra leuk om dingen te posten en alles up-to-date te houden.

Camera

Iets wat standaard bij mij ook in mijn tas zit is mijn camera. Ik vind het leuk om alles vast te leggen voor mijn blog en Instagram. Ik maak foto’s van de omgeving, maar ook van mezelf. Wanneer je een camera meeneemt is het wel slim om een hoesje of in ieder geval een tas mee te nemen waar de camera in past. Zo voorkom je dat hij beschadigd en hoef je hem ook niet de hele dag om je nek te dragen of vast te houden. Daarnaast kun je daarin ook je andere lenzen of accessoires bewaren, zodat je alles op één plek houdt. Wanneer je vaak alleen foto’s maakt met je telefoon op vakantie, dan zou ik je camera lekker thuis laten. Hoe minder elektronica, hoe beter!

Tablet

Wanneer ik met mijn ouders naar de camping ging, dan nam ik ook vaak mijn tablet mee. Hierop kun je jezelf natuurlijk vermaken met allerlei spelletjes, maar je kunt ook surfen op het web en natuurlijk Netflix kijken op een iets groter scherm. Om je tablet extra te beschermen tijdens het reizen kun je eens kijken voor een hoesje bij Shop4tablethoes. Daarnaast kun je hem natuurlijk gemakkelijk tussen een trui of vest stoppen voor wat extra bescherming.

Laptop

Ik neem mijn laptop niet altijd mee, maar soms wel als ik nog wil werken op vakantie, iets online moet zetten, mijn foto’s direct wil bewerken of om mijn foto’s over te zetten. Zo heb ik een vrij grote SD-kaart en kan ik de foto’s vanaf mijn camera ook naar mijn telefoon overzetten. Alleen bij een lange vakantie kan het toch voorkomen dat je zoveel foto’s maakt dat het kaartje van je camera vol zit. Dan is het slim om meerdere SD-kaarten mee te nemen of je laptop, zodat je ze direct over kunt zetten.

Tegenwoordig bewerk ik mijn foto’s via Lightroom op mijn laptop, dus daarom vind ik het ook erg fijn om mijn laptop mee te nemen op reis. Mijn laptop stop ik dan vaak in een hoes of wikkel ik in een deken en stop ik hem op deze manier in mijn koffer. Een laptop is natuurlijk ook handig om te surfen op internet en om je reis uitgebreid op te plannen. Ik zou een laptop wel alleen meenemen als je hem echt nodig hebt en een kluisje of iets dergelijks hebt. Anders is het zo gevaarlijk en ben je straks veel verder van huis!

Welke elektronica neem jij mee op vakantie en hoe doe je dat?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Jessica J.

    Ik moet echt vaker m’n camera meenemen. M’n laptop laat ik steevast thuis, want werk hoort mijns inziens niet bij vakantie. :-)

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP