3x snel je tuin opknappen

3x snel je tuin opknappen

Met dit warme weer is in de tuin werken misschien niet je grootste hobby. Toch wil je dat je planten blijven leven, je bloemen blijven bloeien en zonder ergenissen in de tuin kunnen zitten. Snel je tuin opknappen doe je zo!

1. Sproeiers

Met dit warme weer kunnen de planten en bloemen veel water gebruiken. Er zijn verschillende sproeiers verkrijgbaar die het sproeien van je tuin een stuk gemakkelijker maken. Wij hebben laatst een nieuwe tuinslang gekocht met een sproeikop, zodat we alle planten een stuk sneller water kunnen geven. Dat is een stuk makkelijker dan met een gieter, wat we voorheen deden. Er zijn ook nog opties als verzonken sproeiers en een druppelsysteem om water te geven. Voor alle opties kun je het tuingereedschap bij gereedschapscentrum bekijken.

2. Onkruid

Hoe warm het ook is, onkruid blijft groeien. Waar al je planten langzaam bruinere bladeren krijgen, lijkt het onkruid juist steeds bruiner te worden. Heel fijn, #not! Er zijn verschillende middelen tegen onkruid verkrijgbaar bij winkels als Aldi en Action, maar je kunt ook aan de slag met azijn en water. Wanneer je dit niet in huis hebt en het toch weg wilt hebben, dan kun je dit met de hand of een aardappelschilmesje verwijderen.

3. Hogedrukreiniger

De handigste manier om je tegels, de tafel, de schutting en talloze andere dingen schoon te maken is een hogedrukreiniger. Een hogedrukreiniger werkt zuiniger en veel effectiever dan een tuinslang. Daarnaast heb je verschillende opzetstukken, waardoor hij voor meerdere klussen je beste vriend is. Denk aan een wasborstel voor de auto, een terrasreiniger voor je terrastegels en een rioolrat voor het riool en de regenpijp. Je hebt hierdoor binnen een mum van tijd je terras schoon, maar ook de dingen eromheen. Ideaal als je je ergert aan de groene aanslag of andere vuiligheden.

Wat is jouw tip om de tuin snel op te knappen?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP