Vorige week vrijdag waren Roel en ik in de keuken te vinden. We gingen hartige pannenkoeken bakken, en gek genoeg was het gewoon nog licht genoeg voor het maken van foto’s. Langzamerhand werd het donkerder, maar vandaag deel ik het recept. Een goedkoop gerecht, waar je gegarandeerd vol van raakt. Simpel, iets wat iedereen kan maken, maar tegelijkertijd heel lekker en uniek.
De ingrediënten
Hieronder staan de ingrediënten die je nodig hebt voor de pannenkoeken. Wij aten allemaal 2 pannenkoeken en we waren met 4 personen. Wel heeft 1 persoon de pannenkoeken zonder groenten gegeten, dus een extra zakje roerbakmix kan nodig zijn.
- Pannenkoekenmix €0,57
- Halfvolle melk €1,15
- Roerbakmix 500 gram €1,29
- Eieren M €0,85
- Gerookt Ontbijtspek €0,79
- Ketjap Manis €0,84
- Totaal: €5,49, per persoon: €1,37
De bereiding
- In het begin volg je de aanwijzingen op de verpakking van de pannenkoeken.
- Voeg naar smaak wat spek toe aan de pannenkoeken. Doe dit wanneer de pannenkoek net in de pan ligt, zodat hij mooi samensmelt met de pannenkoek.
- Wanneer bijna alle pannenkoeken klaar zijn zet je drie minuten van te voren de roerbakgroenten op. Ik doe dit altijd met een wokpan. Ik laat de wokpan eerst warm worden en dan voeg ik wat wokolie toe. Als de pan goed warm is doe ik de roerbakgroenten in de pan.
- Als de roerbakgroenten 2 á 3 minuten in de pan hebben gezeten voeg je de ketjap manis toe.
- Laat de roerbakgroenten nog even op het vuur staan, en serveer vervolgens de pannenkoeken met de groenten erop.
- Ze zijn klaar, aanvallen maar!
Het resultaat
Vroeger zou ik gezegd hebben: “Bah, geef mij maar gewoon pannenkoeken met stroop.” Alleen zodra je wat ouder bent is dit toch lekkerder, en gezonder. Wel voegen wij nog een beetje extra stroop toe, maar je kunt dit uiteraard weglaten, als je helemaal voor de gezonde pannenkoek wilt gaan. Ook hebben wij het gebakken met lactosevrije melk, maar we proefden allemaal geen verschil.