Esmée & Roel bakken – hartige pannenkoeken

Vorige week vrijdag waren Roel en ik in de keuken te vinden. We gingen hartige pannenkoeken bakken, en gek genoeg was het gewoon nog licht genoeg voor het maken van foto’s. Langzamerhand werd het donkerder, maar vandaag deel ik het recept. Een goedkoop gerecht, waar je gegarandeerd vol van raakt. Simpel, iets wat iedereen kan maken, maar tegelijkertijd heel lekker en uniek. 

De ingrediënten

Hieronder staan de ingrediënten die je nodig hebt voor de pannenkoeken. Wij aten allemaal 2 pannenkoeken en we waren met 4 personen. Wel heeft 1 persoon de pannenkoeken zonder groenten gegeten, dus een extra zakje roerbakmix kan nodig zijn.

  • Pannenkoekenmix €0,57
  • Halfvolle melk €1,15
  • Roerbakmix 500 gram €1,29
  • Eieren M €0,85
  • Gerookt Ontbijtspek €0,79
  • Ketjap Manis €0,84
  • Totaal: €5,49, per persoon: €1,37

De bereiding


  • In het begin volg je de aanwijzingen op de verpakking van de pannenkoeken.
  • Voeg naar smaak wat spek toe aan de pannenkoeken. Doe dit wanneer de pannenkoek net in de pan ligt, zodat hij mooi samensmelt met de pannenkoek.

  • Wanneer bijna alle pannenkoeken klaar zijn zet je drie minuten van te voren de roerbakgroenten op. Ik doe dit altijd met een wokpan. Ik laat de wokpan eerst warm worden en dan voeg ik wat wokolie toe. Als de pan goed warm is doe ik de roerbakgroenten in de pan.
  • Als de roerbakgroenten 2 á 3 minuten in de pan hebben gezeten voeg je de ketjap manis toe.
  • Laat de roerbakgroenten nog even op het vuur staan, en serveer vervolgens de pannenkoeken met de groenten erop.
  • Ze zijn klaar, aanvallen maar!

Het resultaat

Vroeger zou ik gezegd hebben: “Bah, geef mij maar gewoon pannenkoeken met stroop.” Alleen zodra je wat ouder bent is dit toch lekkerder, en gezonder. Wel voegen wij nog een beetje extra stroop toe, maar je kunt dit uiteraard weglaten, als je helemaal voor de gezonde pannenkoek wilt gaan. Ook hebben wij het gebakken met lactosevrije melk, maar we proefden allemaal geen verschil.

  • Reacties ( 8 )

  • avatar
    Marie de Jonge

    Ik ben zelf dol op zoete pannenkoeken, maar mijn man vind de hartige variant een stuk lekkerder. Ik heb nog niet eerder nagedacht over de mogelijkheden die je hebt met wokgroenten, maar het recept ziet er smakelijk uit! Ik ga ze zeker een keer maken!

  • avatar
    Simone

    Ik ben ook echt een zoetekauw, maar misschien moet ik die hartige variant toch eens proberen. Mijn vriend die smult daar altijd van, maar ook bij hem geen pannenkoek zonder stroop hihi.

  • avatar

    Ziet er lekker uit!

  • avatar

    Mmh apart, ik eet altijd een pannenkoek alleen met poedersuiker! Met stroop vind ik zonde van mn pannenkoek, haha! En wij hebben altijd een mix waar je alleen water moet toevoegen, much easier!

  • avatar
    Lisa

    Ik ben dol op hartige pannekoeken, ik eet bijna nooit ziet. Tenminste, als je ham/kaas/champignon als hartig beschouwd…

  • avatar
    Kirsty

    Wat een lekker idee! Ik zou zelf het spek weglaten en misschien vervangen door kaas, omdat ik geen varkensvlees eet, maar ik ben wel echt gek op hartig en ook op pannenkoeken haha! :D

  • avatar
    Anouk

    Mmm heerlijk! Alweer veel te lang geleden dat ik dit gegeten heb, maar o zo lekker.

  • avatar
    Manon

    Dat ziet er lekker uit, ik maak altijd pannenkoeken met kaas en bacon of spek haha

  • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP