Cibdol Oil

Fit met Blogilates

Fit met Blogilates
Sinds dat ik het artikel, ik ben geen fit girl, schreef ben ik steeds meer gaan sporten. Ik doe het dan misschien nog niet iedere dag, of iedere week, maar er zijn wel weken bij dat ik een paar keer sport. Het komt in ieder geval op gang. In combinatie met de drankjes van Uzuma merkte ik echt dat ik wat fitter werd, ik had wat meer energie. En daarnaast kosten de oefeningen van Blogilates niet veel tijd, maar je hebt de dag erna gegarandeerd spierpijn, zeker als het aan mij ligt. 

Benodigdheden

Je hebt niet veel nodig om te starten met Blogilates, maar het is sowieso handig om een yogamatje aan te schaffen. Gelukkig zijn deze matjes tegenwoordig bijna overal verkrijgbaar, de mijne komt van de Kruidvat, maar ik zag ze laatst ook liggen bij de Action. Als je eenmaal een matje in huis hebt kun je aan de slag! Voor sommige programma’s, voornamelijk de maandprogramma’s, moet je je aanmelden op Blogilates. Als je start met de beginnerskalender hoef je je nog niet aan te melden, en alle linkjes staan netjes vermeld op de pagina. Een flesje of een glas water is ook wel een must, vooral als je meerdere workouts achter elkaar doet.

De beginnerskalender

Fit met Blogilates
Klik voor een grotere afbeelding. Ik heb besloten om te beginnen met de beginnerskalender, aangezien je hierbij alles uitgelegd krijgt en je kunt het rustig opbouwen. Je hebt vier weken lang voor elke dag opdrachten, deze opdrachten staan met linkjes op de website. Iedere video is zo duidelijk en motiverend, dat dit ook echt bij mij helpt. Het liefst zet ik dus wel de video aan als ik zelf aan het sporten ben. Hierdoor blijf je op tempo en kun je goed zien wat je moet doen. Iedere dag kun je aftekenen als je het hebt gedaan. Ik heb er voor gekozen dat deze dagen niet echt de dagen van de week zijn, aangezien ik weet dat ik het niet iedere dag doe. Ik zet gewoon een handtekening op een dag dat ik besluit te sporten. Soms is dat één keer per week en de andere keer een paar keer per week, maar met dit leuke programma ga ik in ieder geval de goede kant op.

Mijn mening

Ik vind het echt een leuk programma, eindelijk iets wat effectief is en tegelijkertijd leuk. Sporten is nooit mijn favoriete ding geweest, maar ik merk wel dat ik het echt nodig heb. Als het een paar keer per week kan, zonder dat het extreem veel van mijn tijd inneemt, dan vind ik dat geweldig. De meeste sportprogramma’s van dit schema duren ongeveer 30 minuten. Dat half uurtje kun je echt wel missen, dan maar één aflevering minder van je favoriete serie. En als het je dus lukt om dit iedere dag te doen, dan kom je meteen aan je 30 minuten beweging per dag. Het hoeft dus helemaal niet lang te zijn om effectief te werken, want mijn afgestreepte dagen hebben mij allemaal spierpijn opgeleverd. Gelukkig doe ik het niet voor niets!

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Lisa

  Ik wil hier eigenlijk ook wel mee beginnen… Klinkt heel goed/fijn!

 • avatar
  Jenn

  Yay, blogilates is zo leuk!

 • avatar
  Deisy

  Jaah! Ik ben zo fan van Cassey en Blogilates en je lichaam wordt er gewoon echt gespierder en mooier van als je volhoudt. Ik heb het zelf 4 vier maanden gedaan en toen voelde ik mij ook echt top. Tegenwoordig pak ik echter weer een sportschool, maar zo af en toe doe ik wel Cassey er nog tussendoor :-)

 • avatar
  Linda / Oh My Beauty

  Blogilates is echt heel leuk! Ideaal als je geen zin hebt in de sportschool!

 • avatar
  Manon

  Oeh leuk ik doe wel eens filmpjes van Blogilates maar wist niet dat er zo’n heel schema voor was, handig!

 • avatar
  Sanae

  Klinkt heel goed! Al ga ik altijd naar de sportschool, maar ik sport dan ook langer dan een jaar ongeveer 3x per week

 • avatar
  Kelly

  Goed bezig! Zelf doe ik momenteel ook 2 challenges. Squats & Planking. Best intensief, maar ik merk nu al verschil en daar doen we het voor! :)

 • avatar
  Maroussia

  Wat gaaf dat je dit doet! Ik doe het nu al twee maanden en ben met de normale kalender bezig. Je wordt er echt gespierd van! Ik voel me lekker fit :) Ik heb trouwens wel elke dag spierpijn haha. Succes! x

 • avatar
  melissa

  In 2015 wil ik ook met blogilates beginnen! Lijkt mij zo fijn om te doen :) x

 • avatar
  Manon

  Dit lijkt me wel iets voor mij!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP