Dit gaat er in november 2017 gebeuren

Dit gaat er in november 2017 gebeuren

Het is alweer 1 november! Nog maar 12 nachtjes slapen en dan krijgen we de sleutel van ons huisje. Super spannend. De afgelopen tijd hebben we flink wat beslissingen genomen, maar deze maand ligt er nog veel meer op ons te wachten. 

Laatste dingen regelen

Vorige maand hebben we veel dingen afgesloten en geregeld. Zo hebben we een auto op de kop getikt, de energiemaatschappij gekozen, een internet- en televisieabonnement afgesloten, ons aangemeld als klant bij Brabant Water en onszelf ingeschreven bij de gemeente. Op dit moment zijn we ook nog bezig met het opstellen van het samenlevingscontract en moeten we de verzekeringen nog afsluiten. We hopen de verzekeringen dit weekend af te ronden en het samenlevingscontract tekenen we de 13e als we de sleutel krijgen. Ik ben heel blij als de laatste dingen geregeld zijn en we onze handtekeningen gaan zetten bij de notaris.

Meubeljacht

De meubeljacht zetten we nog gewoon voort. We twijfelen toch nog een beetje of de meubels die we gezien hebben passen bij de vloer, dus dit willen we even afwachten. Gelukkig was de levertijd van deze meubels maar één week, dus dat is absoluut een meevaller. Verder willen we misschien toch een echte houten tafel, maar deze zijn natuurlijk een stuk duurder. Het is nog een beetje puzzelen, maar uiteindelijk komt het vast goed. Je hoeft natuurlijk niet meteen te beginnen met de duurste meubels en je moet maar nét tegen iets leuks aanlopen. Ik hoop in ieder geval dat we deze maand ons huisje in kunnen richten!

Klussen en verhuizen

Op dit moment ben ik al druk bezig met het inpakken van de eerste dozen. Het is zo gek om uit te zoeken wat precies van mij is en wat van de rest van het gezin. Soms weet je al niet eens meer wat je voor je verjaardagen hebt gehad. Zo bleek dat er toch nog flink wat bordspellen tussen zaten die van mij waren. Dat is weer een leuke meevaller! De aankomende weken hoop ik zoveel mogelijk in te pakken wat ik niet dagelijks of wekelijks nodig heb, zodat dat alvast klaar staat. Daarnaast ga ik meteen zoveel mogelijk spullen weggooien of weggeven. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat er van alles meegaat dat ik niet gebruik. Er gaan aardig wat uurtjes in zitten, maar ik vind het super leuk om te doen.

Op 13 november gaan er meteen wat belangrijke dozen mee. Dingen als glazen, borden en schoonmaakspullen hebben we natuurlijk meteen nodig tijdens het klussen. Als we dan klaar zijn met tekenen gaan we een kijkje nemen in ons huis. We kijken hoe het eraan toe is, wat er precies moet gebeuren en halen alvast de vloer boven eruit. Hier willen we laminaat leggen, maar misschien ligt er nog wel iets moois onder. Je weet maar nooit. Verder hopen we zoveel mogelijk de eerste twee weken te doen. Er moet sowieso geschilderd worden boven en het laminaat moet gelegd worden. Verder hoeven we niet veel te doen. Ik ben heel benieuwd of dit uiteindelijk mee of tegen gaat vallen.

Er moet de aankomende maand vooral veel gebeuren voor en in het huis. Het zijn veel spannende momenten, maar ik heb er ook echt veel zin in. Ik geniet zelfs van het dozen inpakken, dus het kan alleen maar leuker worden. En, hoe ziet jouw november eruit? 

18 Shares
  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    dana

    Klinkt als een goeie maand!

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

18 Shares
Share
Tweet
Pin