Diary #98: een weekje in Málaga

Als je me op Instagram volgt, dan heb je de laatste tijd vast wat foto’s uit Málaga voorbij zien komen. Ik had namelijk een weekje vakantie en ben in deze week samen met mijn moeder naar de Spaanse stad Málaga gegaan.

Maandag

Diary #98: een weekje in MálagaMaandag heb ik eerst nog een ochtendje aan mijn blog gewerkt, mijn koffer ingepakt en me vervolgens klaar gemaakt voor vertrek. We gingen met de trein richting Schiphol, waar we een directe vlucht van TUI hadden naar Málaga Airport. Tijdens de bagagecontrole moest ik wachten, omdat mijn koffertje de andere kant op ging. Ze deden een drugstest, maar uiteindelijk was er natuurlijk niets aan de hand en mocht ik doorlopen. Het was maar goed dat we op tijd waren, want nu hadden we nog voldoende tijd om te lunchen voordat we moesten boarden.

De vlucht verliep heel rustig en eenmaal in Málaga aangekomen hadden we de trein naar het centrum zo gevonden. Na wat ruziën met Google Maps (wat daar niet werkt, zoals we gewend zijn) hadden we de route naar het hotel gevonden. Het was een mooie nette kamer met niet teveel poespas. Wel hangen er overal vreemde schilderijen met naakte mensen. :’)

Diary #98: een weekje in MálagaNadat we onze koffers uitgepakt hadden en onszelf een beetje hadden opgefrist gingen we richting het centrum. We hadden nog geen avondeten op, maar daardoor zaten we wel meteen in het Spaanse ritme. We gingen bij een tentje zitten in een zijstraatje van het centrum en vroegen ons af of we geen tapas zouden krijgen. Het was zo goedkoop! Ik kreeg deze grote entrecote met groenten en aardappels voor iets van €14,-. Na het eten dronken we nog een koffie en liepen we terug naar het hotel. De winkelstraat van Málaga waren ze al aan het klaarmaken voor Kerstmis, vandaar die grote bogen. Daardoor ziet het er wel extra indrukwekkend uit!

Dinsdag

Diary #98: een weekje in MálagaDinsdag waren we precies op tijd wakker om ons klaar te maken voor het ontbijt. Na een heerlijk ontbijt met verse croissants gingen we de stad verkennen. Het was lekker weer, maar wel een beetje bewolkt. Hierdoor was het wel een fijne temperatuur om de gebouwen te bezichtigen en de klim naar het Castillo de Gibralfaro te maken. Zowel de kathedraal (één van de grootste van Spanje) en het kasteel zijn absolute aanraders. De kathedraal staat vol met mooie altaren en is echt een stuk groter, dan je vanuit buiten zou verwachten. Het kasteel ligt boven op een hoge berg, wat na een heuse klim zorgt voor een adembenemend uitzicht over de gehele stad.

Diary #98: een weekje in MálagaLinks zie je één van de talloze uitzicht foto’s die ik vanaf de klim en het kasteel heb gemaakt. Na de klim zijn we teruggelopen en hebben we pizza gegeten bij één van de restaurantjes in deze straat. Hij was erg lekker! Na de late lunch liepen we terug naar het hotel, waar we nog even het uitzicht vanaf het dakterras hebben bewonderd. Het zwembad op het dakterras was helaas niet open, maar anders hadden we dolgraag een duik genomen.

Op de hotelkamer hebben we even op bed gelegen en daarna zijn we naar het winkelcentrum gelopen. In dit winkelcentrum zit onder andere Primark, Dunnes Stores (aanrader!) en Bershka. Hier heb ik nog wat kleine producten, zoals make-up doekjes en sokken, bij Primark gekocht en nog een pyjama bij Dunnes Stores. Ik had bij Dunnes Stores ook nog een prachtige top vast, maar deze paste ik niet en hij was er niet in een andere maat. ‘s avonds zijn we gaan eten bij een tapas restaurantje. Het was mijn eerste keer tapas en het smaakte erg goed! Zeker voor herhaling vatbaar.

Woensdag

Diary #98: een weekje in MálagaWoensdag was het qua weer de slechtste dag. Absoluut niet leuk als je in Málaga bent voor het mooie weer, maar we hebben er het beste van gemaakt. Zo zijn we met de Hop on & Hop off bus mee geweest en hebben we zo ook verschillende dingen buiten de stad gezien. Ik vond persoonlijk het park heel mooi met verschillende soorten planten en bomen. Verder waren we even op het strand, maar het regende zo hard dat we daar niet lang zijn gebleven.

‘s middags toen het gehele rondje klaar was aten we nog wat op het plein in de stad bij Costa Coffee. Het aardbeientaartje was heerlijk! Hier op het plein groeien overigens gewoon sinaasappels, zo leuk om te zien. ‘s avonds hebben we bij een simpel barretje iets gegeten, ik ging hier voor de paella. Het smaakte goed, maar ik had niet heel veel trek.

Donderdag

Diary #98: een weekje in MálagaDonderdag gingen mijn moeder en ik shoppen! We hebben de gehele stad Málaga rond gelopen opzoek naar leuke winkeltjes. Uiteindelijk kocht ik een super leuke trui bij & Other Stories. Ik heb hier altijd alleen de webshop afgestruind, maar wat is deze winkel mooi. Hij was enorm groot en je had er werkelijk alles. Mijn moeder kocht een leuk jasje bij Stradivarius en verder hebben we eigenlijk niet veel gekocht.

Na het shoppen hebben we de spullen gehaald in het hotel en zijn we richting de hammam gegaan. Deze hammam ziet er van buiten echt klein uit, maar van binnen is het een prachtig paradijs met meerdere warme, medium en koude baden. Ik mocht helaas geen foto’s maken, maar anders had ik eindeloos met mijn camera rond gelopen. Er waren zoveel mooie plekjes! Misschien ook maar goed dat het niet mocht, want nu konden we even echt ontspannen. Na een korte massage hebben we gerelaxed in meerdere baden en na afloop waren onze huidjes super zacht. In de kleedkamer kon je douchen, zelfs dit zag er allemaal mooi gethematiseerd uit en je kon zelfs je gezicht insmeren met crèmes en je haar stijlen met verschillende producten. Er lagen zelfs föhns en stijltangen. Ik was er persoonlijk echt van onder de indruk. Als ik ooit weer in een stad kom met zo’n hammam, dan breng ik zeker weer een bezoekje.

Na de hammam zijn we richting de haven gegaan. Ook hier had je nog allemaal mooie gebouwen, een kleine markt en zelfs nog hele leuke winkels. Voordat we gingen eten hebben we nog even rondgekeken en vervolgens zijn we neergeploft bij een restaurant. In dit restaurant kon je kiezen uit drie verschillende menukaarten en uiteindelijk ging ik voor de gegrilde biefstuk. De frietjes die erbij zaten waren echt om te smullen.

Vrijdag

Diary #98: een weekje in MálagaVrijdag was het 27 graden en zijn we naar het strand gegaan. We hebben eigenlijk de gehele dag op het strand gelegen en tussendoor af en toe een duik genomen. Wel fijn om op deze manier de laatste dag door te brengen. ‘s avonds gingen we wat eten op een verborgen en knus pleintje in het centrum. We hadden verwacht dat het tapas was, maar dit keer waren het echt flinke borden. Ik at hier inktvis met wat frietjes. ‘s avonds pakten we onze koffers alvast in en sprong ik nog even onder de douche voordat ik ging slapen.

Weekend

Diary #98: een weekje in MálagaZaterdagochtend gingen we om half 6 met de trein richting het vliegveld. Het was helaas alweer tijd om naar huis te gaan. In het vliegtuig pikten we nog net de zonsopgang mee, voordat we de lucht in gingen. De vlucht verliep opnieuw soepel, alleen we hadden een hele schoolklas in ons vliegtuig. Echt slapen werd hem dus niet. ‘s middags was ik blij dat we na de treinreis weer thuis waren! Ik heb meteen mijn spullen uitgepakt en weer ingepakt om naar Roel te gaan. Uiteindelijk plofte ik rond half 11 in bed, want ik was echt kapot van de hele reis. Ik viel al vrij snel in slaap.

Gelukkig maar, want de volgende dag stond ik alweer om 9.00 uur op om richting Rotterdam te gaan. We hadden dit echt een beetje onhandig gepland, maar we gingen naar de Klassieker Feyenoord – 020. Achteraf hadden we beter geen kaartjes kunnen kopen, want het was geen leuke wedstrijd om naar te kijken. Met een kater keerden we terug naar huis en heb ik wat afleveringen ingehaald die ik deze week gemist had.

Ben jij al eens in Málaga geweest?

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Linda | travellersoftheworld

  Ik ben nog nooit in Malaga geweest maar het ziet er prachtig uit! Leuk verslag en hele leuke foto’s. Het lijkt me een fijne stad om nog even wat na te zomeren :)

 • avatar
  Roxanne

  Wat een jaloersmakende foto’s zeg. Krijg spontaan zin om op vakantie te gaan. Ben zelf nog nooit in Malaga geweest, maar het lijkt me een super leuke stad!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP

5 Shares
Share
Tweet
Pin