fbpx

Cibdol Oil

Gezonde pindakaas en notenpasta's

Gezonde pindakaas en notenpasta’s

Pindakaas, ik ben er al sinds klein af aan gek op. Mijn favoriet? De smeuïge pindakaas van Albert Heijn en dan met crunch! Er zitten alleen vaak suikers en andere toevoegingen in, maar gelukkig zijn er ook natuurlijke gezonde pindakaas en notenpasta’s.

Pindakaas op zich zelf is niet ongezond, maar door de toevoegingen wordt hij ongezond gemaakt. In de meeste pindakaas die je terugziet in de supermarkt zitten suikers, zout en andere toevoegingen. Er zijn tegenwoordig gelukkig ook al natuurlijke pasta’s terug te vinden, waaronder de producten van Bas Boer Noten.

Gezonde pindakaas en notenpasta’s

Het geheim? De pindakaas wordt enkel gemaakt van pinda’s. Deze gezonde pindakaas staat niet maandenlang in een potje, maar is dagvers. Verder zitten er geen vreemde toevoegingen in en kun je deze pindakaas dus iedere dag verantwoord op je boord smeren.

Naast pindakaas zitten er ook andere notenpasta’s in het assortiment. Zo ook hazelnootpasta waar veel mensen gek op zijn en moeilijk vinden om afstand van te doen. Deze hazelnootpasta bestaat ook enkel uit hazelnoten en er zitten verder geen toevoegingen in. Het leuke is dat je hiermee dus ook gezondere cakes en taarten mee kunt maken. Yum!

Eet met mate

Ben je net als mij een groot liefhebber van pindakaas of een andere notenpasta? Ondanks dat het niet de gezondste manier is om je brood te beleggen is het vooral belangrijk dat je het met mate eet. Eet dus niet iedere dag een stapel boterhammen met pindakaas, maar beperk het tot een paar boterhammen per week.

Dit geldt natuurlijk eigenlijk voor alles. Het is belangrijk dat je zo gevarieerd mogelijk eet, zodat je de benodigde voedingsstoffen in ieder geval binnenkrijgt. Heb je trek in een boterham met pasta? Eet het dan gewoon. Wil je enkel naar de pasta grijpen, omdat het in je routine zit? Probeer dan eens creatief te zijn. Misschien kun je eens een wrap eten als lunch of een geroosterde boterham met kipfilet.

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP