fbpx

Cibdol Oil

Haar vitamine voor langer haar, werkt het echt?

Haar vitamine voor langer haar, werkt het echt?

Al heel lang ben ik benieuwd naar haar vitamines voor langer haar. Ze zien er leuk uit, je ziet ze overal voorbijkomen en de resultaten op de websites zien er veelbelovend uit. Alleen of een haar vitamine echt kan helpen om je haar te laten groeien? Ik zoek en test het voor je uit!

Wat is een haar vitamine?

Een haar vitamine is een product met een samenstelling van vitamines en mineralen die nodig zijn voor gezond haar. Zo is er een haar vitamine die haargroei bevordert, haaruitval tegengaat, maar ook vitamine die grijs haar tegengaan. Deze haar vitamines gebruik je ter aanvulling op je huidige eetpatroon en kunnen op deze manier belangrijke tekorten tegengaan.

Een voorbeeld hiervan zijn de Hair Growth Formula Gummies van HairLust. Dit zijn suikervrije snoepjes met verschillende vitamines die de haargroei bevorderen. Deze bevatten onder andere biotine, foliumzuur, vitamine B5, B6 en B12 om het haar van binnenuit te versterken en sneller te laten groeien.

Goede vitamines voor het haar

Wanneer een haar vitamine product aan gaat schaffen is het goed om te kijken welke ingrediënten erin zijn verwerkt, maar ook kun je er natuurlijk opletten of je de juiste vitamines voldoende binnenkrijgt. In deze paragraaf bespreken we de vitamines die het meeste invloed hebben op het haar.

Vitamine B

Vitamine B is het belangrijkst voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Wanneer je hier een tekort aan hebt kun je last krijgen van haaruitval en groeit je haar ook minder snel (terug). Je kunt dit aanvullen met een haar vitamine, maar ook door meer eieren, vlees, noten, ontbijtgranen en groenten te eten.

Een ander belangrijke vitamine die onder vitamine B valt is biotine. Biotine zorgt voor snel groeiend en glanzend haar. Je vindt biotine onder andere in avocado’s, champignons, melk, eieren, noten en pinda’s.

Vitamine A

Naast vitamine B draagt vitamine A ook zeker een steentje bij. Deze vitamine stimuleert de talgproductie. Dit klinkt misschien niet ontzettend fris, maar talg is wel degelijk belangrijk om je hoofdhuid te beschermen tegen uitdroging. Door een gezonde hoofdhuid zal het haar vanzelf sneller gaan groeien. Vitamine A vind je onder andere terug in wortel, melk en donkere bladgroenten.

IJzer

IJzer is een mineraal. Bij een tekort aan dit mineraal kun je last krijgen van haaruitval en breekbaar haar. Als je ijzer wilt aanvullen, dan kun je dit doen door rood vlees, oesters of spinazie te eten.

Zink

Zink is een mineraal dat onder andere bijdraagt aan sterk haar. Als je dus last hebt van haar dat snel afbreekt, dan kan zink een goede aanvulling zijn op je huidige eetpatroon. Zink vind je onder andere terug in vlees, schaal- en schelpdieren, kaas en graanproducten.

Werkt een haar vitamine echt?

Op dit moment ben ik de vitamines van HairLust, de Hair Growth Formula Gummies, aan het uittesten. Ik ben er bijna een maand mee bezig. Op dit moment merk ik nog geen direct verschil, maar dit kan dan ook 3 maanden duren. Daarom geef ik over twee maanden, als mijn vitamines op zijn, een update met mijn volledige ervaring.

Heb jij wel eens haar vitamines gebruikt?

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP