Cibdol Oil

Wat te doen met Pasen 2020?

Wat te doen met Pasen 2020?

Pasen staat al bijna voor de deur. Een lekker lang weekend waarin je veel leuke dingen kunt plannen, alleen wat te doen met Pasen? In dit artikel geef ik tips voor thuis-activiteiten, maar ook evenementen die je in het Paasweekend kunt bezoeken.

Leuke thuis-activiteiten

Pasen kun je met gemak gezellig thuis vieren! Er zijn leuke activiteiten die je zelf kunt plannen om het Paasweekend extra speciaal te maken. In deze paragraaf geef ik je graag een aantal leuke ideeën.

Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken is natuurlijk iets wat je met Pasen niet kan overslaan! Vroeger gingen wij altijd eerst Paaseieren zoeken en als we ze hadden gevonden, dan gingen we ze versieren. Verder kun je ook misschien leuke opdrachten verzinnen per verstopt paasei of een hints maken aan de hand van foto’s of tekeningen.

Paastak versieren

Het is super leuk om zelf je paastak te versieren en ook nog eens lekker goedkoop ook! Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van wol om de takken in te wikkelen voor wat kleur en kun je zelf paaseitjes knutselen van bijvoorbeeld karton.

Paasontbijt of -brunch

Organiseer een Paasontbijt of -brunch en leef je uit. Er zijn altijd van die typische dingen die je alleen met een Paasontbijt eet, dus des te leuker om er ook een speciaal moment van te maken. Denk bijvoorbeeld aan zachtgekookte eitjes, Amerikaanse pannenkoeken met fruit en Paashaasbroodjes met krenten.

Palmpaasstok maken

Ik weet nog dat ik vroeger vol trots met mijn palmpaasstok naar huis liep samen met mijn overgroot opa. Dit wordt vaak gemaakt op (rooms) katholieke of christelijke basisscholen, maar kun je natuurlijk ook gezellig thuis doen! Er zijn een aantal vaste onderdelen waar iedere palmpaasstok aan moet voldoen, omdat hieraan een bepaalde betekenis hangt. De dingen die niet mogen ontbreken zijn: het kruis, palm- of buxustakken, het broodhaantje, de eieren, 30 rozijnen of snoepjes, 12 pinda’s en een krans.

Buiten de deur

Wegens het corona virus gaan de Paasactiviteiten dit jaar niet door. Blijf daarom binnen en maak er thuis iets leuks van!

Naast de dingen die je zelf binnenshuis kunt organiseren zijn er ook veel evenementen buiten de deur. Zo zijn er onder andere verschillende paasmarkten en -kermissen. Weet je niet wat te doen met Pasen? Dan zijn deze evenementen vast iets voor jou.

Paaskermis

 • Deventer: Ieder jaar is er in Deventer een speciale Paaskermis. Deze vindt plaats van vrijdag 10 april tot en met zondag 19 april aan de Ronald Holstlaan. Er zijn meer dan 30 attracties te vinden en er is zelfs een uitgebreid entertainmentprogramma. Zo loopt er op Eerste Paasdag een paashaas rond en kun je paaseieren zoeken.
 • Enschede: Ook in Enschede vindt jaarlijks een grote paaskermis plaats. Dit jaar kun je hier terecht van zaterdag 11 april tot en met zondag 19 april in het Volkspark.

Verder vind je ook paaskermissen in Bovenkarspel, Diever, Egmond aan Zee, Groningen, Havelte, Leiden, Marum, Oostvoorne, Oss, Ridderkerk, Rolde, Wolvega en Wormerveer. Alle informatie over deze kermissen en andere kermissen rond deze periode vind je hier.

Festivals

 • Paaspop: Dit jaar zijn er maar liefst 3 verschillende edities van Paaspop, namelijk in Den Hout, Schijndel en Zieuwent. De editie van Paaspop in Schijndel duurt maar liefst drie dagen en heeft optredens van verschillende grote artiesten, zoals Sean Paul, Anouk, Davina Michelle en Krezip.
 • POBparade: In Breda kun je van zondag 12 april en maandag 13 april genieten van de POBparade. Het is een gratis evenement waarbij je bij verschillende kroegen in de stad kunt genieten van allerlei optredens van lokale, regionale, landelijke en misschien zelfs internationale muzikanten.
 • Dancetour: Dancetour in Arnhem vindt dit jaar plaats op zondag 12 april. Met artiesten als STUK, Snelle en Freddy Moreira een leuk feestje voor jongeren (16+).
 • Awakenings: In Amsterdam in de Gashouder vindt van donderdag 9 tot en met zondag 12 april het Awakenings Easter festival (18+) plaats. Hier kun je vier dagen lang luisteren naar de beste namen in het techno-genre.
 • REBiRTH festival: Als hardstyle meer je ding is, dan is het REBiRTH festival (17+) iets voor jou. Van vrijdag 10 april tot en met zondag 12 april in Haaren.
 • Werkspoorfestival: In Utrecht vindt jaarlijks het Werkspoorfestival plaats, dit jaar van 10 tot en met 13 april. In de bovenstaande video krijg je een goede sfeerimpressie van het evenement. Je kunt hier heerlijk eten en drinken, genieten van livemuziek en er is zelfs een speciaal kinderprogramma.
 • Pasar Malam Istimewa XL: In Ahoy kun je van zaterdag 11 april tot en met maandag 13 april naar het Pasar Malam Istimewa XL. Je kunt hier langs meer dan 200 kraampjes en er is gedurende de dag ook verschillend entertainment, zoals muziekoptredens en dansdemonstraties.
 • Paasraces Zandvoort: Op zaterdag 11 en zondag 12 april kun je op het Circuit Park Zandvoort verschillende auto’s zien scheuren over het circuit. Het evenement is gratis toegankelijk en er zijn ook verschillende kinderactiviteiten op het terrein.

Paasmarkten

 • Den Bosch: In Den Bosch kun je op Tweede Paasdag naar de Vintage & Flower Power markt. Op deze markt bij het Werkwarenhuis kun je genieten van allerlei kleurrijke kraampjes, hippie busjes en live muziek onder het genot van een hapje en drankje.
 • Den Haag: Op het Lange Voorhout in Den Haag vind je van vrijdag tot en met maandag een Paasmarkt met ongeveer 100 kramen. Je kunt hier struinen langs kraampjes met kleding, sieraden, antiek en boeken.
 • Hoge Veluwe: Een hele speciale paasmarkt is toch wel die in het nationale park Hoge Veluwe. Op het Marchantplein (in het centrum van het park) vind je op Tweede Paasdag verschillende kraampjes met (paas)decoratie, lekkernijen, beautyproducten en accessoires.
 • Liempde: Zin in een ouderwets middagje markt? In Liempde kun je op Tweede Paasdag naar de jaarlijkse Boeremèrt. Hier kun je voor €4,- entree onder andere kijken naar een levende poppenkast en een vuurspuwer.
 • Middelburg: Op de markt in Middelburg kun je een rondje lopen over de Paasmarkt met ongeveer 80 kramen. Hier vind je van zaterdag tot en met maandag allerlei leuke hebbedingetjes en vanuit daar kun je gemakkelijk doorrijden naar het prachtige Domburg!
 • Nijmegen: In Nijmegen vind je op Tweede Paasdag verschillende markten verspreid over de gehele binnenstad. Zo kun je onder andere snuffelen op een boeken- en kunstmarkt, maar zijn er ook veel kraampjes met paasdecoratie.
 • Panningen: Een andere grote paasmarkt op Tweede Paasdag is die in het Limburgse Panningen. Met ongeveer 400 kramen is dit waarschijnlijk de grootste te noemen. Je wandelt zo’n drie kilometer langs kramen met allerlei hebbedingetjes.
 • Vlissingen: Als je vraagt wat te doen met Pasen? Dan zal vast iemand de Paasmarkt in Vlissingen noemen. Deze markt is erg populair, mede doordat je over de boulevard langs het strand loopt en het gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Geniet zondag 12 april van 150 kraampjes gevuld met eten, kleding, sieraden en meer!
 • Zutphen: In Zutphen kun je van 11 tot en met 13 april terecht op een speciale Vroeg Middeleeuwse paasmarkt. De entree hiervoor bedraagt €6,-, maar dan kun je je wel onderdompelen in een tijdreis voor het hele gezin. Zo vind je er vele Middeleeuwse marktkramen, live muziek en ook een spectaculaire vechtshow tussen verschillende krijgers.

Verder zijn er nog heel veel andere paasmarkten te vinden door het gehele land en zelfs daarbuiten. Klik hier voor een compleet overzicht.

Paasvuren

 • Denekamp: In Denekamp begint Eerste Paasdag met paasstaakslepen. Ze lopen van de St. Nicolaaskerk naar Huis Singraven om een paasstaak te vragen, waar ze vervolgens een boom uitkiezen om mee te slepen naar het centrum. De dag wordt afgesloten met een paasvuur.
 • Espelo: Het paasvuur in Espelo stapelt zich metershoog op. Op Eerste Paasdag kun je tussen 20.00 en 23.30 uur komen kijken naar het spectaculaire paasvuur, maar het evenement begint ‘s middags al met muziek een een lampionnenoptocht.
 • Meddo: In Meddo wordt op zaterdag 11 en zondag 12 april een heus Vuurfestival georganiseerd. Je kunt hier twee dagen lang luisteren naar live muziek, genieten van entertainment en kijken naar het grootste paasvuur van de Achterhoek.

(klik om te pinnen op Pinterest)

Wat te doen met Pasen 2020?

Hopelijk weet je nu wat te doen met Pasen. Buiten deze speciale paasactiviteiten zijn er ook nog heel veel andere leuke dingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan wandelen of knuffelen met lammetjes en het ridderspektakel in Arcen.

Wat staat er bij jou op de planning of heb je nog leuke suggesties? Laat het hieronder weten in de reacties.

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Daphne

  Ik heb gisteren al een uitgebreide brunch/lunch gehad met mijn familie. Heeeerlijk gegeten!

 • avatar
  Valerie Michelle

  Wij gaan morgen lekker series marathonnen en naar de bios. Eén en al entertainment :D Fijne dagen!

 • avatar
  faniangijze

  Wij hebben mijn oma uitgenodigd en dan gaan we ook gezellig gourmetten. Met tweede paasdag gaan we altijd met zijn alle ontbijten. De chocolade eitjes zoeken doen we helaas niet meer. Daar zijn we nu een beetje te oud voor geworden

 • avatar
  Suzanne

  Leuk om te zien! Ik ga uitgebreid mijn verjaardag vieren het weekend!

 • avatar
  Withlovefroms

  Leuke ideetjes! Ik vertrek op vakantie! :)

 • avatar
  Mariëlle

  Haha ik had er totaal niet bij stil gestaan dat het lang weekend is door pasen, echt gewoon vergeten… We gaan vanavond wokken, morgen en overmorgen is er familie jarig en voor de rest doe ik niet zoveel!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP