Cibdol Oil

Het Negen Pleinen Festijn #2

Het Negen Pleinen Festijn
Helaas was het afgelopen zaterdag de laatste avond van het Negen Pleinen Festijn, ik ben er zelfs niet eens geweest. Wel ben ik natuurlijk zo vaak mogelijk gaan genieten van de Efteling in het donker samen met muziek en een gezellige sfeer. Dit keer laat ik jullie de overige pleinen zien waar ik foto’s heb gemaakt, de andere pleinen zie je in het eerste artikel. Geniet nog even van de foto’s en geniet stiekem een beetje mee van de sfeer.

Fata Morganaplein

Het Negen Pleinen Festijn
Het Negen Pleinen Festijn
Het Negen Pleinen Festijn
Loop op de markt tussen allerlei marktkoopmannen met de mooiste praatjes, ze verkopen zwevende tapijten of ze kunnen je toekomst voorspellen. Geniet tussendoor van de oosterse lekkernijen en snuisterijen. Het plein oogt als een sprookje uit 1001-nacht; vol verleiding, waarzegsters, handelaren en slangen! Ga op dit plein op de foto met Gonda en haar slagen of maak een ritje op een kameel. Een mooi en sfeervol plein, het lijkt net alsof je op vakantie bent, ondertussen kun je ook nog eens genieten van Aquanura. Allemaal mooie spektakels die je kunt bewonderen vanaf één plein.

RuigrijkpleinEen plein dat alleen geschikt is voor de échte waaghalzen, een plein vol met de spannendste ritjes. Een ritje in de Python, die tussendoor ook nog eens van kleur veranderd. Strijden tegen elkaar in Joris en de Draak, of nat worden in De Vliegende Hollander. Naast het personage Statige Stuurman, die voor De Vliegende Hollander te vinden is, kun je je ook nog laten verwonderen door een bijzonder straattheater en acrobatiek van de Reizende Efteling Sleuteliers. Het plein stopt eerder als de rest van de pleinen, wat eigenlijk enorm jammer is. Ik vind het entertainment op dit plein wel grappig, maar je gaat er niet de gehele tijd naar kijken. Ik vermoed dat hier volgend jaar een andere draai aan wordt gegeven.

Efteling Brink

Het Negen Pleinen Festijn
Het Negen Pleinen Festijn
Het Negen Pleinen Festijn
Het plein met de grootste optredens, dit is het plein waar de artiesten komen optreden. Zo heb ik uitgebreid genoten van het optreden van Gers Pardoel, maar we hebben hier ook het WK gekeken op de eerste avond van het Negen Pleinen Festijn. Het is een groot plein en de laatste paar weken stond het echt stampvol. Bij Gers Pardoel stond ik bijna helemaal achteraan het plein en ik kan je vertellen dat het plein echt groot is. Er hangt altijd een gezellige sfeer, zelfs als het regent.

SteenbokpleinHet Steenbokplein is het plein met een Duits tintje. Er wordt altijd gezongen met een Duits-accent of geheel in het teken van Après Ski. Het is tijd om in te haken en gezellig mee te zingen op het Steenbokplein. De tafels, pretzels en pinten staan klaar, om volledig in de sfeer te komen. Schlagerzanger Jürgen Freilich weet wel hoe hij een feestje moet bouwen, met of zonder gastoptredens. Het is een gezellig plein, maar toch wordt ik op een gegeven moment wel een beetje gek van het Duitse accent en de muziek is eerlijk gezegd niet mijn stijl. Wel is het natuurlijk even leuk om bij de Steenbok wat te eten, of om er even doorheen te lopen, maar mij zul je niet snel op dit plein zien dansen.

Herautenplein
Het ideale plein voor kinderen, het plein waar je uitermate vermaakt wordt door toneelstukjes. Je kunt mee dansen op het Sprookjesbal en mee luisteren naar het verhaal van Klaas Vaak en zijn Zandkabouters. Tussendoor kun je ook nog jouw favoriete bewoners ontmoeten uit het Sprookjesbos, zoals prinses Assepoester. De acteurs zijn zeer vermakelijk en leuk om naar te kijken, zelfs voor mij was het nog leuk om naar de verhalen te luisteren. Zeker een moment om even te stoppen tijdens je betoverende wandeling door het donkere Sprookjesbos.

Het Negen Pleinen Festijn is volgend jaar weer te bezoeken in de Efteling.

 • Reacties ( 6 )

 • avatar
  Shanti

  Oooh dit ziet er echt tof uit!

 • avatar
  Birte

  Superleuke foto’s. Zag er erg sfeervol uit!

 • avatar
  iiiThinkPink

  Leuke foto’s!

 • avatar
  Rebecca

  Wat een onwijs gezellige foto’s
  Klinkt heel erg leuk!

 • avatar
  Ines

  Ziet er erg mooi en gezellig uit!

 • avatar
  Manon

  Prachtige fotos, ziet er gezellig uit!

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP