fbpx

Cibdol Oil

Hotspots in Amsterdam: deze mag je niet missen

11 leuke hotspots in Amsterdam

Voorlopig kunnen we natuurlijk even niet uitgebreid op pad, maar des te leuker om alvast vooruit te kijken. In dit artikel bespreek ik 11 leuke hotspots in Amsterdam die je bij jouw volgende bezoek niet mag missen!

Streetart

Ik kan echt genieten van een mooie streetart ronde als ik op vakantie of stedentrip ben. Ook in Amsterdam is ontzettend veel mooie streetart te vinden, zoals het portret van Anne Frank op de bovenstaande foto. Het probleem is alleen vaak dat je er maar net tegenaan moet lopen.

Gelukkig heeft DefShop daarom een speciale streetart map gemaakt van Amsterdam. Hierop vind je de mooiste en meest indrukwekkende kunst in de stad en je ziet ook direct op welke plek. Op die manier kun je heel gemakkelijk jouw streetart route plannen en meteen diverse andere hotspots in Amsterdam meepikken.

Food hotspots

Als je een stad gaat verkennen, dan kunnen food hotspots zeker niet ontbreken. Het is belangrijk om tussendoor even je rust te pakken en te gaan zitten voor een hapje en een drankje. In deze paragraaf deel ik mijn favoriete food hotspots in Amsterdam.

Blond Amsterdam

Blond Amsterdam heeft een eigen café en shop in Amsterdam. Als Blond-liefhebber kon ik deze natuurlijk niet in het lijstje met hotspots laten ontbreken. Dit leuke cafeetje herken je aan de roze buitenkant met bloemen en heeft een fantastisch interieur. Je kunt er terecht voor allerlei lekkere drankjes, pannenkoeken, yoghurt met granola en vers fruit, avocado toast en zelfs roze chocolade fondue!

Café Blond, Ferdinand Bolstraat 44, Amsterdam-Zuid

Bam Boa

Bam Boa is opgericht door Kae Sutherland (die je misschien kent van Instagram) samen met haar vriend Diego en zijn broer Carlo. Door het beachy boho interieur is het zeker één van mijn favorieten en kan deze niet ontbreken in dit lijstje met hotspots in Amsterdam. Hier kun je genieten van unieke sandwiches, salad bowls en ook verschillende gerechten voor diner.

Bam Boa, Weesperzijde 135, Amsterdam-Oost

Vuurtoreneiland

Eén van de meest unieke hotspots in Amsterdam is toch wel het Vuurtoreneiland. Hier heb je een zomer- en winterrestaurant met fantastisch uitzicht over het water. Een hele fijne plek om tot rust te komen en tegelijkertijd een hapje te eten. Alle gerechten worden traditioneel bereid en het vijfgangenmenu wisselt maandelijks.

Vuurtoreneiland, Oosterlijke Handelskade 34, Amsterdam-Oost

Polaberry

Voor prachtige lekkernijen kun je zeker terecht bij Polaberry en ze zijn nog fotogeniek ook. Je kunt hier terecht voor aardbeien omhuld in Belgische chocolade, maar ook mooie omhulde cakes en zelfs geheel eetbare boeketten. Ik word alleen van het uiterlijk al vrolijk!

Polaberry, Prinsengracht 232H, Amsterdam-Centrum

Pluk Amsterdam

Pluk Amsterdam vind je op twee locaties in de 9 Straatjes. Het leuke hieraan is dat je daar perfect even kunt stoppen wanneer je daar langs alle leuke winkeltjes aan het slenteren bent. Je kunt hier terecht voor allerlei sapjes, gerechten met gepocheerd ei, de beroemde unicorn bowl en zelfs een avocado burger. Oftewel hele unieke gerechten, waar je meteen trek van krijgt.

Pluk Amsterdam, Reestraat 19 en Berenstraat 19, Amsterdam-Centrum

De Bajes

De Bajes kwam al terug in het streetart overzicht, maar ik wilde hem graag nog even apart benoemen. Dit restaurant is namelijk gevuld met streetart van bekende artiesten, waardoor je jouw tour op een leuke manier kunt afsluiten. Je kunt hier de gehele dag terecht voor eten, maar ook voor cocktails en speciaal bieren.

De Bajes, Utrechtsestraat 11, Amsterdam-Centrum

Bezienswaardigheden

Tot slot wil ik graag nog een aantal bezienswaardigheden uitlichten. Hoewel ik nog uren door had kunnen gaan met het benoemen van food hotspots, is een bezoek aan Amsterdam natuurlijk niet compleet zonder wat leuke bezienswaardigheden. Hier komen ze!

De 9 Straatjes

De 9 Straatjes zien er niet alleen heel knus en gezellig uit, maar je kunt er ook heel fijn winkelen. Zo kun je hier terecht voor winkels als Daniel Wellington, Essentiel Antwerp, Fabienne Chapot, Filippa K, Levi’s, Marlies Dekkers en My Jewellery.

Het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is vanaf de buitenkant al ontzettend mooi, maar het is zeker de moeite waard om er eens naar binnen te gaan. Je ziet er veel bekende schilderijen terug, zoals natuurlijk De Nachtwacht en Het Melkmeisje. Vergeet daarnaast ook niet om langs te gaan in de bibliotheek, want zoals je op de bovenstaande foto ziet is zelfs dat heel indrukwekkend.

Het Moco Museum

Het Moco museum is minder bekend, maar één van de leuke hotspots in Amsterdam. Je vindt hier kunst van onder andere Banksy, Keith Haring en Andy Warhol. Veel van deze kunst is ook mooi om te fotograferen voor bijvoorbeeld Instagram.

Het Anne Frank huis

Ik vind dat je het Anne Frank huis ooit in je leven moet hebben gezien. Het is heel indrukwekkend om hier doorheen te lopen, maar tegelijkertijd ook leerzaam. Het kan vaak druk zijn bij het Anne Frank huis, dus probeer vroeg op de dag hiernaartoe te gaan.

Er zijn veel hotspots in Amsterdam en dit is natuurlijk maar een kleine selectie. Dus wat zijn jouw favoriete hotspots in onze hoofdstad?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Giovanna Jansen

    Wat een leuke hotspots om naar uit te kijken als het leven straks weer ‘gewoon’ is! En wat handig die streetart map van Amsterdam.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP