Cibdol Oil

Kleding verkopen? Dit zijn de beste sites & tips!

Kleding verkopen? Dit zijn de beste sites & tips!

Tweedehands kleding verkopen gaat tegenwoordig heel gemakkelijk online. Er zijn verschillende sites en apps om je kleding op te zetten en te verkopen aan mensen die jouw oude items nog met liefde willen dragen. In dit artikel deel ik de beste sites en tips om jouw kleding te verkopen.

Tips om kleding te verkopen

Om je kleding snel te verkopen deel graag een aantal tips met je. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die hun items verkopen om een centje bij te verdienen en daarom is het wel belangrijk dat je opvalt. Daarnaast zijn er ook wat dingen waar je rekening mee kunt houden, ik hou je in deze paragraaf graag op weg!

1. Producten verzenden

Als je producten gaat verkopen, dan is er een grote kans dat je ze als (brievenbus)pakketje verstuurd. Het is handig als je veel gaat verkopen dat je hiervoor alvast een pakketje met enveloppen koopt of wat doosjes bewaard. C4 enveloppen of folie enveloppen kunnen hiervoor bijvoorbeeld heel handig zijn!

Zelf vind ik het ook handig om gebruik te maken van paklijstenenveloppen. Dit zijn plastic folies waarmee je de factuur en het verzendlabel gemakkelijk op het pakket kunt plakken. Zo hoef je niet in de weer met tape en blijft de barcode goed scanbaar.

2. Maak kledingpakketjes

Ik hoor geregeld dat het erg goed werkt om pakketjes te maken van kleding in dezelfde maat. Zeker wanneer je kleding hebt wat gedragen is, is het gemakkelijk om dit voor één bedrag online te zetten. De verzendkosten blijven hetzelfde, alleen heeft de koper wel in één keer veel items in zijn of haar maat.

3. Maak duidelijke foto’s

Aangezien er veel aanbod is op tweedehands sites is het belangrijk dat jouw kleding ertussenuit springt. Maak mooie duidelijke foto’s en het liefst foto’s waarop je de kleding draagt. Op die manier kan de koper beter inschatten hoe de kleding hem of haar zou staan.

Als je het kledingstuk niet meer past, dan kun je het bijvoorbeeld op een haakje hangen. Zorg altijd dat het item goed te zien is.

4. Geef een omschrijving

Je maakt je verkooppost extra leuk als je hem een omschrijving geeft. Geef duidelijk aan welke maat, kleur en merk het kledingstuk heeft. Verder kun je nog omschrijven hoe je het item bijvoorbeeld combineert, wat de reden is dat je hem verkoopt en hoe het item valt (bijvoorbeeld hij accentueert je taille).

Sites om kleding te verkopen

Er zijn tegenwoordig steeds meer sites waar je tweedehands kleding kunt verkopen. In deze paragraaf bespreek ik de meest bekende sites, zodat je snel aan de slag kunt met wat extra geld verdienen met je oude kleding!

1. Marktplaats

Marktplaats kennen we allemaal wel. Het wordt al jaren gebruikt om tweedehands spullen te verkopen. Kleding kun je er ook goed op verkopen, zeker merkkleding doet het altijd goed. Je kunt zowel advertenties plaatsen via de site als via de app.

Het nadeel is wel dat je na een bepaalde periode je advertentie helemaal opnieuw moet plaatsen, dus het is wel handig om de omschrijving voor jezelf op te slaan.

2. United Wardrobe

United Wardrobe is mijn favoriete website en app om kleding te verkopen. Vaak krijg je een goed bedrag voor je tweedehands kledingstukken en de website werkt erg fijn. Na een tijdje verloopt je advertentie, maar je kunt hem met een paar klikken weer verversen en hoeft dus niet alles opnieuw in te vullen.

3. Vinted

Vinted is bijna hetzelfde als United Wardrobe, alleen is het van origine een buitenlands bedrijf. Via Vinted kan het dus zomaar zijn dat je een item verkoopt aan iemand in het buitenland. Er wordt wel duidelijk aangegeven wat de verzendkosten dan zijn.

Alleen de garanties voor jou als koper zijn nog minder goed geregeld dan bij United Wardrobe. Zo komt het veel voor dat bij buitenlandse orders de order wordt geannuleerd en jij misschien het pakket al hebt verstuurd. Desondanks heb je wel een groter publiek en zijn er ook mensen die hier juist meer verkopen hebben.

Ga jij je kleding verkopen via één van deze sites?

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Anna

    Wat een leuk artikel! Ik heb tot nu toe erg goede ervaringen met Vinted, alles is altijd netjes betaald en snel afgehandeld!

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP