fbpx

Cibdol Oil

Strakke tuin maken? Leuke voorbeelden voor jouw tuin

Strakke tuin maken? Leuke voorbeelden voor jouw tuin

Deze tijd is extra fijn om aan je tuin te werken. Als het niet te warm is, bijvoorbeeld op zomeravonden, kun je hem perfect eens onder handen nemen. Zelf had ik mijn tuin het liefst meteen in het begin anders in willen richten, dus ik heb alvast wat mooie inspiratie kunnen verzamelen voor een strakke tuin!

Strakke tuin met kunstgras

Ik was zelf altijd een voorstander van echt gras, maar voor een strakke tuin kom je toch al snel uit op kunstgras. De voordelen van kunstgras kopen zijn dat het weinig onderhoud vereist en tegelijkertijd mooi egaal en strak blijft.

Zelf vind ik het het mooist om kunstgras te gebruiken in het midden van de tuin om op die manier de tuin te breken. Zo kun je gemakkelijk twee zitgedeeltes maken, zowel voor als achter in de tuin en blijft het alsnog rustig voor het oog. Ook vind ik het heel tof om bijvoorbeeld voor de ene zijde van de tuin kunstgras te gebruiken en de andere zijde tegels. Op de bovenstaande afbeelding komen eigenlijk beide ideeën samen!

Planten in borders & potten

<

In een strakke tuin kun je het beste kiezen voor planten in borders of potten. Op die manier hou je de tuin strak en kunnen planten minder snel verder doorgroeien. Op deze manier vergt het minder onderhoud, maar hou je ook voldoende ruimte over voor het inrichten van je tuin.

Als je gaat voor potten zorg er dan voor dat je altijd werkt in oneven aantallen. Dit staat mooier en komt ook veel beter over. Zo zie je bijvoorbeeld op het bovenstaande voorbeeld ook dat er is gekozen voor planten in drie grote potten.

Bankje tegen opgehoogde border

Wat ik onze tuin achteraf heel graag had willen maken is een bankje tegen een opgehoogde border of plantenbak. Dit is mooi, maar werkt ook erg ruimtebesparend. Op deze manier kun je eventueel gelijk de rest van je tuinset hierbij zetten of creëer je op een simpele manier meer zitruimte.

Vormen en hoogteverschillen

In iedere tuin is het mooi om met vormen en hoogteverschillen te werken. Alleen een strakke tuin komt dan nog meer tot zijn recht. Kies voor speelse ronde vormen, zoals op de bovenstaande foto of ga juist voor mooie strakke lijnen over heel de tuin.

Hoogteverschillen maken een tuin ook levendiger. Het is vooral leuk om dan je eettafel of loungeset hoger te zetten dan de rest van de tuin. Je kunt het beste gebruik maken van hoogteverschillen bij een grotere tuin en bij een kleinere tuin kun je het beter houden bij de verschillende vormen.

Strakke tuinmeubels

Je maakt je tuin helemaal af met strakke tuinmeubels. Zorg ook hier dat je strakke lijnen of ronde vormen terug laat komen in je meubels en accessoires. Bij een strakke tuin hou je het met name rustig en laat je de omgeving spreken.

Deze hangbanken vind ik echt geweldig, vooral ook door de rechte strakke touwen die naar het plafond reiken. Dit is natuurlijk niet in iedere tuin haalbaar, maar er zijn genoeg fantastische moderne tuinsets te vinden die aansluiten bij dit type tuin en jouw stijl.

Hou je meer van knus? Lees dan zeker mijn artikel met tuin ideeën voor een knusse tuin!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP