fbpx

Cibdol Oil

Paper & Boo konjac spons review

Paper & Boo konjac spons review

Een konjac spons om je huid mee te reinigen, te voeden en beschermen, zonder dat je daar perse een douchegel of gezichtsreiniger voor nodig hebt. Dat klinkt heel fijn toch? In deze review vertel ik je alles over mijn ervaring met de Paper & Boo konjac spons!

Wat is een konjac spons?

Een konjac spons is gemaakt van de wortels van de konnyaku. Dit is een groente dat in Japan en Korea ontzettend populair is en je een beetje kunt vergelijken met een groente als de aardappel. De wortels van de konnyaku worden gemalen tot poeder, daar wordt calciumhydroxide aan toegevoegd en vervolgens wordt het geheel verwarmd, ingevroren en vervolgens gedroogd.

Vervolgens krijg je een konjac spons die je helpt om de natuurlijke pH waarde van je huid te herstellen, waardoor het goed helpt bij huidtypes met huidproblemen als eczeem of juist onzuiverheden. Je kunt een konjac spons zowel gebruiken voor je gezicht als je gehele lichaam.

De Paper & Boo konjac spons

Paper & Boo konjac spons review

De Paper & Boo konjac spons is helemaal vrij van plastic en wordt geleverd in een kartonnen doosje. Je hebt de spons in het wit (voor alle huidtypes), in het groen (voor de gecombineerde huid) en in het zwart (voor de vette huid).

In de gekleurde sponzen zijn er nog extra stoffen aan toegevoegd om deze huidtypes extra goed te verzorgen, zo is de groene spons verrijkt met groene klei en de zwarte spons met houtskool.

Paper & Boo geeft aan dat de konjac spons een voedende, reinigende en hydraterende werking heeft op de huid en de huid door het gebruik versterkt. Verder verwijdert hij dode huidcellen en bevorderd hij de aanmaak van nieuwe huidcellen. Dit maakt me enorm benieuwd!

Mijn ervaring met de spons

Wanneer je de konjac spons voor het eerst gebruikt, dan is hij nog heel hard. Je houdt hem dan even onder de stromende kraan, net zo lang tot hij helemaal zacht is. Vervolgens is hij klaar voor gebruik en blijft hij als je hem dagelijks gebruikt goed zacht.

Voor je hem onder de douche gebruikt spoel je hem altijd even uit. Zelf gebruik ik hem zowel voor mijn gezicht als de rest van mijn lichaam. Dit kan beide, maar hij is voor heel je lichaam wel wat aan de kleine kant. Je kunt er een reiniger bij gebruiken, maar dit is eigenlijk niet nodig.

Mijn lichaam was ik uiteraard nog wel na met douchegel, maar mijn armen doe ik de laatste tijd alleen nog maar met een sponsje. Ik heb de laatste tijd weer veel last gehad van eczeem, maar dit sponsje heeft daar dus echt een goede werking op. Even na het douchen is mijn eczeem vrijwel niet meer zichtbaar en jeukt het ook niet meer. Een hele verrassing en positieve verandering kan ik je vertellen! Het is voor mij nu al een life-changer.

Voor mijn gezicht is hij heel zacht, echt vele malen zachter dan een washandje. Ik vind hem ook heel fijn om te gebruiken met de Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal cleanser. Mijn huid ziet er na afloop fris uit, is gematteerd, de fijne lijntjes verminderen zelfs een beetje en het voelt ook goed schoon.

Wel moet ik zeggen dat ik mijn voorkeur dan alsnog wel uitgaat naar de Foreo die ik op dit moment gebruik, omdat mijn huid hier een hele mooie glow van krijgt en mijn huid hier toch iets minder vettig van wordt.

Conclusie

Ik ben heel erg blij met de konjac spons van Paper & Boo. Het is eigenlijk een hele goedkope spons voor de werking. Je moet hem natuurlijk wel eens in de 3 maanden vervangen en goed schoonhouden door hem te laten weken in kokend water, maar hij doet in ruil daarvoor heel veel goeds voor je huid!

Ik heb zelf (zeker in de lente en zomer) veel last van eczeem en dit is voor mij één van de beste en gemakkelijkste oplossingen tot nu toe. Hij verminderd gewoon de jeuk en maakt het eczeem veel minder zichtbaar. Voor mijn gezicht gaat mijn voorkeur uit naar een gezichtsborstel, maar hij is wel veel beter voor de huid dan wassen met je handen of een washand.

Je koopt de konjac spons op de website Paper and Boo voor €6,95 per stuk.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Wies | nature of Happiness

    Ik moet eerlijk toegeven dat ik eigenlijk nooit een spons of washandje gebruik, maar hij klinkt op zich wel fijn! Vooral voor zo’n prijsje. Maar ik snap dat ‘ie misschien wat klein is voor het lichaam.

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP