fbpx

Cibdol Oil

Kiehl's cannabis sativa seed oil review: herbal concentrate & cleanser

Kiehl’s cannabis sativa seed oil review

De Kiehl’s cannabis sativa oil lijn is nieuw in de collectie. Zelf ben ik al een tijdje erg benieuwd naar CBD huidverzorging, dus besloot ik het eens uitgebreid te testen! In deze review lees je alles over de Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal concentrate & cleanser.

Kiehl’s cannabis sativa seed oil collectie

Kiehl's cannabis sativa seed oil herbal concentrate & cleanser review

De Kiehl’s cannabis sativa seed oil lijn bestaat uit twee producten: de herbal cleanser en de herbal concentrate. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de huid met imperfecties, denk aan onzuiverheden, roodheid en een oncomfortabel gevoel.

Onzuiverheden en een gevoelige huid klinken misschien als twee uiterste, maar dit komt vaak samen voor bij bijvoorbeeld een gemengd huidtype. Met deze producten kun je je huid op een zachte manier verzorgen, zonder de huid uit te drogen en de huidbarrière juist te versterken.

De ingrediënten

De twee hoofdingrediënten van deze Kiehl’s producten zijn: cannabis sativa seed olie en groene oregano olie. Daarnaast bevat het product slechts 11 andere ingrediënten, waardoor het product non-comedogeen genoemd mag worden en geschikt is voor de onzuivere huid.

Het meest indrukwekkende ingrediënt is natuurlijk de cannabis sativa seed olie, die wordt gewonnen uit de hennepplant (niet te verwarren met de wietplant). Deze zorgt voor de nodige hydratatie en voeding, waardoor je minder ongemak ervaart bij een gevoelige huid. Daarentegen staat de groene oregano olie juist bekend voor zijn reinigende werking. Daardoor is dit power couple zowel goed in het verzorgen als het reinigen van de huid!

Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal cleanser

Kiehl's cannabis sativa seed oil herbal cleanser review

De Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal cleanser is een zachte, kalmerende gezichtsreiniger die de huid zuivert. We hebben vaak de neiging om een heftige cleanser te gebruiken om onzuiverheden tegen te gaan, maar kan juist zorgen voor extra talgproductie en dus meer onzuiverheden. Deze gezichtsreiniger verwijdert onzuiverheden zonder de huid teveel uit te drogen.

Zachte gezichtsreiniger

De herbal cleanser heeft een hele zachte en gladde textuur. Je brengt een beetje op je handen aan, laat het lichtjes schuimen en masseert het vervolgens in op je gezicht. Voor mij was dit een behoorlijk overstap van een vrij heftige cleanser naar deze zachte cleanser, maar ik merk dat mijn huid na het gebruik veel minder droog en trekkerig aanvoelt.

Ik heb zeker nog een dagcrème nodig na het reinigen, maar wel een stuk minder dringend. Daarnaast voelt mijn huid ook schoon, is er geen vettig laagje meer te vinden en lijkt mijn huid sinds het gebruik veel meer in balans. Ik krijg daarentegen nog steeds onzuiverheden en ze verdwijnen niet veel sneller met deze cleanser.

Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal concentrate

Kiehl's cannabis sativa seed oil herbal concentrate review

De Kiehl’s cannabis sativa seed oil herbal concentrate is een gezichtsolie. Deze gezichtsolie helpt zichtbaar bij het verminderen van roodheid en vermindert een oncomfortabel aanvoelende huid. Verder kalmeert hij de huid door de vochtbalans op peil te brengen en de huidbarrière te versterken.

Zelf gebruik ik nooit een gezichtsolie, vanwege mijn gemengde huid, dus ik moet toegeven dat ik sceptisch was. Wel heb ik veel roodheid in mijn gezicht, met name op mijn wangen, door mijn gevoelige huid, dus ik hoopte dat het daar een oplossing voor zou zijn!

Kiehl's cannabis sativa seed oil herbal concentrate review

Je gebruikt 2 tot 3 druppeltjes olie per keer en in het begin vond ik dat echt weinig. Het trok zo in mijn huid, maar op mijn voorhoofd bleef het wel enigszins vettig aanvoelen. Na een maand gebruiken is mijn huid er nu echt aan gewend. Ik heb nu met gemak genoeg aan 3 druppeltjes en door ze vanaf m’n handen in te masseren kan ik het ook beter verdelen, waardoor mijn voorhoofd minder vet wordt.

In het begin had ik het idee dat mijn gevoelige huid meteen rustiger werd, maar er wel meer puistjes op kwamen spelen. De echt rode huid verdween langzaam en daarna werden ook de puistjes minder. Ook hierbij heb ik het idee dat mijn huid meer in balans is en de verschillen tussen mijn T-zone en mijn wangen kleiner zijn geworden.

Conclusie

Mijn huid moest in het begin echt wennen aan de producten, maar uiteindelijk zijn ze een stuk zachter en beter voor mijn huid. Ik heb vrijwel geen last meer van roodheid en mijn huid voelt veel minder strak na het douchen.

Verder verdwijnen mijn onzuiverheden door deze producten niet, maar is mijn huid wel veel meer in balans. Zo is mijn voorhoofd minder vet en zijn mijn wangen minder droog, waardoor ik langzaam meer neig naar een normaal huidtype. Ik heb de producten nu een maand in gebruik, dus het kan zijn dat de onzuiverheden in een later stadium minder worden, maar dat is afwachten.

De Kiehl’s cannabis sativa seed oil lijn is verkrijgbaar bij Kiehl’s en de Bijenkorf.

  • Reacties ( 1 )

  • avatar
    Iris

    Oeh heerlijk! Die olie lijkt me heel fijn. En als je ook maar zo weinig hoeft te gebruiken, dan kun je er echt super lang mee doen! :D

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP