fbpx

Cibdol Oil

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
Het is belangrijk om je kwasten regelmatig te reinigen, dat weten alle make-up liefhebbers. Het is alleen af en toe erg lastig, omdat het in ons drukke leven vaak veel tijd kost. We hebben wel betere dingen te doen. Terwijl het erg belangrijk is voor je huid en je kwasten. Zo wordt de levensduur van je kwasten verlengt en krijg je geen onzuiverheden, door oude make-up resten op je huid. Ik probeer al een tijdje de Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger en ik heb mijn oordeel klaar.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
De make-up kwastenreiniger zit in een fles met een draaidop, onder de draaidop zit een smalle opening. Door deze smalle opening komt er een kleine hoeveelheid uit de fles. Dit is handig, zo pak je namelijk nooit teveel en doe je lang met deze fles. De kwastenreiniger heeft een frisse geur, maar ik heb wel het gevoel dat er veel parfum in zit verwerkt. Ik vind de geur op zich wel fijn, maar ik kan begrijpen dat anderen hem te chemisch vinden.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger reinigt, verfrist en houdt de vezels zacht. De reiniger is geschikt voor kwasten met synthetische en natuurlijke haren. Ideaal om dagelijks te gebruiken, want de kwast is snel weer droog en klaar om te gebruiken. Regelmatig reinigen met Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger verlengt de levensduur van de kwasten.

De ingrediënten van deze make-up kwastenreiniger:
Alcohol Denat > 30%, <5% Niet Ionogene Wasaktieve Stoffen, Parfum, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Hexyl Cinnamal, Benzyl Salicylate, Benzyl Alcohol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI 17200.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
De kwasten reinig je door middel van de kwastenreiniger en een tissue. Je veegt de kwasten als het ware schoon, totdat er geen vuil meer af komt. Het is aan te raden om je kwasten in het begin 1 keer per week te reinigen, dit staat aangegeven op de verpakking. Als je een bepaalde kwast niet vaak gebruikt, is dat natuurlijk niet altijd nodig.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
Je brengt de kwastenreiniger dus aan op een tissue. Wat ik altijd doe is de tissue dubbelgevouwen laten, zodat het doordringt naar de andere lagen. Vervolgens vouw ik de tissue open, zodat ik meerdere oppervlaktes heb op mijn kwasten schoon te maken, zonder meer vloeistof te gebruiken.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
Vervolgens wrijf ik de kwast flink schoon in de tissue. De kwastenreiniger doet goed zijn werk. Alleen als je een kwast vaak gebruikt, heb je toch wel een aantal tissues nodig om hem volledig schoon te krijgen. Dit is natuurlijk niet erg, want daarna is je kwast weer fris en fruitig. En natuurlijk weer klaar voor gebruik.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
Je ziet het vuil, de foundation, goed terug op de tissue. Hierdoor weet je precies wanneer je kwast schoon is. Natuurlijk kun je het ook aan de kwast zelf zien, kijk maar hoe mooi hij is gereinigd. Hij ziet er weer zo goed als nieuw uit.

Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger
Mijn kwasten zijn weer fris en fruitig, ik vind het veel fijner om ze nu weer te gebruiken. Het is wel belangrijk om ook goed het midden van de kwast schoon te maken, want daar zitten de meeste make-up resten. Het is soms wat lastig om deze te verwijderen en daarom denk ik dat het wassen met babyshampoo toch wat meer effect heeft. Deze reiniger is wel fijn voor tussendoor en de kleinere kwasten, maar het is lastig om de grote kwasten volledig schoon te krijgen.

De Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger is verkrijgbaar voor €2,99.

 • Reacties ( 12 )

 • avatar
  Natasja

  Handig artikel! ik was opzoek naar een kwastenreiniger die niet al te veel kosten, dus dit kom goed van pas.

 • avatar
  Ines

  Klinkt fijn! Ik heb die van de HEMA voorlopig maar die van de kruidvat lijkt mij erg fijn :)

 • avatar
  Lieke

  Ik ben er heel tevreden over!

 • avatar
  Ellen

  Klikt goed! Ik gebruik een remover van Jane Iredale!

 • avatar
  Annelies

  Ik heb deze reiniger zelf ook, maar heb hem nog niet veel gebruikt. Het beviel me de eerste keer niet zo, omdat het leek alsof niet al het vuil van de kwasten kwam. Maar misschien als ik inderdaad meerdere tissues gebruik, dat het dan wel beter werkt. Dankjewel voor de review!
  Liefs, Annelies

 • avatar
  Tessa

  Ik gebruikt normaal altijd baby-shampoo van zwitsal, dan ruiken ze daarna ook gelijk heel lekker hihi. Maar deze ziet er ook heel fijn uit, dus misschien ga ik die wel een keer uitproberen!
  x

 • avatar
  Manon

  Ik heb deze ook en vind hem heel erg fijn!

 • avatar
  Robin

  Ik heb deze ook, vind het fijn om de kwasten tussendoor eventjes op te frissen.
  Fijne review! ;)

 • avatar
  Steffi

  Klinkt goed, maar als ik dan mijn kwasten was doe ik dat vaak met babyshampoo.

 • avatar
  Jana

  Voor kleine kwastjes zou ik deze graag gebruiken maar eigenlijk vind ik het niet zo lastig om mijn kwasten af en toe een badje te geven ;)

 • avatar
  Kelly

  Klinkt prima. Ik gebruik nu die van de Hema.

 • avatar
  Amy

  Ik wissel deze af met die van MAC en ik ben best tevreden! Ik moet als make-up artist m’n kwasten echt meerdere keren per dag wassen dus ik ben blij met deze budgetproof optie :D

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP