DE LIFE IMPROVEMENT TAG

De life improvement tag

De Life Improvement tag is verzonnen door Linda van Streets Ahead. Ik had deze tag al een tijdje in mijn favorieten staan om eens over te nemen en dat besloot ik vandaag maar eens te doen. Het is niet zomaar een tag, want volgens mij heb ik in een tag nog nooit zoveel woorden getypt. Altijd al benieuwd geweest naar mijn grootste droom, mijn manier van werken in een drukke periode of datgene waar ik energie van krijg? Lees dan snel verder.

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?
Mijn grootste droom is kunnen leven van mijn eigen bedrijfje. Op dit moment is dat mijn blog, maar het lijkt me ook heel leuk om dit te combineren met andere freelance schrijfopdrachten. Zodra ik mede door mijn eigen bedrijfje samen zou kunnen wonen met Roel, dan zou mijn grootste droom echt vervuld zijn.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?
Op dit moment volg ik een studie Media & Entertainment Management, ik zit in mijn laatste jaar en ben aan het afstuderen. Daarnaast ben ik iedere dag bezig met mijn blog.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?
Ik val een beetje in herhaling, maar mijn belangrijkste doel is afstuderen en het liefst in juni. Ik loop al een klein beetje achter, dus ik zal hard moeten werken om deze achterstand in te halen Ik hoop dat ik voor de zomervakantie alsnog mijn papiertje in de lucht kan houden.

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?
Ik vind het zelf heel fijn om per maand kleinere doelen op te stellen, er per dag taken op mijn to-do-lijstje te zetten. Zodra ik mijn doelen opschrijf, dan weet ik dat ik er daadwerkelijk voor zal gaan. Laatst schreef ik toevallig nog een artikel met tips over hoe je jezelf kunt blijven motiveren.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?
Ik heb een Desk Planner van de HEMA. Hier schrijf ik per dag een realistisch to-do-lijstje op met random taken die ik nog moet voltooien. Ik schrijf soms zelfs op dat ik met bepaalde mensen contact op moet nemen, of mijn blogpost moet delen op social media. Als ik dat niet doe, dan kan het serieus nog een paar dagen vergeten ook.

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?
Ik werk vaak het beste onder druk, als iets bijna ingeleverd moet worden. Dan krijg ik ineens de motivatie en de kracht om er hele dagen aan te werken. Toch probeer ik iedere dag zoveel mogelijk te doen, door veel dingen met elkaar af te wisselen. Eerst een artikel schrijven, dan naar de winkel, iets aan mijn afstuderen doen, foto’s maken. Zo doe je altijd wel iets wat je leuk vind en ik vind al snel iets leuk zolang het maar zorgt voor afwisseling. Druk of niet druk, ik werk mezelf er wel doorheen.

Wat is jouw #1 planning tip?
Probeer geen smoesjes te verzinnen, schrijf alles op en onthou waar je het voor doet. Je wilt zoveel aan school werken, zodat je uiteindelijk af kunt studeren en kunt werken bij je droombaan. Je doet veel dingen met een reden, dus onthou dat. Daarnaast weet ik hoe verleidelijk het is om af en toe je hele planning te vergeten en op de bank te ploffen met een serie, probeer jezelf dit te gunnen, maar wel nadat je al je taken, of zoveel mogelijk taken, hebt afgerond.

Wat is jouw ochtendritueel?
De laatste tijd hoef ik niet zoveel naar school, ik werk voornamelijk thuis. Het verschilt dus enorm hoe laat ik op sta, maar ik probeer wel m’n ritme aan te houden. Ik ga op tijd slapen, zodat ik gegarandeerd fris, fruitig en vroeg op kan staan. Als ik op sta ga ik eerst ontbijten, lees ik wat blogs of kijk ik televisie en ga ik vervolgens douchen. Als ik helemaal klaar ben met mijn uiterlijk ga ik altijd direct aan de slag. Hoe eerder, hoe beter.

Waarvan krijg je energie? Waarom?
Ik krijg energie als ik zie dat het harde werken ergens toe leidt. Als ik ineens veel samenwerkingen heb lopen voor mijn blog, of als ik al mijn tentamens heb gehaald. Ook krijg ik energie van de leuke dingen in het leven, zoals de weekenden en het afspreken met vrienden en vriendinnen. Als ik harder werk, dan kan ik daar echt extra van genieten.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?
Iedereen heeft wel eens een slechte dag. Ik heb dagen waarop er niets uit mijn vingers komt en ik echt het liefst de hele dag op de bank lig. Vaak heb ik dat soort dagen als ik de dag ervoor ontzettend veel gedaan heb. Soms doe ik net iets te veel en de volgende dag merk ik dat meteen. Ik probeer dan ook echt een dagje rust te nemen en dan zie ik de volgende dag wel verder.

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
Ik denk dat dat het boek is van Annic van Wonderen – Masterclass ondernemen. Dit boek heeft me nieuwe inzichten gegeven op het gebied van ondernemen.

Welke film (of serie, of documentaire) heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?
Dat zou ik echt niet weten, ik kijk voornamelijk sciencefiction en actie, dus die films passen niet in dit rijtje.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?
Dit vind ik lastig, maar ik denk toch Beautylab, vooral na het lezen van dit artikel.

 • Reacties ( 14 )

 • avatar
  Rowan – sillysis.nl

  Wat een leuke tag, leuk om op deze manier te lezen over je ambities en dromen! Hard werken en dat eigen bedrijfje komt er echt wel! Daar geloof ik in.

 • avatar
  Romy

  Wat een leuke Tag! Deze kende ik nog niet! Hij lijkt me heel leuk om ook eens over te nemen :)

 • avatar
  Maartje

  Wat een leuke tag, kende hem nog niet! Ik kan ook het beste werken onder druk, het probleem is wel dat ik m’n werk daarom altijd uitstel en op het laatste moment erg druk ben…

 • avatar
  Sophie

  Ik presteer ook altijd het beste onder de druk. Soms een handige eigenschap maar dat maakt mij wel een koningin in uitstellen helaas.

 • avatar
  Dana

  Een interessante tag om te lezen! Ik ga hem zeker weten opslaan en ook invullen :)

 • avatar
  Nina Simplynspecial

  Deze tag kende ik nog niet, leuk :) Ik werk ook het beste onder druk. Toch geeft me dat vaak wat stress, dus ik probeer het toch niet zover te laten komen haha.

 • avatar
  Lilian – www.theladiescorner.nl

  Leuk om te lezen! Ik ga hem binnenkort ook invullen :)

 • avatar
  kim

  Mooie doelen! Ze komen ook wel overeen met de mijne. Alleen wil ik natuurlijk niet met Roel samenwonen, maar met Tim haha!

 • avatar
  Eilish (artisticstateofmind)

  Erg interessant om te lezen!

 • avatar
  Suzanne

  Onwijs leuke tag!

 • avatar
  Linda

  Super leuk dat je hem hebt ingevuld! Ik gebruik de desk planner van Hema ook erg graag. En ik raak inderdaad ook gemotiveerd door op te schrijven wat ik wil doen. Leuke antwoorden!

 • avatar
  Sanne

  Heel interessant om te lezen! Misschien ga ik deze tag ook wel eens een keer overnemen.

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP