Cibdol Oil

MIJN 5 GEMAAKTE FOUTEN IN DE BLOGWERELD

Mijn 5 gemaakte fouten in de blogwereld

Iedereen maakt fouten en van fouten kun je leren. Dat is ook zo, en daarom deel ik vandaag met jullie mijn 5 gemaakte fouten in de blogwereld. Wellicht kun jij er ook van leren, of herken je jezelf in deze vijf punten. Ik blog nu meer dan twee jaar, en inmiddels heb ik al veel meegemaakt. Mooie momenten, zoals het bezoeken van evenementen en m’n inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Helaas ook minder mooie momenten, zoals geen ideeën, geen tijd en de verplichting voelen om te schrijven. 

Samenwerkingen

In het begin van je blog is het eigenlijk belangrijk om gewoon je blog op te bouwen. Ik zei al snel “ja” tegen samenwerkingen, zelfs samenwerkingen zonder vergoeding, gewoon omdat ik het zo gaaf vond dat bedrijven me benaderden. Achteraf gezien vind ik het jammer dat ik dit gedaan heb. Het was niet nodig, en zonder deze bedrijven had ik het ook wel gered. Deze bedrijven zijn namelijk voornamelijk uit op reviews en de linkjes in jouw artikelen.

Na de zoveelste mail over telefoonhoesjes ben ik er gewoon mee gestopt. Ik wilde geen uithangbord worden vol reclame. Ik wilde een lifestyle blog zijn vol met fijne artikelen voor mijn lezers. De reclame, de advertorials, zouden later wel komen. Op dit moment doe ik het alleen als het bedrijf aan mijn tarief wilt voldoen, en ik mag vermelden dat het om een samenwerking gaat. Het is ook gewoon een fijn gevoel om geen blog te hebben die vol staat met reclame, maar wel wat geld te verdienen met je hobby.

Foto’s zonder daglicht

Ik begon mijn blog op WordPress.com. Ik wilde uitproberen of het wel bij me paste. Op dat moment maakte ik nog foto’s met mijn onderwatercamera, een verouderde Olympus. Wellicht waren de foto’s van mijn mobiel nog van betere kwaliteit. Dit is iets wat ik niet meer kan terugdraaien, maar wat ik wel heb geleerd is foto’s maken bij daglicht. Zonder daglicht zijn je foto’s namelijk echt niet mooi, en met daglicht bereik je, zelfs zonder de beste camera, een mooi resultaat.

Afbeeldingen van Tumblr

Afbeeldingen van het internet gebruiken is minder makkelijk dan gedacht. We doen het met z’n alleen veel te veel. Zeker via websites als Tumblr en Weheartit. Je ziet gewoon een mooie afbeelding, waarvan je nooit de juiste bron gaat vinden.

Tegenwoordig zorg ik dat ik een aardig assortiment heb aan zelfgemaakte foto’s. Zo heb je namelijk altijd foto’s die je kunt gebruiken. Denk aan foto’s van je bloglay-out, van de natuur, van je slaapkamer, van je favoriete make-up, et cetera. Als je toch geen goede foto’s in je bezit hebt, en het is al donker buiten, dan kun je natuurlijk gebruik maken van stockfoto’s. Deze foto’s mag je onder bepaalde voorwaarden, of tegen een kleine vergoeding, gebruiken.

Het invullen van tags

Geen inspiratie? Ach, dan gebruik ik toch een tag. Dit was iets wat ik vaak deed. Ik dacht dat het zo belangrijk was om iedere dag iets te plaatsen, dat ik bijna iedere week een tag plaatste. Helaas, heeft dit helemaal geen nut. Tuurlijk kun je af en toe een tag plaatsen. Het is handig als back-up, als je echt geen tijd hebt om een artikel in te plannen. Ik zou het alleen maar een paar keer doen, misschien één keer in de maand of één keer in de twee maanden.

Webhosting

Ik sloot me aan bij mijn eerste webhosting, waar mijn website er twee keer in het weekend uitviel. In het weekend, terwijl de webhosting niet bereikbaar was, moest ik een oplossing gaan vinden. Die oplossing was er natuurlijk niet. Zo heeft mijn blog er twee keer een hele lange tijd uit gelegen. De redenen waarom mijn webhosting mijn blog eruit gooide, waren vaag en werden niet klantvriendelijk uitgelegd. Achteraf gezien had ik veel eerder over moeten stappen. Ik ben nu namelijk heel tevreden over mijn webhosting, ik kan ze iedere dag bereiken en mijn blog ligt er bijna nooit uit.

 • Reacties ( 11 )

 • avatar
  Suzanne

  Leuk om te lezen! De slechte kwaliteit foto’s, ik ken het!

 • avatar
  Jamely

  Ik snap je zo erg haha! Ik heb gelukkig met mijn webhost hele goede ervaringen! Nu afwachten of dezelfde dingen die jij omschrijft bij mij gebeurt haha!

 • avatar
  Astrid

  Ik vind dit soort posts altijd erg confronterend, omdat ik veel van dit soort fouten maa. Leuk dus om te lezen dat ook een succesvolle blogger als jij die maat. Mijn grootste fout is da tik het bloggen vaak niet regelmatig genoeg doe. Ik vnd tags trouwens wel leuk maar je moet ze idd niet te vaak doen.

 • avatar
  Wendy

  Een webhosting kiezen blijft altijd ook een gokje. Wat bij een heleboel mensen goed bevalt, kan bij jou als een drama uitpakken. Ikzelf ben enorm blij met de webhosting die ik gekozen heb, maar ik merk bij mijn vriend dat dezelfde webhost ontzettend traag is af en toe wat betreft het laden van de pagina. Tja, waarschijnlijk net een andere server en dan kan het al heel anders lopen.

 • avatar
  Eilish

  Sommige dingen zijn wel herkenbaar ja! Maar zo leer je weer! :)

 • avatar
  Withlovefroms

  Leuk dat je hierover schrijft, heel herkenbaar! In het begin waren mijn foto’s ook veel te donker! Haha :)

 • avatar
  joelle

  mooi artikel, fijn om te lezen dat er meer meiden zijn die denken zoals ik haha :)
  En ik vind je blog gaaf zo hoor, je bent echt jezelf!

 • avatar
  Anouk

  Ik vind het heel leuk dat je ook deelt waarin je fouten heb gemaakt en waar je van geleerd hebt. Ik maakte in het begin ook de fout om in het donker foto’s te maken met heel veel lampen aan haha nu maak ik alleen foto’s met daglicht

 • avatar
  Julie

  Leuk om te lezen! Goede foto’s maken is altijd moeilijk natuurlijk, maar al doende leer je er wel veel uit vind ik! :-)
  Een tag vind ik eigenlijk nog wel leuk om te lezen, zolang het inderdaad maar niet de bovenhand neemt!

 • avatar
  manon

  Vooral van dat eerste heb ik goed geleerd! Dat ik niet overal ja op moet zeggen

 • avatar
  Jamey

  Ik herken de meeste fouten bij mezelf ook wel… Gelukkig heb ik met mijn host echt NOG NOOIT problemen gehad. Maar goed, daar betaal ik ook wel wat meer voor…

 • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP