De afgelopen week was mijn eerste week alleen. Ik ga dit jaar zonder mijn ouders op vakantie en daardoor zorg ik ongeveer drie weken voor mezelf. Oftewel iedere dag zelf koken en bepalen wat je wilt eten. Het lijkt niet zo moeilijk, gewoon alles wat je zelf het lekkerst vind, maar tijdens die warme dagen is het toch nog lastig. Weinig honger, maar toch wel de behoefte om iets te eten. Dit waren mijn maaltijden van de afgelopen week.
Zondag
Wat is het raar om met zondag te beginnen, haha. Zondag was de eerste dag alleen, mijn ouders waren ’s ochtends vertrokken. Roel was bij mij blijven slapen, want die avond ervoor waren we naar het Negen Pleinen Festijn geweest. We kozen voor een varkenshaasje met stokbrood en salade; jonge bladsla met rucola, tomaat en komkommer. De maaltijd was geslaagd, want het varkenshaasje was precies goed, enorm sappig. De salade was zonder dressing toch nog vol van smaak, door de pittige rucola. En de maaltijd was precies genoeg voor ons tweeën, stiekem heb ik zelfs nog een stukje van mijn varkenshaas laten liggen.
Maandag
De nieuwe week trapte ik af met een bord rijst, Italiaanse roerbakmix & kipfilet. Normaal maak ik dit altijd, alleen ik pak altijd een andere roerbakmix. Deze roerbakmix paste niet volledig bij de rest van het recept, waardoor de maaltijd eigenlijk enorm tegenviel. Jammer! Alleen dit was ook de enige roerbakmix in een klein zakje die ze op dat moment hadden, toch had ik netjes heel mijn bord leeggegeten. De volgende keer beter.
Dinsdag
Dinsdag was zo’n benauwde dag! Maar als het een benauwde dag is, dan is het wel een ideale dag voor een salade. Ik at de restjes van zondag op en gebruikte hierbij dus dezelfde producten, alleen wel met vers gesneden tomaat en komkommer. Een simpele maaltijd, maar ik had hier echt wel genoeg aan deze avond.
Woensdag
Na alle gezonde maaltijden was het wel tijd voor een cheatdagje, even lekker wat ongezonds. Het was ook niet zomaar een cheatdagje, woensdagavond ging ik samen met Roel naar de wedstrijd Feyenoord – Besiktas. Een wedstrijd die Feyenoord helaas verloor, maar uiteindelijk was de avond nog gezellig, ondanks een chagrijnige Esmée die alles afreageerde op de partijdige scheidsrechter. Haha, ach, voetbal. Ik bestelde trouwens het Chicken McNuggets menu, met frietjes en een cola.
Donderdag
Donderdag, the day after.. Ik wist deze dag echt niet wat ik wilde eten, ik had nergens trek in. Toen ik mosselen zag wilde ik die eigenlijk heel graag, maar de kleinste verpakking was twee kilo.. Zonde natuurlijk, want een groot gedeelte gooi je dan weer weg. Uiteindelijk besloot ik dan toch maar voor een hamburger te gaan, met sla, tomaat, ui en vergeet het lekkerste niet; de Whiskey Cocktail saus. Hij leek uiteindelijk heel veel op de hamburger uit de Efteling, die echt té lekker is.
Vrijdag
Het einde van de week was misschien niet heel gezond, maar het is en blijft vakantie. Vrijdag koos ik voor een pizza Hawaï van Ristorante. Pizza Hawaï is echt mijn favoriet. Ik had deze dag veel aan mijn blog gewerkt, dus het was wel even fijn dat ik alleen de pizza in de oven hoefde te schuiven. Deze dag even geen koken voor mij, scheelt ook weer tijd zo’n maaltijd.
Zaterdag
De week eindigde ik met mijn favoriete eten, rijst met kippies. Het is een familierecept en ik probeerde het zelf te maken. Ik had het gevoel dat het helemaal mislukte. Ik scheef op Twitter: “Mijn moeders rijst met kippies is heel anders, terwijl ik hetzelfde recept gebruik. Echt apart.” Het zag er inderdaad anders uit en de saus was wat dunner, maar toen ik het proefde was het precies hetzelfde. Jummie! Ik heb het dat oorspronkelijk voor twee personen is helemaal zelf opgegeten.
Wat hebben jullie gegeten met dit warme weer?