Mijn musthaves tijdens de griep

musthaves tijdens de griep
De griep is natuurlijk helemaal niet fijn, maar aardig te verdragen met de juiste spullen. Vandaag bespreek ik met jullie mijn musthaves tijdens de griep. Van hulpmiddeltjes tot spullen om me te ontspannen. Wellicht ontdek jij ook nog nieuwe middelen om in de toekomst jouw griepjes te overleven, dat weet je allemaal als je snel verder leest.

musthaves tijdens de griep
Zakdoekjes

Zakdoekjes tijdens de meeste griepjes echt nodig. Dit griepje bestond voornamelijk uit 2 pakjes zakdoekjes per dag. Af en toe heb je geen verkoudheid tijdens je griep, maar het komt wel vaak voor. Deze Kleenex zakdoekjes zijn wat zachter als normale zakdoekjes, maar ze hebben helaas nog wel voor een rode neus gezorgd. Al denk ik dat je dat niet kunt voorkomen als je enorm verkouden bent. Gelukkig schuren ze niet op het moment zelf en merk je nog wel iets van de verzorging.

musthaves tijdens de griep
Vicks

Deze producten zijn echt mijn redders in nood, vooral het linkse product. Het linkse product, wij noemen het zelf ‘dampo’, gebruik ik al vanaf kinds af aan. Dit product kun je op je rug en je borst smeren en je krijgt meteen extra frisse lucht, zelfs tijdens de verkoudheid. Daarnaast komt de verkoudheid ook extra snel los. Daar zorgt het rechtse product, de inhaler, ook voor. Wanneer je de inhaler gebruikt verdwijnt het opgestopte gevoel in je neus en is je neus snel weer vrij om te ademen. Ik moest het vaak gebruiken, want mijn neus zat echt super snel weer verstopt, maar het zorgde wel even voor verfrissing. Helaas brand dit product wel bij mij. Verkouden zijn voelt, zonder deze producten, zo benauwd!

musthaves tijdens de griep
Huidverzorging

Die schrale lippen en neus, helemaal niks voor mij, voor jouw waarschijnlijk ook niet! Naast m’n normale crèmes, ‘s ochtends en ‘s avonds, maak ik nu extra gebruik van pure vaseline. De vaseline trekt enorm snel in, omdat m’n huid zo droog is, maar hij verzorgd wel zonder te irriteren. Daarnaast gebruik ik Maybelline Baby Lips in de kleur Cherry Me, door al dat smeren van de afgelopen dagen is hij nu bijna op. Maar schrik niet, ik heb allang weer een nieuwe binnengekregen! Ik verkies tegenwoordig Baby Lips boven Labello, aangezien deze veel gemakkelijker uitsmeren en zo snel en verzorgend werken.

musthaves tijdens de griep
Liefde

Liefde voor jezelf en liefde van anderen. Heerlijk om verwend te worden tijdens het ziek zijn en om natuurlijk jezelf te verwennen. Je verdiend deze aandacht, omdat je lichaam aandacht nodig heeft. Even in bad, extra lang in bed blijven liggen en vervolgens mensen die drinken en eten voor je maken. Jammer genoeg is dat niet altijd zo, omdat de meeste mensen natuurlijk lekker aan het werk zijn, of bezig zijn met andere dingen. Maar fantaseren is geen probleem. Ik had tenminste extra tijd om heerlijke maaltijden te bereiden, een stuk uitgebreider dan normaal.

musthaves tijdens de griep
Luieren

Lekker in een pyjamabroek op de bank, met de afstandsbediening in de hand. Brilletje op in plaats van m’n lenzen in. En af en toe een dutje, en als een dutje niet lukt op tijd naar bed. Door het uitrusten gaat bij mij het uitzieken een stuk sneller. Zo heb ik een dagje films gekeken, Moordwijven en The Confessions Of A Shopaholic, even typische vrouwenfilms. Iedere avond keek ik natuurlijk voetbal, alleen niet te lang, omdat ik niet te laat naar bed wilde gaan. Verder heb ik ook besloten om Awkward seizoen 4 op de laptop te gaan kijken, aangezien ik altijd de afleveringen op MTV door elkaar zie en totaal niet weet wat nou het hele verhaal is, té jammer. Het ontspannen en het luieren was echt even heerlijk, maar toch begin ik me na een tijdje te vervelen. Dan begin ik aan projectjes, zoals toch nog even iets bedenken voor mijn blog of een DIY.

Wat zijn jouw musthaves tijdens de griep?

 • Reacties ( 10 )

 • avatar
  Birte

  Ik kan niet zonder een goeie neusspray! Die pyjamabroek met uiltjes is trouwens héél cute :-).

 • avatar
  Jana

  Ik hou van vicks! Dat spul werkt zo ontzettend goed en ik vind het heerlijk ruiken! x

 • avatar

  Oh wat ben ik blij dat het zomer is en ik dan niet snel ziek word :p Handige tips wel voor binnen een maand of 5 :p

 • avatar

  Ik ben ook altijd heel blij met Vaseline! Zo hatelijk als je hele neus kapot is aan de onderkant… bah

 • avatar

  Ja die inhaler vind ik ook zo fijn! En natuurlijk lekker uitrusten en veel liefde hihi!
  Liefs, Tessa

 • avatar

  Een bad met Vicks of etherische oliën kan ook wonderen doen!

 • avatar
  Rosanne

  Haha heel leuk artikel meid. Ik lig graag heel de dag in bed series te kijken. liefs x

 • avatar
  Manon

  Vaporub heb ik ook altijd bij mij staan, het helpt mij ook vaak bij de hooikoorts dan ben ik niet zo benauwd!

 • avatar

  Goede tips, zonder Vicks kan ik echt niet meer!

 • avatar

  Wat een ontzettend leuk artikel! :) De Maybelline Baby Lips vind ik erg fijne producten! Die gebruik ik ook graag als ik de griep heb. En liefde is inderdaad ook erg belangrijk. Daar verlang ik naar als ik ziek ben! Mooie foto’s heb je gemaakt!

 • Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangeduid met een *.

TOP