Motorrijden met lang haar: tips & hair-do’s

Wanneer je gaat motorrijden met lang haar, dan ken je vast de struggle. Als je de helm afzet, dan zit je haar compleet anders dan toen je van huis ging. Gelukkig zijn er een aantal makkelijke tips om dit te voorkomen!

Kapsel als je een helm draagt

Als je nog de mogelijkheid hebt om snel je haar te doen, dan kun je het beste kiezen voor een kapsel die je gemakkelijk onder een helm kunt dragen. Deze motor kapsels zijn mooi om de gehele dag te dragen of juist om je haar even veilig op te bergen voor later.

De gedraaide knot

Als je een integraalhelm draagt die je hoofd volledig bedekt en beschermt, dan is het bij lang haar fijn om je haar ook weg te stoppen. Wanneer er net wat plukjes uitsteken, dan heb je meteen garantie op klitten. Deze gedraaide knot hair-do is een hele simpele en snelle oplossing tegen klitten en voor mooi volumineus haar. 

Voordat je aan de slag gaat met het maken van de gedraaide knot, breng je eerst droogshampoo of volumepoeder aan voor meer volume als je de motorhelm afzet. Masseer dit in en draai vervolgens je haar in een knot. Maak de knot vervolgens vast met een schuifspeldje en gebruik haarspray als finishing touch. Wanneer je op locatie bent, zet je je helm af en haal je het speldje uit je haar. Zeg maar hallo tegen jouw volumineuze coupe!

Invlechten

Invlechten is altijd een goed idee! Het ziet er mooi en stylish uit, maar tegelijkertijd blijft je haar uit de klit en beter beschermt tegen afbreken. Welk type vlecht er het beste matcht is afhankelijk van je type helm.

Als je een helm hebt die bovenop erg strak is, dan is het slim om losjes in te vlechten. Mocht het dan alsnog zeer doen, dan kun je je haar afdekken met een bandana, zodat de helm minder op je haar drukt. Bij een helm die minder strak zit kun je het invlechten precies doen op de manier die jij het mooiste vindt. 

Als je wat minder tijd hebt om je haar te doen, dan kun je ook het begin van je haar eindigen met een knot of de rest van je haar in de motorjas wegstoppen. Zo blijft je haar toch uit de klit, maar kun je daarna nog prima door naar een feestje of een restaurant. 

Accessoires voor motorrijden met lang haar

Het liefst zou je natuurlijk zo snel mogelijk op de motor springen voor een lange rit. Daarom is het handig om bepaalde accessoires in huis te hebben die het doen van je haar net iets gemakkelijker maken.

Sleutelkluis

Als je je sleutels van je motor veilig op wilt bergen, dan kan dit in een sleutelkluis. Deze kun je bijvoorbeeld monteren bij de voordeur, in de garage of in de schuur. Zo heb je meteen een vaste plek om je sleutels op te bergen, maar liggen ze ook extra veilig, omdat je deze kluis afsluit met een code.

Schuifspeldjes

Een handige tip is om in je sleutelkluis of op de plek waar je jouw motorspullen bewaart ook wat schuifspeldjes weg te leggen. Zo kun je je haar altijd snel vast maken in een gedraaide knot of op een andere manier opsteken, zonder dat je de afdruk van een elastiek ziet. Zo ben je altijd ready to go!

Droogshampoo

Droogshampoo is een heel handig product voor motorrijders. Wanneer je lang op de motor rijdt, dan ga je op je hoofdhuid zweten, maar ook het vuil wat nog aan de binnenkant van je helm zit komt zo in je haar terecht. Het is dan heerlijk om je haar van tevoren of achteraf even in te sprayen met droogshampoo. Zo ruikt je haar weer fris, maar hou je ook volume over na het dragen van je motorhelm.

Elastiekjes

Ook al geven elastiekjes snel een afdruk op je haar, kunnen ze toch handig zijn na het motorrijden. Wanneer je stopt op een locatie en je haar toch niet zo mooi lijkt te zitten als verwacht, kun je altijd nog gaan voor een rommelige staart of knot. Stiekem ziet dit er nog leuk uit ook!

Anti-klit spray

In de drogist zijn verschillende sprays verkrijgbaar tegen klitten. Mocht je haar na een rit op de motor toch vol zitten met klitten, dan kun je een anti-klit spray goed gebruiken. Een handig beauty product om mee te nemen, zodat je je haar weer op kunt frissen en klitvrij kunt maken na het motorrijden.

Heb jij nog tips voor motorrijden met lang haar? Laat ze achter in de reacties!

Motorrijden met lang haar: tips & hair-do's
  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP