fbpx

Cibdol Oil

Maak je nagels lenteklaar met gellak

Maak je nagels lenteklaar met gellak

We zijn waarschijnlijk allemaal klaar met de winter kou, en bereiden ons langzamerhand voor op de warmere lentedagen. Onze handen hebben altijd veel te verduren tijdens de winter, en worden vaak droog en ruw. Gelukkig kun je ze voor de lente nog helemaal opfrissen door een voedende handcrème aan te brengen. En vergeet vooral je nagels niet!

Weg met de donkere winterkleuren, en maak je klaar voor de lieflijke, zonnige lentetinten. Denk bijvoorbeeld aan roze, geel en rood. Eén van de meest populaire trends op het gebied van nagels, is de gellak. Dit type nagellak zorgt voor een mooie gekleurde nagel die dagenlang goed blijft zitten. Met onderstaande tips kun je thuis gemakkelijk je eigen gellak aanbrengen, zodat jouw nagels helemaal klaar zijn voor de lente én de naderende zomer!

Maak je nagels eerst schoon

Gellak aanbrengen is helemaal niet ingewikkeld, maar het is wel belangrijk dat je nagels goed schoon en verzorgd zijn. Was je handen daarom van tevoren grondig met koud of lauw water, zodat al het vuil van je nagels (en onder je nagels) is verdwenen. Het is ook slim om daarna nog even je nagels na te lopen met een beetje nagelreiniger, zodat je zeker weet dat ze helemaal schoon en fris zijn. Begin daarna met het vijlen van je nagels. Let er hierbij op dat je de nagel vanaf één kant vijlt. Veel mensen vijlen hun nagels nog altijd op een zagende manier (heen en weer), terwijl dit de gezondheid en de sterkte van de nagel niet ten goede komt. Wanneer je nagels helemaal schoon en gevijld zijn, kun je beginnen met het aanbrengen van de gellak.

Het aanbrengen van de nagellak

Breng als eerste een laag van de zogenoemde basecoat lak aan op je nagels. Deze basecoat zorgt ervoor dat je nagels goed beschermt worden en zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten. Na het aanbrengen van deze basecoat, laat je je nagels gedurende 2 minuten drogen onder de daarvoor bestemde lamp. Wanneer de beschermlaag volledig is gedroogd, kun je de gekleurde gellak aanbrengen op je nagels. Zorg ervoor dat je laag niet té dik is. Droog je nagels opnieuw onder de warme lamp, minimaal 2 minuten. Als laatste breng je de topcoating aan op je nagels. Deze laag zorgt voor een mooie glans en biedt bescherming tegen vuil van buitenaf. En natuurlijk laat je ook de topcoating 2 minuten drogen onder de daarvoor bestemde warme lamp.

Nazorg

Het kan zijn dat je nagellak helemaal is opgedroogd, maar dat er toch een kleverige laag overblijft. Gebruik dan simpelweg een zacht reinigingsmiddel om de kleverige laag te verwijderen. Om je nagels nog een beetje extra verzorging mee te geven, kun je ze instrijken met een nagelriemolie. Het is overigens slim om de eerste minuten ná het lakken van je nagels nog niets te eten. Laat de gellak eerst helemaal uitharden en was daarna eerst je handen. Tadaa! Je nagels zijn nu helemaal klaar voor de lente!

Kijk ook eens op: https://www.yingercosmetics.com/nl/


Pin dit artikel op Pinterest en bewaar hem voor later:

Maak je nagels lenteklaar met gellak

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP