fbpx

Cibdol Oil

Online tv kijken: wat is er nu al mogelijk?

Online tv kijken: wat is er nu al mogelijk?

We zijn allemaal steeds meer online. De televisie staat daardoor een stuk minder aan en als hij aan staat, dan kijken we vaker iets terug. Daarom wordt online tv kijken steeds aantrekkelijker, maar wat is er allemaal mogelijk op dat gebied?

Online tv kijken met de NLZIET app

NLZIET is een app, waarmee je alle Nederlandse televisieprogramma’s kunt kijken. Je kunt zowel programma’s terugkijken als live kijken. Voor sommige series is het zelfs mogelijk om vooruit te kijken, wanneer je dat wilt. Het is een app die beschikbaar is voor al je apparaten en die je kunt streamen naar je televisie. Zo kun je online tv kijken zonder een televisieabonnement.

Op dit moment heb je met NLZIET al toegang tot 34 televisiezenders, waaronder NPO, RTL en SBS. Met een abonnement van €7,95 per maand kun je zo al je favoriete series blijven kijken. Dit abonnement is maandelijks opzegbaar. Zo kun je het abonnement gemakkelijk stopzetten als het televisieseizoen voorbij is of als je voorkeur uitgaat naar iets anders.

Afgelopen zaterdag is de tweede aflevering van het nieuwe ‘Wie is de Mol?’ seizoen uitgezonden. Ik kijk al een aantal jaar ieder seizoen, maar had even helemaal gemist dat het al was begonnen. Dat wordt snel de eerste én de tweede aflevering van seizoen 21 van Wie is de Mol terugkijken. Deze keer doen deze kandidaten mee en het speelt zich af in Tsjechië. Ik ben heel benieuwd naar de opdrachten van deze keer!

Als je overigens ook ‘Wie is de Mol?’ kijkt en na één aflevering gelijk meer wilt zien, dan kun je ook één van de andere seizoenen gemakkelijk terugkijken via NLZIET. Zo heb je extra veel kijkplezier! Ik zou dan zeker gaan voor seizoen 18, één van mijn favorieten.

Online tv kijken via je provider

Bij verschillende providers kun je op dit moment al online tv kijken met je huidige abonnement. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is de app te downloaden, die je eveneens kunt streamen naar je televisie. Daarnaast kun je de app meestal ook gebruiken om onderweg of thuis op je telefoon televisie te kijken.

Wat jammer genoeg nog niet zoveel voorkomt is een abonnement met internet en online tv. Hiervoor heb je dan in de meeste gevallen alsnog een televisieabonnement nodig, wat het niet extra voordelig maakt. Op dit moment heeft naar mijn weten alleen Ziggo abonnementen met internet en online tv. Je ontvangt namelijk bij ieder abonnement bij Ziggo, de Ziggo GO app, inclusief gratis Ziggo Sport.

Als je jouw televisie eigenlijk niet meer zoveel gebruikt, dan zou je dus ook kunnen vergelijken wat voor jou voordeliger is. Het is in sommige gevallen zeker voordeliger om je televisieabonnement stop te zetten en internet te combineren met een abonnement op NLZIET.

Streamingsdiensten

Tegenwoordig heb je talloze streamingsdiensten, die ik voornamelijk gebruik om online tv te kijken. Zelf kijk ik graag naar Netflix, maar ook wil ik binnenkort weer eens een abonnement op Disney+. Ook via streamingsdiensten kun je hele leuke televisieseries vinden, waardoor je het wat mij betreft zeker kunt meenemen in de categorie online tv kijken.

Op Netflix staan bijvoorbeeld programma’s als Dream Home Makeover en The Circle. In het ene programma kijk je mee hoe verschillende huizen compleet anders worden ingericht en in het andere programma zie je een verzonnen social media platform waar deelnemers de populairste moeten worden om een geldprijs te winnen.

Beide erg leuke programma’s, die je zeker ook zo op televisie zou kunnen terugzien. Daarom zijn streamingsdiensten zeker een goed alternatief op traditionele televisie, ook omdat er telkens nieuwe content te zien is.

Kijk jij nog veel televisie en heb je wel eens nagedacht over online tv kijken? Laat het weten in de reacties!

  • Reacties ( 0 )

  • Geef een reactie

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP