fbpx

Cibdol Oil

Disney plus aanbod: is het de moeite waard?

Mijn ervaring met Disney+ & filmtips

Toen Disney+ net uit was in Nederland heb ik het meteen uitgeprobeerd. Ik ben een enorme Disney fan en kan de meeste films wel dromen. In dit artikel vertel ik je of ik het Disney plus aanbod de moeite waard vind en welke films ik aanraad!

Mijn Disney plus ervaringen

Ondanks dat ik een grote Disney fan ben, zijn er in de afgelopen jaren veel nieuwe films bijgekomen die ik nog niet had gezien. Denk aan films als Maleficent en Christopher Robin. Het is heel gemakkelijk om dit soort films met Disney+ op te zetten en in verhouding is het ook veel goedkoper dan het huren van deze films.

Of je nou zin hebt in een Pirates of the Carribean marathon of oude favorieten, zoals Peter Pan, je vindt het allemaal terug op het streamingsplatform. De app werkt gemakkelijk, maar een gemakkelijke app op de televisie ontbreekt nog wel.

Disney plus op tv

Als je Disney+ wilt kijken op televisie kan dat enkel nog met geselecteerde Samsung, LG, Android en Apple televisiemodellen. Een oplossing daarvoor is je laptop aansluiten met een HDMI kabel of een Google Chromecast. Met een Google Chromecast kun je namelijk gemakkelijk films streamen vanuit de app op je telefoon naar de televisie! Dit werkt allemaal heel soepel met de Disney+ app.

Filmtips uit het Disney plus aanbod

Ben je benieuwd welke films je er dan bijvoorbeeld kunt kijken en wat de echte aanraders zijn? In deze paragraaf deel ik de trailers en een korte beschrijving van mijn filmtips uit het Disney plus aanbod.

Dumbo

Dombo was de eerste film die ik op Disney+ heb gekeken. Ik was al een hele tijd heel benieuwd hiernaar en ik ben zelf een groot fan van de live-action films. Het is een hele mooie, maar natuurlijk ook zielige film. Al met al zeker een aanrader als je al kon genieten van de oude Dombo film!

The Lion King

Ik ben echt een groot fan van The Lion King. Niet alleen de nieuwste film, maar eigenlijk alle delen al vanaf kleins af aan en natuurlijk de musical. De films kan ik echt blijven kijken! Sinds kort staat ook de nieuwste film (live-action) ook op Disney+, dus zeker een aanrader om hiervoor een abonnement af te sluiten!

Maleficent

Maleficent heeft bij mij al jaren op mijn lijstje gestaan om te kijken. Toch koos ik altijd al snel voor iets anders. Geen idee waarom, want dit vind ik nu één van de betere en meer volwassen Disney films. Eindelijk een film waar niet eindeloos in gezongen wordt en met een goede dosis spanning.

Cinderella

De film Cinderella heb ik al eerder gezien op Netflix, maar is uiteraard vanaf nu terug te vinden in het Disney plus aanbod. Het is een hele mooie film, maar bij deze film heb ik ontzettend veel tranen gelaten. Mocht je dus toe zijn aan een ouderwets potje huilen, dan is dit een geschikte film.

Conclusie

Heel eerlijk gezegd kan ik nog wel even doorgaan met mijn lijstje met filmtips en staan er ook nog flink wat films op mijn lijstje om te kijken. Zo staan films als Aladdin en The Jungle Book nog op mijn lijstje, maar kunnen we ook nieuwe films verwachten, zoals het tweede deel van Maleficent.

Kortom er is eigenlijk heel veel te zien op Disney+. Naast Disney films zijn er ook diverse series en andere films te kijken. Als volwassene vind ik Disney+ niet interessant om maandenlang door te laten lopen, maar wel om eens in de zoveel tijd voor een maand af te sluiten! Met kinderen lijkt me dit echt een geweldig platform, omdat je zo geen dvd’s meer nodig hebt en enorm veel keuze hebben.

Mocht je het leuk vinden, dan krijg je via deze link 7 dagen gratis toegang! Dit is geheel vrijblijvend en kun je binnen deze 7 dagen altijd weer stopzetten. Doe je dit niet dan betaal je €6,99 per maand of €69,99 per jaar.

Bron foto: Trismegist san/Shutterstock.com

 • Reacties ( 2 )

 • avatar
  Hermien – KouweKleren

  Ik heb sinds kort Disney+ met een vriendengroep, daardoor heb ik maar een tientje voor een heel jaar betaald. Erg leuk! Heb als eerst de nieuwe Aladdin en mijn oude favoriet The Aristocats gekeken. The Lion King heb ik in de bioscoop gezien, maar ga ik zeker nog een keer kijken. En ik ben ook wel fan van de natuurseries die erop staan, moet ik zeggen.

 • avatar
  Wendy

  Die 7 dagen gratis vind ik een goede tip, dank daarvoor! Ik heb een tijdje geleden mijn Netflix-abonnement stopgezet want ik vond dat ik te veel tijd besteedde aan het (her)bekijken van films en series. Vandaar dat het me geen goed idee lijkt om nu aan Disney+ te beginnen. ;) Maar die 7 dagen komen misschien nog wel van pas, als de corona-maatregelen nog lang van kracht blijven.

 • Geef een antwoord

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

TOP