OP DEZE MANIER VERMINDERDE IK MIJN PDS

Op deze manier verminderde ik mijn PDS

Sommigen van jullie weten misschien dat er PDS, het prikkelbare darm syndroom, bij mij geconstateerd is. Dit gebeurde in 2016, toen ik heel veel last kreeg van maag- en darmklachten. Ik heb er eerst een aantal maanden meegelopen, voordat ik naar de dokter ging. Het leek destijds op een lactose intolerantie, omdat ik bij alles wat lactose bevatte last kreeg. Alleen dit bleek uiteindelijk niet zo te zijn…

Wat is PDS?

PDS is de afkorting van het prikkelbare darm syndroom. Deze aandoening kenmerkt zich voornamelijk door buikpijn of problemen bij de ontlasting. Het prikkelbare darm syndroom komt vaak voor in combinatie met stress. Daarnaast wordt er vermoed dat 5 à 20 procent van de Nederlandse bevolking hier last van heeft. Deze aandoening komt meer voor bij vrouwen, dan bij mannen.

Ik heb zelf een aantal jaar geleden een voedselvergiftiging opgelopen in Egypte. Vlak daarna kreeg ik last van een maaginfectie. En dit zijn elementen die (waarschijnlijk) kunnen zorgen voor de aandoening PDS. Het is bij mij op gaan spelen, nadat ik weer last kreeg van een maaginfectie en hiervoor maagbeschermers heb gehad. Mijn klachten waren dan ook, dat ik na het eten van iets met lactose last kreeg van mijn maag. Dit speelde dan een paar uur later door naar mijn darmen. Waardoor het eventjes wel leek op een lactose intolerantie, maar uiteindelijk bleek het PDS te zijn.

Behandeling

Het nadeel van PDS is dat er geen behandeling voor is. Natuurlijk zijn er wel een aantal dingen die kunnen helpen, maar dit helpt lang niet altijd. Vanuit de dokter wordt aangeraden om eventueel pijnstillers te nemen, zodra het erger wordt. Of om gewoon in de gaten te houden wat je eet, zodat je dat kunt vermijden. Ik heb maandenlang zuivel vermeden, omdat ik daar het meeste last van kreeg. Alleen dat resulteerde erin dat ik af ging vallen, wat niet helemaal de bedoeling was. Daarnaast vind ik een koekje op z’n tijd ook wel lekker en op een gegeven moment vond ik het zelfs moeilijk om bij andere mensen thuis te eten. Gewoon, omdat ik bang was dat ik last kreeg van mijn darmen.

Hoe gaat het nu?

Ik heb een tijdje geprobeerd om te ontdekken waar ik gevoelig voor was, maar dit was gewoon te moeilijk en op een gegeven moment ook niet leuk meer. Je wilt in het restaurant niet moeilijk doen, omdat je voor een bepaald ingrediënt gevoelig bent. Je kunt zuiveringszout kopen, om darm- en maagklachten op te lossen, zoals een opgeblazen gevoel en maagzuur. Zuiveringszout zorgt ervoor dat de zuur-baseverhouding in je maag en darmen stabiel wordt. Door één theelepel te mengen met 250 milliliter water kun je je maag- en darmklachten verminderen. Zuiveringszout is trouwens echt een wondermiddel, want het helpt ook tegen gele tanden, een slechte adem, aften en keelpijn. Ik zag het alleen niet zo zitten om dit dagelijks of heel frequent te herhalen.

Toen ik mijn Fitte Chicks business opstartte kwam ik in aanraking met producten die bij mij de klachten van PDS verminderen. Het zijn natuurlijke producten met de essentiële voedingsstoffen van 17 verschillende soorten groenten en fruit. Zoveel soorten krijg je normaal gesproken nooit binnen op één dag, dus je snapt vast wel dat dat wonderen kan verrichten. Ik ben er super blij mee in ieder geval. Ik heb deze producten nu al vier maanden en mijn PDS is drastisch verminderd. Ik heb nergens last meer van, niet van mijn maag en niet van mijn darmen. Alleen bij bloemkool en broccoli speelt het soms nog op. Als je ook nieuwsgierig bent, dan kun je me eventueel een berichtje sturen.

 • Reacties ( 11 )

 • avatar
  Tanja

  Ik zou ook graag jouw wondermiddel willen weten. Ik heb nu al z’n 10 jaar PDS en niets helpt

  • avatar
   Esmée

   Wat vervelend, dan ben ik benieuwd of je dit al wel eens hebt geprobeerd. Kun je me toevoegen op Facebook? Dan stuur ik je via daar wat meer informatie over de producten die ik gebruik. Dat gaat net wat makkelijker. Liefs, Esmée.

 • avatar
  Annemiek

  Ik ben erg benieuwd naar je wondermiddel. Zelf ben ik op zoek naar welke producten ik wel en niet kan gebruiken. Erg lastig vind ik. Daarnaast gebruik ik pepermuntoliecapsules wat soms goed werkt tegen winderigheid alleen soms heb ik later nog last.

  • avatar
   Esmée

   Ah wat vervelend dat de pepermuntoliecapsules niet perfect helpen, dat heb ik zelf eigenlijk nog nooit geprobeerd. Kun je me toevoegen op Facebook? Dan stuur ik je via daar wat meer informatie over de producten die ik gebruik. Dat gaat net wat makkelijker. Liefs, Esmée.

 • avatar
  Siny

  Ik ben ook benieuwd wat je nu gebruikt? Bij mij helpt tot nu toe niks :(

  • avatar
   Esmée

   Ah wat vervelend Siny! Ik heb je een verzoekje gestuurd op Facebook, kun je die accepteren? Dan laat ik je zien wat ik op dit moment gebruik. Liefs!

 • avatar
  Roos

  Vervelend dat je hier last van heb, ik hoor het inderdaad ook vrij veel om mij heen! Fijn dat jij iets hebt gevonden wat voor jou werkt :)

 • avatar
  Yara

  Wat fijn dat je een product hebt gevonden dat helpt! Ik heb zelf vroeger ook darmproblemen gehad, dus ik kan begrijpen dat het niet fijn is.
  Liefs,
  Yara

 • avatar
  Monica

  Ik begrijp niet zo goed wat voor product je hebt gevonden. Ik zou daar wel meer over willen weten. Zelf heb ik al jaren last van PDS en heb al verschillende dingen geprobeerd tevergeefs.

  • avatar
   Esmée

   Hee Monica, Ik heb je eventjes een privéberichtje gestuurd via Instagram. Dan kan ik je wat gemakkelijker meer uitleggen. Liefs!

 • avatar
  Benthe

  Wat ontzettend vervelend dat je hier last van hebt :(. Maar wel heel fijn dat je een wondermiddeltje gevonden hebt, hopelijk blijft dat werken… veel sterkte!

 • Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TOP